Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

03.03.2024 - 04:46:21
avatar
V zostavách dvoch legiend tohto portálu chýba Richard Pánik, k čomu si dovolím napísať len toľko, že ak má niekto niečo navyše, čo by mohlo byť istým gamechangerom v náš pozitívny prospech, tak z mien typu Lantoši, Okuliar, Holešinský, Studenič, Daňo, Cingeľ, Chromiak, Buček, Sýkora či Kelemen, to má práve Riši Pánik.
05.08.2023 - 11:18:30
avatar
Musíme sa poučiť
24.05.2023 - 22:58:58
avatar
Čo viem, tak organizátori dopredu avizovali SVK v Ostrave a Čechov v Prahe. Záleží však na tom, ako to bude rozlosované no, právo majú iba na jednu zmenu, takže mali by ťažké rozhodovanie potom, ak by náhodou to vyšlo tak, žeby sme aj my aj Poliaci mali byť v Prahe.
24.05.2023 - 00:50:37
avatar
Herný prejav nebol taký, na aký sme boli zvyknutí posledné roky. Aj naše lepšie výkony (proti Česku, Lotyšsku, Nórsku), nedosahovali úroveň našich horších výkonov napr. z olympiády či minuloročných MS. Áno, nebol tam ani jeden vyslovene negatívny výbuch v podobe nejakého debaklu, no taktiež ani jeden dominantný výkon, ktorý by sa dal pozerať s pohodou a kľudom, že súpera prehrávame. Často mi to prišlo profesorské a v kľúčových momentoch nezvládnuté.

S Čechmi sme dvakrát viedli, s Kanadou a Švajčiarskom sme dlho držali vyrovnaný stav, s Kazachstanom sme viedli a mali šance po dorovnaní dvojgólového manka rozhodnúť. Priestoru, tie zápasy strhnúť vo svoj prospech, bolo celkom dosť. V realite sme však z prvých piatich zápasov vyhrali iba jeden a ten šiesty s vypadávajúcim do "B" kategórie sme zvládli iba 1:0 s božou (a Škorvánkovou) pomocou. Pozitív je veľmi málo, ale aj napriek tomu, celkom zásadné v podobe brankárov Škorvánka a Hlavaja, ktorí môžu byť v najbližšej dobe našimi piliermi, keďže z krvavej hokejovej ligy sa naši odchádzať veľmi nechystajú a mimo týchto momentálne nemáme v Európe kvalitných gólmanov. Za mňa veľmi dobre obrancovia Koch a Grman, veľmi solídne Gajdoš a svoje si uhrali ako Rosandič či Ivan tak aj Jánošík. Sklamaním sú výkony Nemca a najmä Kňažka, ale v ich prípade verím v to, že pôjdu hore a toto bol proste len turnaj, pri ktorom na seba sami kládli veľké nároky a hrali pod tlakom, z čoho pramenili chyby.

Útok bol tragický - 15 gólov v 7 zápasoch je žalostne málo, najhorší gólovo potentní postupujúci do QF boli Lotyši (21 gólov) a top tímy išli vysoko nad 20. Naša gólová efektivita (13. najhoršia na turnaji) hovorí sama za seba, pričom na rovnakom mieste sme aj v percentuálnej úspešnosti presiloviek (z 19 boli premenené 3). Aspoň, že sa nám darili tie oslabovky (4. najlepšie na turnaji), čo dokazuje, že obrana a brankári vcelku spoľahlivo fungovali, aj keď často na báze veľkej obetavosti aj šťastia.

V útoku zniesli prísnejšie kritéria iba Pánik, Hrivík, Regenda, Cehlarik a Sukeľ. Hudáček môže kľučkovať koľko chce, ale keď to nie je efektívne, tak z toho máme asi toľko, koľko z Jurčových youtube nájazdov, Okuliarových bodov v českej extralige či z Lantošiho dobrej prípravy. Z potenciálne nádejných hráčov, ktorí mohli prekvapivo pozitívne vybuchnúť (Chromiak, Čacho, Kelemen) sa to nepodarilo nikomu, ako svojho času Takáčovi, pričom za mňa najmä výkony Chromiaka boli trpkým sklamaním. Kudrna naopak odohral celkom solídny turnaj (do ďalšej budúcnosti repre je však zbytočný), no k menám Tamáši (-4) a Lunter (0 striel na bránu) sa je škoda vyjadrovať a ich nomináciu doteraz považujem za epic fail.

Ťažko povedať, či by mená ako Jedlička, Dvorský, teoreticky aj Honzek, Mešár, či Sýkora urobili veľký rozdiel, ale prinajhoršom by sme do štvrťfinále nepostúpili s nimi, rovnako ako sme teraz nepostúpili s pre budúcnosť repre neperspektívnymi hráčmi. Vyjadrenia RT ohľadom (ne)nominácie, uspokojovanie sa, že hráme dobre, donekonečna tie isté reči ako trénerov, tak aj hráčov čo musíme a máme robiť, a potom následne nerobenie toho v samotnom zápase, vypovedá, buď o ich veľmi zábudlivej povahe, alebo neschopnosti. Ja sám mám dojem, že na tomto turnaji to primárne prebrala trojica Pardavý & Podkonický & Fruhauf, a preto to tak aj vyzeralo. Osobne neviem o žiadnej top krajine, kde by na národnú reprezentáciu, hokejový vrchol, mali hlavný vplyv ľudia, ktorí nič nedokázali ani na klubovej úrovni. Dokonca taký, ktorí najslávnejší a najbohatší klub na SVK nedokázali dostať v lige ani cez štvrťfinále a v Lige majstrov prehrali čo sa dalo.

Podľa mňa práve to je najdôležitejší fakt na zamyslenie a zmenu pred budúcoročným šampionátom v takmer domácej atmosfére v Česku. Realizačný tím "A" reprezentácie nemôže byť združením kamarátov Mira Šatana, pričom áno, za Ramsayho mu môžeme ďakovať, no nemôžeme si nad tým zvyškom zatvárať oči.
09.05.2023 - 21:56:53
avatar
Strieborná Riga, pán Ramsay ďakujeme!!!! chcem byť tvoj kamarát chlape matroš máš zjavne dobrý
08.05.2023 - 12:37:30
avatar
Tak tento týždeň nám začínajú MS, môj klasický každoročný tip na poradie:

1.
2.
3. SUI (chýba tu ich vlajka)
4.

Našich na rozdiel od olympiády a posledných MS na semi netipujem, úspech bude štvrťfinále
06.05.2023 - 19:04:11
avatar
Dvorský by mal ísť minimálne ako 13. útočník. Viacerým menám v útoku stále nerozumiem, ale škoda rozpisovať, veľa z nich už spomenutých bolo miliónkrát. Zostáva nám už len veriť v posilnenie kádra, ak sa nepodarí na brankárskom poste, tak chytať by mal Hlavaj vzhľadom na najlepšie parametre, keď už nič nechytí, tak aspoň ho voľačo trafí.
11.04.2023 - 21:28:11
avatar
Reakcia na: slovak, 11.04.2023 - 21:09:34
Snáď nemyslíš vážne. Petrovský bol väčšinu času podpriemerný aj na MS 20, kde mal byť lídrom tímu. Čo by preboha robil v Áčku? Ak na to nemajú Dvorský a Mešár, tak Petrovský dupľom. Navyše, v konkurencii Ružičku, Regendu, Hrivíka, Cehlárika, Pánika, Daňa, Hudáčka, Lantošiho, Holešinského, Okuliara, Sukeľa, Kudrnu, Kollára, Romana, Faška-Rudaša, Takáča, Jedličku, Baláža, Čacha, Tamášiho? V prípade vypadnutia Tatar, Studenič, Chromiak, Kelemen, Sýkora. To je 25 útočníkov bez mihnutia oka. Ďalších min. 25 je výkonnostne pred ním. Vážne? Naozaj?
∧ skryť ∧
Riadne si sa opäť raz zbytočne nafúkol. Napísal som, že do prípravy ako motiváciu do ďalšej práce, tak neviem na čo mi tu vypisuješ celý menoslov útočníkov (navyše väčšinu krídelníkov v porovnaní ku centrovi). Podpriemerný nebol určite, ale je to tvoj názor. No nauč sa čítať s porozumením, ja som o Mešárovi či Dvorskom nepísal, že na to nemajú, Mešár je ale stále v play-off a Dvorský bude počas veľkej časti prípravy lídrom SVK na U18. Tak asi ich situácia je diametrálne odlišná ako Petrovského. Čiže hej, do prípravy ako motiváciu do ďalšej práce. Vážne. Naozaj.
11.04.2023 - 19:49:53
avatar
Reakcia na: slovak, 11.04.2023 - 18:11:39
Petrovský? :s12:
∧ skryť ∧
Solídny center do budúcna pre repre. Myslím, že po celkom slušných dvoch sezónach v OHL a dvoch MS U20, kde patril k výrazne lepším by šancu v príprave dostať mohol. Ale chápem, že centrov smerom k MS máme potenciálne dosť. No aspoň ako motivácia do ďalšej práce by to mohlo byť fajn, tak ako to pomohlo iným chlapcom pominulé roky.
11.04.2023 - 15:16:24
avatar
Reakcia na: Zámčan, 11.04.2023 - 13:40:26
Síce hral za A-čko a tých 10 gólov je fajn, ale v repre sa zatiaľ nedokázal výraznejšie presadiť. Jeho jediné góly v repre padli na MS u18 1. divízie. Hlinka Gretzky Cup a oba juniorské šampionáty bez bodu. On má čas. Radšej by som skúsil Dvorského, ale asi len do prípravy.
∧ skryť ∧
Do prípravy podľa mňa totálne v pohode, opäť použijem príklad Sýkoru, ktorý tiež bodovo neoslňoval na MS U20. Dvorský to pochybujem, ak rátame s tým, že postúpia naši na MS U18 aspoň do štvrťfinále, tak to sa hrá 27. apríla, takže to by z prípravy stihol tak maximálne zápasy proti Rakúsku, kedy už sa dá očakávať, že tréneri budú tu nomináciu finalizovať a na skúšanie Dvorského v zápase proti rakúskym drevorubačom veľa priestoru nebude.
11.04.2023 - 12:49:57
avatar
Reakcia na: Zámčan, 11.04.2023 - 10:41:19
Réway v roku 2014 ukázal. No i tak, skôr nie. Ani na MSJ nedokázal bodovať.
∧ skryť ∧
Honzek odohral celú minulú sezónu za áčko Trenčína a na posledných MSJ sa zranil v druhej tretine druhého zápasu proti USA, čiže tam veľmi bodovať nemohol. Čo sa týka tých letných, tak tam to bola tragédia od celého tímu, takže by som tým štyrom zápasom z úplného úvodu sezóny veľký význam neprikladal. Myslím, že do prípravy by Honzek či Petrovský mali byť povolaní určite. Podobne, ako minulý rok dostal prekvapivo šancu Sýkora.
28.03.2023 - 19:39:47
avatar
Ja by som rád po rokoch videl Erika Černáka v repre, ale ktovie či Tampa opäť nevystrelí v play-off ku hviezdam. Ďalej hráči ako Chromiak, Ružička, Jedlička, Latkoczy. Bolo by fajn ich vidieť na tomto fóre. A inak klasika, ktorá je pravidelne spomínaná, tzv. európske/zámorské repre jadro, s ktorým asi všetci rátame.
24.02.2023 - 17:22:13
avatar
Reakcia na: slovak, 24.02.2023 - 12:21:14
Nie som fanúšik toho, aby hráč dostal šancu v repre lebo veď zásluhy, treba mu to dopriať a podobné drísty. Popritom je jasné, že to nebude mať potenciál do budúcna.
∧ skryť ∧
Ja som o žiadnych zasluhach nepísal, ale nevidím dôvod, aby nebol vyskúšaný v príprave, kde ani náhodou nebudeme mať top mužstvo. Herne sa mu darí, ale rýchlostne na úroveň MS teraz nemá. Ale priprava proti Nemecku či Rakúsku nie je úroveň MS. A či je jasné, že bude alebo nebude mať ešte potenciál do budúcna, bol by som opatrný s takými vyhláseniami.
23.02.2023 - 21:47:43
avatar
Nemyslím si, že Reway má na medzinárodný hokej na úrovni MS. Tie zápasy tam sú už rokmi úplne iná rýchlostná kategória a nech si o našej lige hovoríme, čo chceme, kvalitou zápasov a najmä rýchlosťou je od MS stále na míle vzdialená.

Do prípravy by som ho ale zobral, nech sám možno vie do budúcna zhodnotiť, že na čo ešte má a nakoľko je schopný hrať top hokej v rámci Európy.
02.02.2023 - 15:06:01
avatar
Rusko napadlo Ukrajinu = Rusko je vojnový agresor. Naši hokejisti hrajúci v Rusku, ktoré nás označilo za nepriateľský štát, pracujú v znepriatelenej krajine, poberajú peniaze z nepriateľského štátu, a tak spolupracujú s týmto agresorom v rámci športovo-kultúrneho vyžitia tamojších ľudí, pre ktorých sme momentálne nepriateľmi. Práve preto je absolútne nelegitímne, aby títo hokejisti v tejto situácii reprezentovali Slovensko, v ktorom žije aj veľa ľudí vnímajúcich takýto jednoduchý kontext.

Poprosím každého, aby si na tento komentár spomenul, hlavne s blížiacim sa štartom šampionátu, kedy prípadná (ne)nominácia týchto hokejistov určite vyvolá veľa vášní a podobných názorov, aký tu predviedol užívateľ K33. Ja za seba, ako dlhoročný fanúšik a podporovateľ našej reprezentácie poviem, že ak v nej bude čo i len jeden KHL-kár, tak zápasy našej reprezentácie pozerať nebudem. A takisto sa k nej nebudem už ani vyjadrovať, proste to pôjde mimo mňa. A rovnako by sa mohli zachovať aj ľudia, ktorým sa zas nebude páčiť opak, t.j., že na MS nebudú KHL-kári z logických dôvodov nominovaní. Nepotrebujeme tu čítať vaše mantry - ospravedlňovanie jedného niekým druhým (mimochodom USA nás v modernej histórii nikdy neoznačilo za nepriateľský štát) a legendárnu hlášku - "politika do športu nepatrí" (samozrejme, hlavne vtedy, keď vám to nevyhovuje).
13.01.2023 - 23:34:18
avatar
Škoda Tomeka a tej zlomeniny, zo začiatku sezóny mal v Litvínove super čísla, plus je to do dnešného hokeja ideálny brankár vzhľadom na parametre (191 cm).
13.01.2023 - 16:09:12
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 13.01.2023 - 15:35:28
Co je u teba premotivovanost, ako sa to v tele prejavuje a ako sa to da ovladnut. Poprosim vysvetlenie.
∧ skryť ∧
Prílišná snaha dosiahnuť svoj cieľ (napr. vyhrať hokejový zápas) prejavujúca sa správaním za hranou zdravého rozumu (napr. hlúpe fauly, ktoré tímu nepomôžu, naopak ho oslabia).

Ako to ovládnuť - disciplína, mentálny tréning, učiť sa ovládať svoje emócie, využívať na dosiahnutie cieľa svoje pozitívne stránky (napr. ako teraz v prípade Marka Daňa útočný talent).
13.01.2023 - 13:31:10
avatar
Reakcia na: slovak, 12.01.2023 - 21:44:05
Ako vyzera jeho disciplina? Ak sa aj nadalej dopusta hlupych faulov, nechcem ho tam.
∧ skryť ∧
Má menej ako polovicu TM z toho čo mal minulý rok pri podobnom počte zápasov. Možno sa nám naozaj polepšil, premotivovaný Marko. Ja som tiež jeho večným kritikom, ale v Európe patrí momentálne k našim najlepším, to treba uznať.
03.01.2023 - 17:13:42
avatar
Podľa mňa by Dvorský určite mal ísť na 18stky. Reálne je to vrcholový turnaj jeho kategórie, kde môže byť lídrom, ukázať sa naplno aj pred draftom. Na 20tkach teraz mal nejaké záblesky, v rámci nášho útoku bol lepší priemer, ale ja osobne som od neho čakal ešte viac, keď hovoríme, že ide o potenciálne väčší talent ako Slafkovsky. Slafko na tých zrušených juniorkach pred svojím draftom v tých dvoch zápasoch vyčnieval. Z Dvorskeho som nemal teraz ten pocit, takže 18stky a líderstvo v nich mu dajú podľa mňa viac, ako násilne tlačenie do prípravných zápasov pred MS "A" proti Rakúšanom, Norom či Nemcom.
16.08.2022 - 16:58:40
avatar
Reakcia na: marek113, 16.08.2022 - 16:40:32
No tak akoze kmec hral peknu biedu dufam ze o 4 mesiace to hude lepsie a nechaoem co mate s tym fatulom on je 2002
∧ skryť ∧
Chcel som napísať *príliš starý, lebo hore ho niekto písal do nominácie.. A biedu hral každý, no myslím si, že Kmec môže ísť hore, bude záležať na tom, ako mu to pôjde vo WHL.

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 27 >

Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies