Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Rangers už nahradili Knoblaucha Tím New York Rangers najal do pozície hlavného trénera záložného tímu Hartford Wolf Pack z AHL Granta Potulnyho. Ten sa stane nasledovníkom Krisa Knoblaucha, ktorý sa v novembri stal hlavným trénerom Edmontonu Oilers. Odvtedy tím viedol na dočasnej báze Steve Smith. Potulny strávil posledných sedem sezón na lavičke Univerzity Severného Michiganu. Dosiahol na nej bilanciu 128-113-17 a dvakrát sa dostal do finále CCHA. Tiež bol členom trénerského zboru reprezentácie USA na niekoľkých medzinárodných podujatiach.

12. 11. 2022

Video: Flyers si uctili Claudea Girouxa pri jeho návrateSkúsený center Claude Giroux sa so svojím tímom Ottawa Senators predstavil v sobotu na ľade Philadelphie. Vrátil sa do nej po prvýkrát od výmeny do Floridy a dočkal sa vrúcneho privítania. Niekdajší kapitán Flyers odohral za organizáciu, ktorá ho draftovala v roku 2006 z 22. miesta, presne 1000 zápasov so ziskom 900 bodov (291+609)

Rozhodlo sa o ďalšom štarte Haláka, Ružička opäť v prvom útokuRangers sa v sobotu predstavia v Nashville a slovenský brankár Jaroslav Halák sa v ňom pokúsi zaknihovať svoju prvú výhru v newyorskom drese a v tejto sezóne. Jeho štart potvrdil hlavný tréner Gerard Gallant. Medzitým v Calgary sa v treťom zápase po sebe dočká príležitosti v prvom útoku Adam Ružička, ktorý pred večerným zápasom proti Winnipegu absolvoval rozkorčuľovanie po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho.

Andersen je už na listine zranenýchTím Carolina Hurricanes umiestnil brankára Frederika Andersena na listinu zranených hráčov s retroaktívnou platnosťou k 6. novembru. Tridsaťtriročného Dána trápi nešpecifikované zranenie. Naposledy chytal 6. novembra, kedy proti Torontu zastavil 18 z 21 striel pri prehre 1:3. V tejto sezóne má bilanciu 5-3 s 89,1% úspešnosťou zákrokov.
Capitals budú chvíľu bez tréneraMužstvo Washingtonu si bude musieť minimálne v dvoch zápasoch poradiť bez hlavného trénera Petera Lavioletta, ktorý vstúpil do covidového protokolu. Prvý zápas vynechal v piatok, kedy Cpaitals hostili Tampu. Na jej ľade sa predstavia v nedeľu. Dočasne vedie tím asistent Kevin McCarthy.

11. 11. 2022

Hjalmarsson obnovuje kariéru, Eriksson sa vracia domov Dvaja bývalí hráči NHL, útočník Loui a obranca Niklas Hjalmarsson, sa vrátili domov, aby tam hrali v najvyššej SHL. Tridsaťsedemročný Eriksson sa dohodol na zmluve s Frolundou po tom, čo v minulej sezóne zaznamenal 19 bodov (3+16) v 73 dueloch v drese Arizony. O dva roky mladší Hjalmarsson obnovuje kariéru, aby si zahral za HV71. Naposledy hral v sezóne 2020/21 tiež za Coyotes.
Yamamoto sa vrátil do EdmontonuÚtočník Kailer Yamamoto sa vrátil z výjazdu do Edmontonu, aby absolvoval vyšetrenia nešpecifikovaného zranenia. Prezradil to tréner Jay Woodcroft, ktorému hráč nebol k dispozícii vo štvrtok proti Caroline. Nebude hrať ani proti Floride. Yamamoto odohral v tomto ročníku 13 zápasov len so ziskom troch asistencií.
Video: Campbell sa vyznamenal. Prihral na gól. Súperovi Už v posledných minútach prehratého zápasu o veľa nešlo, no brankár Edmontonu Jack Campbell si na gól Jespera Fasta z Caroliny sem-tam ešte určite spomenie. Na gól mu doslova prihral svojou ľahkovážnou rozohrávkou:

Video: Krásna akcia, Tatar strelil svoj druhý gól v sezóneTomáš Tatar bodoval v šiestom zápase po sebe a hoci prišiel o sériu zápasov so ziskom asistencií, tentoraz k výhre New Jersey 4:3 nad Ottawou pomohol gólom! Druhým v sezóne a po peknej kombinácii:

10. 11. 2022

Ružička opäť v prvom útoku. Brániť ho bude aj vracajúca sa hviezdaSlovenský útočník Adam Ružička by sa mal aj vo štvrtkovom zápase proti Bostonu predstaviť v prvom útoku Calgary po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho. Práve s nimi dnes absolvoval dopoludňajšia rozkorčuľovanie. Domáci medzitým potvrdili, že sa im vráti do hry hviezdny obranca Charlie McAvoy, ktorý bude hrať v prvom páre po boku Matta Grzelcyka.
Expert o Regendovi: Prečo bol v AHL? Patrí do NHL!Zámorský odborník Félix Sicard z The Fourth Period si myslí, že slovenský útočník Pavol Regenda v stredajšom zápase Anaheimu proti Minnesote dokázal, že patrí do NHL, keď v ňom strelil svoj prvý gól.

„Pavol Regenda ako absolútny ostrostrelec poslal Anaheim do vedenia. Prečo bol v AHL?“ poznamenal Sicard. „Nemôžete žiadať o výrazne lepší prvý gól, ako bol tento. Perfektná strela, ktorá prekonala brankára bez tienenia. Dobré pre Regendu. Je hráčom NHL a patrí do zostavy na každovečernej báze.“
Video: Ovečkin ako buldozer! Zranil českého beka, získal presilovkuKapitán Washington Alex Ovečkin nie je známy len tým, že vie strieľať góly. Nikdy mu nebola cudzia ani hra do tela. Dokázal to aj v stredu, keď nekompromisne narazil na mantinel obrancu Pittsburghu Jana Ruttu. Nanešťastie, český hokejista musel duel opustiť so zranením. Ovečkin tým získal aj presilovku – Rutta zákrok oplácal krosčekom:

Hart absolvoval tréning. Vráti sa dnes?Brankár Philadelphie Carter Hart absolvoval v stredu tímový tréning a mohol by hrať vo štvrtkovom zápase proti Columbusu. „Cítim sa omnoho lepšie ako som sa cítil včera,“ povedal Hart, ktorý vynechal utorkový duel pre chorobu. Tréner John Tortorella nevedel potvrdiť jeho štvrtkový štart, no Flyers poslali na „farmu“ brankára Samuela Erssona, takže v zostave by mal figurovať.
Caroline chýba Frederik AndersenCarolina absolvovala stredajší zápas proti Floride bez brankára Frederika Andersena, ktorý nedokončil pre nešpecifikované zranenie utorkový tréning. Tím jeho stav nešpecifikoval, ale zo Chicaga (AHL) povolal Piotra Kočetkova, ktorý proti Panthers kryl chrbát Anttimu Raantovi.
Video: Slafkovského mentor sa mlátil s brankáromSkúsený útočník Brendan Gallagher, ktorý si v Montreale zobral pod svoje krídla mladíkov, vrátane nášho Juraja Slafkovského, sa v stredajšom zápase proti Vancouver zaplietol do potýčky s brankárom Thatcherom Demkom. Pôvodcom všetkého bol jeho agresívny ťah na bránu:

Video: Zegras strelil krásny gól, nakoniec bol ten Regendov jediným Anaheim prehral v stredu s Minnesotou 1:4 a o jediný gól kalifornského tímu sa postaral Pavol Regenda. Ešte pred ním sa však z gólu tešil aj Trevor Zegras. Dočasne. Rozhodcovia mu ho po ďalšom posúdení pre ofsajd odobrali. Bolo to však ďalšie výstavné, tzv. lakrosové zakončenie z jeho dielne:

09. 11. 2022

Potvrdené: Slafkovský sa porozpráva s disciplinárkou Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL v stredu informovalo, že absolvuje pojednávanie s útočníkom Montrealu Jurajom Slafkovským, ktorý sa bude obhajovať v prípade nebezpečného narazenia Matta Luffa z Detroitu v utorkovom zápase (viac TU). Súperovi spôsobil zranenie, o ktorom tréner Red Wings Derek Lalonde povedal, že bude dlhodobé.

Tréner Detroitu sa vyjadril k zákroku SlafkovskéhoTréner Detroitu Derek Lalonde nebol spokojný so zákrokom, ktorým Juraj Slafkovský zranil jeho zverenca Matta Luffa v utorkovom zápase proti Montrealu (viac TU). Po zápase povedal: „Pokiaľ ide o ten zákrok, rozhodcovia urobili správne rozhodnutie. Je to nešťastné. Je to presne taký zákrok, ktorým sa chcete vyhnúť presne pre to, čo sa aj stalo. Hráč sa vážne zranil. Je to tak, ako to je a ideme ďalej.“
Samsonov vynechá týždne, Murray napreduje Hlavný tréner Toronta Sheldon Keefe v utorok povedal, že zranenie kolena brankára Iľju Samsonova sa aktuálne posudzuje na týždennej báze. Stále nemá k dispozícii špecifickejší odhad dĺžky absencie. Brankár Matt Murray sa medzitým zapojil do utorkového dopoludňajšieho rozkorčuľovania a v stredu bude trénovať bez obmedzení.
Video: Mešár skóroval v slovenskom súboji!Z mladíkov v zámorí sme do rána videli v akcii nádej Montrealu Filipa Mešára, ktorý strelil svoj 5. gól v sezóne pri výhre Kitcheneru 7:1 nad Owen Sound. Pripísal si aj plusku. Po 6 dueloch má na konte 9 bodov. Na jediný gól súpera prihrával Servác Petrovský (nádej Minnesoty), ktorý si po 13 dueloch udržuje priemer bod na zápas.


Sumáre o mladíkoch v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk

08. 11. 2022

Novinár z Montrealu: Mešár je ako česká legenda, len šikovnejší Zámorský novinár Stu Cowen z denníka Montreal Gazzette je očarený slovenským útočníkom Filipom Mešárom od momentu, kedy ho prvýkrát videl. Pripomína mu neikdjašieho útočníka Canadiens, Tomáša Plekanca. „Filip Mešár zaujal mňa aj ostatných od prvého momentu, keď sme ho videli v rozvojovom kempe. Je veľmi šikovný a prefíkaný s pukom i bez neho. Na ľade ide vždy naplno, v súbojoch nepoľavuje. Je trochu ako Plekanec, akurát šikovnejší,“ poznamenal Cowan.
Video: Tento gól Blues, absolútna krása St. Louis si v pondelok pripísalo siedmu prehru po sebe, keď nestačilo na Boston 1:3. Čestný úspech mal na svedomí Brayden Schenn, ktorý bol na konci ukážkovej kombinácie:

Video: Tatar sa stal počas interview terčom žartu mladého BielorusaV kabíne New Jersey Devils bolo v pondelok veselo. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa počas rozhovoru s novinármi stal terčom žartíka zo strany spoluhráča Jegora Šarangoviča, na čom sa všetci dobre zasmiali:

O zranení jednotky budú Devils vedieť viac už čoskoroBrankár New Jersey Mackenzie Blackwood bude chýbať neurčitú dobu pre zranenie kolena, ktoré utrpel 3. novembra. Tréner Lindy Ruff v pondelok uviedol, že viac o závažnosti zranenia a dĺžke absencie bude tím vedieť už čoskoro: „Má natiahnuté postrannú väzivo v kolene a v utorok navštívi doktorov. Potom poskytneme viac informácií.“
Český brankár Chicaga je aktivovanýChicago v pondelok aktivovalo z listiny zranených hráčov brankára Petra Mrázka, ktorý nedochytal zápas proti Detroitu, ktorý sa hral ešte 21. októbra, pre zranenie slabín. Medzitým, brankár Alex Stalock bol s otrasom mozgu zaradený na listinu zranených s retroaktívnou platnosťou k 1. novembru. Blackhawks odohrajú najbližšie zápas vo štvrtok, kedy navštívia Los Angeles.
Video: McDavid predviedol famóznu akciu, Fehérváry to videl z „prvého radu“ Kapitán Edmontonu Connor McDavid urobil znova tú svoju „vec“. V pondelkovom zápase strelil gól po tom, čo prešiel obranou Capitals ako nôž maslom. Prizeral sa tomu aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý mal nakoniec viac dôvodov na radosť. Washington totiž zápas vyhral 5:4.

Video: SlafGOALsky, tréningová edíciaSlovenský útočník Juraj Slafkovský si prezývky „Slafgoalsky“ zatiaľ plné zaslúž – gól strelil z každej tretej strely. V pondelok si ho zobralo na mušku marketingové oddelenie Canadiens, ktoré zverejnilo jeho presnú ranu z tréningu v s efektnom spomalenom zábere:



A ešte niečo, ťuk:

Video: Ovečkin sa zaskvel skvelou prihrávkou na gólAlex Ovečkin je známy ako strelec. Pri pondelkovej výhre Washingtonu 5:4 nad Edmontonom však ukázal, že vie na góly aj prihrávať. A to efektne a naslepo. Ťažil z toho Jevgenij Kuznecov:

07. 11. 2022

Juraj Slafkovský a ďalší: Prvý mesiac, prvý gól + videoOficiálna ligová stránka zverejnila video, v ktorom zachytáva všetky premiérové góly hráčov v NHL, ktoré priniesol prvý mesiac sezóny 2022/23. Nechýba medzi nimi ani presný zásah Juraja Slafkovského (v čase od 3:42).

Video: Zlomový moment v nájazdoch, Horvat zažil trapasNashville sa tešil z obranu v sobotnom zápase proti Vancouveru po tom, čo po zmazaní straty vyhral samostatné nájazdy. Rozdielové však v nich bolo pochybenie hráča Canucks. Bo Horvat mohol nájazdy predĺžiť, ak by skóroval. On však namiesto toho nechal za sebou puk:

Carter trénoval. Vráti sa v stredu?Útočník Jeff Carter absolvoval v nedeľu prvý plný tréning Pittsburghu od utrpenia zranenia dolnej časti tela. Chodil do kontaktov a trénoval aj v druhej presilovkovej formácii. Momentálne ešte nie je jasné, či sa vráti do akcie v stredu proti Washingtonu.

|< <   50 z 392   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar si váži gesto trénera. Aj po 17 rokoch v NHL mohol zažiť niečo nové Honzek vie, že teraz to už nie je na ňom: Bude to stresujúce, ale som pripravený na všetkoNaplní nový tréner Devils očakávania? Kto je favoritom na Norrisovu a Calderovu trofej? Pospíšil verí, že Flames sú na tom dobre. Rastie aj chémia jeho útoku Flames mohli dostať v piatok ranu, ktorá zahrá do karát Honzekovi! Pekarčík sa po prvýkrát presadil. Kmec natiahol sériu gólom! + videoHonzek má za sebou posledný test, v akcii bol aj Pospíšil + videoKonečne aj opačným smerom: Mladý slovenský útočník bol povolaný do NHL! Pokúsi sa Montreal pre zranenia posilniť cez prestupový trh? Známy ruský veterán zavesil korčule na klinecAni príchod do Detroitu nezastavil pád: Známy brankár vstúpil do Asistenčného programuRana pre Blue Jackets: Sezónu odštartujú bez ruského útočníka Vegas podpísalo zmluvu s víťazom Stanley Cupu. Vlani si zahral za MontrealVyžiadal si výmenu, teraz talentovaný brankár putuje na farmu Prežil Koch pobyt na waiver listine? Sú na nej ďalší 25 hráči Tatar s Nemcom majú za sebou štart sezóny. Devils ťahali letné posilyHonzek si zahrá v elitnej formácii. Pospíšil zostáva centrom Utah vymenoval prvého kapitána vo svojej histórii Slafkovský v jednej skupine s Bedardom. Otvorí mu zranenie Laineho viac príležitostí?Honzek priznal, že prekvapil sám seba: Zajtra ma čaká najväčší test Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies