Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Góly Gáboríka a Handzuša ich tímom nestačili, Budaj vyhral

V dvanástich stredajších zápasoch sa predstavilo aj desať Slovákov, z ktorých sa bodovania zapísali traja, pričom góly strelili Marián Gáborík a Michal Handzuš. Peter Budaj zaznamenal 40 zákrokov, Jaroslav Halák inkasoval sedem gólov.

Tim Thomas urobil 15 z jeho 34 zákrokov v tretej tretine a zastavil aj tri strely, keď hral Boston v oslabení o dvoch hráčov, aby pomohol Bruins k víťazstvu 3:2 nad Rangers. Milan Lucic, Tyler Seguin a Mark Recchi strelili tri góly po sebe a Boston vyhral druhý zápas v rade, aby si vylepšil bilanciu v zápasoch vonku na 7-1. Zdeno Chára odohral 26 minút a do štatistík si pripísal dva plusové body, jednu strelu a štyri trestné minúty. V drese domácich Rangers nechýbal Marián Gáborík, ktorý odohral 22 minút a 18 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dve trestné minúty, šesť striel a bol aj autorom jedného z dvoch gólov New Yorku. Ten druhý strelil Brandon Dubinsky. Gáborík bol treťou hviezdou zápasu.

Strelecky sa zo Slovákov dokázal presadiť i Michal Handzuš, ktorého tretí gól v ročníku Los Angeles nepomohol k víťazstvu nad Columbusom. Ten zvíťazil vďaka víťaznému gólu Ricka Nasha z 57. minúty nad Kings 5:3 a ukončil tak osemzápasovú sériu domácich víťazstiev Los Angeles na čísle osem. Nash strelil aj gól do prázdnej brány a z jeho spoluhráčov sa presadili aj Andrew Murray, Rostislav Klesla a Jared Boll. Drew Doughty zaznamenal tri asistencie, Steve Maosn zaknihoval 33 zákrokov. Z domácich hráčov sa okrem Handzuša presadili aj Ryan Smyth a Justin Williams. Banskobystrický rodák odohral v zápase 19 minút a zaznamenal aj dva mínusové body a dve strely.

Jonathan Toews strelil tri góly a Marty Turco zaznamenal 18 zákrokov, aby vychytal čisté konto v zápase proti Oilers, ktorý Chicago napokon vyhralo pomerom 5:0. Strelecky sa presadili aj Patrick Sharp a Bryan Bickell. Asistenciu zaznamenal Marián Hossa, ktorý odohral takmer 17 a pol minúty. Tomáš Kopecký pobudol na ľade menej času, 12 a pol minúty, a zaznamenal štyri strelecké pokusy. Blackhawks vyhrali proti Oilers na tretí pokus, tento raz Edmonton prestrieľali 47:18.

Článok pokračuje pod reklamou

Z dvojice slovenských brankárov bol v stredu tým úspešnejším Peter Budaj, ktorý zaznamenal 40 zákrokov, aby dopomohol Coloradu k domácemu víťazstvu 4:3 nad San Jose, o ktorom v predĺžení rozhodol Kevin Porter. Colorado bolo v zápase prestrieľané 43:22 a do tretej tretiny vstupovalo za stavu 1:3. Na gól Kevina Shattenkirka (prvý v NHL) dokázali nadviazať Chris Stewart a Paul Stastny, ktorí poslali duel do predĺženia. Budaja prekonali Logan Couture, Dan Boyle, Mike Moore.

Jaroslavovi Halákovi sa až tak nedarilo. Nielen, že prehral, ale opäť inkasoval slušnú dávku gólov. Po tom, čo v Colorade inkasoval šesť, v stredu v Detroite až sedem z 31 striel. Dva góly mu strelil Danny Cleary a presadili sa aj Drew Miller, Justin Abdelkader, Henrik Zetterberg, Brad Stuart a Tomas Holmstrom. Brian Rafalski zaznamenal tri asistencie a Jimmy Howard pomohol k výhre 33 zákrokmi. Z hráčov Blues sa presadili len Brad Boyes, Brad Winchester a Andy McDonald.

Anaheim síce dominoval väčšej časti druhej tretiny a celej tretej, no Minnesota dokázala zvíťaziť 2:1 po predĺžení po tom, čo strelil víťazný gól Antti Miettinen a brankár Niklas Backstrom sa prezentoval veľmi dobrým výkonom. Z 28 striel, ktorým čelil, patrili tri Ľubomírovi Višňovskému, ktorý v akcii strávil takmer 24 a pol minúty. Prekonať ho dokázal len Teemu Selanne. Gól Wild v normálnom hracom čase strelil Martin Havlát.

Matt Bradley strelil gól a zaznamenal aj asistenciu, a Capitals zvládli i návrat Buffala do zápasu, aby Sabres napokon zdolali pomerom 4:2. Strelecky sa presadili aj Nicklas Backstrom, David Steckel a Alexander Sjomin, ktorý dopravil puk do prázdnej brány. Michael Neuvirth zaznamenal 31 zákrokov a chytil aj jednu strelu Andreja Sekeru. Z jeho spoluhráčov sa presadili Derek Roy a Jodan Leopold. Bojnický rodák strávil v akcii 19 minút.

V akcii sa predstavil i Mário Bližňák, ktorý odohral 4 a pol minúty v zápase proti Pittsburghu, v ktorom sa z víťazstva tešili práve hráči Penguins. Všetky góly padli v prvej polovici zápasu. Sidney Crosby, Max Talbot a Arron Asham poslali svoj tím do vedenia 3:0, ktoré ešte dokázal jemne upraviť Dan Hamhuis. Marc Andre Fleury zaznamenal 29 zákrokov.

Eric Staal strelil hetrik, pričom medzi tými gólmi bol aj jeho 200. v kariére. K trom gólom pridal aj dve asistencie a pomohol Hurricanes k hladkému víťazstvu 7:1 nad Ottawou. Chad LaRose pridal dva góly a dve asistencie a strelecky sa presadili aj Tim Gleason a Tuomo Ruutu. Cam Ward zaznamenal 23 zákrokov a prekonať ho dokázal len Danie Alfredsson.

Steven Stamkos strelil svoj šestnásty gól v sezóne a pridal aj asistenciu aby pomohol Tampe k víťazstvu nad Islanders 4:2, ktoré pre newyorský tím znamenalo 11. porážku v sérii, čo narušilo trénersky debut Jacka Capuana. Okrem Stamkosa sa presadili aj Brett Clark, Martin St. Louis a Nate Thompson. Góly Islanders vsietili Matt Moulson a John Tavares.

Stephen Weiss a Radek Dvořák strelili góly v druhej tretine a Tomáš Vokoun zaznamenal 38 zákrokov, aby pomohol Panthers k výhre 2:1 nad Thrashers. Prekonať ho dokázal len Zach Bogosian. Ondřej Pavelec chytil 32 striel.

Martin Hanzal strelil gól a pridal asistenciu, Iľja Bryzgalov zaznamenal 39 zákrokov a Phoenix vyhral svoj štvrtý zápas v rade, keď porazil Calgary 3:1. Gól strieľali aj Wojtek Wolski a Lauri Korpikoski. Jediný gól Flames strelil Rene Bourque.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 24/31 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 40/43 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 18:58 0 0 0 0 1 0
Mário Bližňák (VAN) 04:33 0 0 0 0 0 0
Marián Gáborík (NYR) 22:18 1 0 1 0 6 2
Zdeno Chára (BOS) 26:01 0 0 0 +2 1 4
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:23 0 0 0 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 18:58 1 0 1 -2 2 0
Marián Hossa (CHI) 17:21 0 1 1 0 1 0
Tomáš Kopecký (CHI) 12:33 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Utahu by v úvode sezóny mohli chýbať dvaja hráči, aj letná posilaSharks otvorili kemp bez štyroch hráčov. Chýbali aj tváre organizácie Sabres sa so svojou veľkou hviezdou vyhli katastrofe Red Wings si upísali aj druhú mladú hviezdu. Viac zarobí len kapitán Potvrdené: Česi majú po viac ako dekáde ďalšieho kapitána tímu NHL Z New Jersey prišli povzbudivé správy o Šimonovi Nemcovi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies