Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Montreal najal pre farmu bývalého trénera NHLTím Montreal Canadiens v utorok oznámil, že na pozíciu hlavného trénera záložného tímu Laval Rocket z nižšej AHL najal Pascala Vincenta. Ten v minulej sezóne viedol Columbus Blue Jackets, kde predtým pracoval dva roky ako asistent. Rodák z Lavalu dostal výpoveď v júnu po tom, čo jeho mužstvo dosiahlo bilanciu 27-43-12. V minulosti pracoval ako hlavný tréner aj v QMJHL a AHL, kde sa stal aj trénerom roka.

13. 03. 2024

Video: Pospíšil sa vrátil a hneď sa presadil! Slovenský útočník Martin Pospíšil sa v utorok vrátil z trojzápasovej suspendácie a hneď sa presadil bodovo, keď asistoval na góle Daniila Miromanova v štvrtej minúte prvej tretiny. Flames ním vyrovnal stav zápasu na 1:1, ale nakoniec sa z výhry 6:2 tešili Avalanche. Pospíšil odohral necelých 18 minút a pripísal si aj menší trest za sekanie. Po 46 zápasoch má na konte 16 bodov (6+10).

Video: V Montreale viala slovenská vlajka. Slafkovský strelil krásny gól z prvej! Tím Montreal Canadiens v utorok zdolal Columbus 3:0, pričom druhý gól zápasu strelil slovenský útočník Juraj Slafkovský. Devätnásťročný košický rodák, ktorý neskóroval v predošlých troch dueloch, využil v štvrtej minúte zápasu prihrávku Mikea Mathesona na strelenie presilovkového gólu. Išlo o jeho 14. presný zásah v sezóne. Po 65 dueloch má na konte 34 bodov. V tom poslednom odohral 17 a pol minúty.


Slafkovského výkon si priamo v Bell Centre užili aj fanúšikovia zo Slovenska:

12. 03. 2024

Útočník Columbusu má otras mozguHlavný tréner Columbusu Pascal Vincent v pondelok informoval, že útočník Justin Danfort má symptómy otrasu mozgu a bude absentovať dlhšie, ako niekoľko dní. Tridsaťročný Kanaďan, ktorý nehral už v soboru proti Nashvillu, zaznamenal 10 gólov a 11 asistencií v 63 zápasoch tejto sezóny.
Dallas podpísal nováčikovskú zmluvu s útočníkomÚtočník Justin Ertel podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Dallas Stars, ktorý ho draftoval v roku 2021 z celkového 79. miesta. Dvadsaťročný rodák z Kitcheneru pôsobí v North Bay z juniorskej OHL, kde v tejto sezóne vyprodukoval 25 gólov a 66 bodov v 61 dueloch.
Detroit predĺžil zmluvu s krídelníkomTím Detroit Red Wings podpísal v pondelok novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Timom Gettingerom, ktorý na úrovni NHL zarobí 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťpäťročný rodák z amerického Ohia strávil celú aktuálnu sezónu v Grand Rapids z AHL. V 51 dueloch zaznamenal 12 gólov a 13 asistencií. V NHL v minulosti odohral 16 duelov so ziskom asistencie za New York Rangers.
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.

11. 03. 2024

Poznáme 4 finalistov Kraft Hockeyville NHL v nedeľu zverejnila štyri mestá, ktoré sa dostali do finálového boja o tzv. Kraft Hockeyville. Víťaz získa možnosť zmodernizovať si svoj zimný štadión a hostiť prípravný zápas NHL. O túto lákavú cenu zabojujú Enderby z Britskej Kolumbie, Cochrane z Alberty, Wolseley zo Saskatchewanu a Elliot Lake z Ontaria.

10. 03. 2024

Video: Slafkovský sa zapojil do šarvátky. S Domim si pekne podebatovali Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa stal druhou hviezdou derby proti Torontu, keď mal prsty v oboch góloch Montrealu pri prehre 2:3 a trafil v samom závere tyčku. Predviedol však aj päť bodyčekov a neváhal sa zapojiť ani do hromadnej šarvátky:


Keď už sa situácia upokojila, Slafkovský ešte absolvoval rozhovor s Maxom Domim:

Video: Slafkovský s peknými prihrávkami, v závere trafil s delovkou tyčku! Slovenský útočník Juraj Slafkovský mal prsty v oboch góloch Montrealu pri sobotnej prehre 2:3 s Torontom. V prvej tretine sa prezentoval peknou asistenciou pri góle Mikea Mathesona na 1:0:


V tretej tretine počas presilovky prihrával Alexovi Newhookovi na gól na 2:2, išlo o jeho 20. asistenciu a 33. bod v ročníku:


V samom závere zápasu mal Slafkovský na hokejke vyrovnanie, ale trafil tyčku:

09. 03. 2024

Video: Fehérváry sa činil mimo ľadu. Milo prekvapil deti Slovenský obranca Martin Fehérváry momentálne nemôže byť prínosom pre svoj tím Washington Capitals, pretože pre zranenie nehráva. Bol však prínosom mimo ľadu, keď spolu s Nicklasom Bäckströmom, Tomom Wilsonom a EITMonline prekvapili deti z nadácie Volo a počas športovej kliniky im venovali vybavenie v hodnote 10 000 amerických dolárov. Nezabudli ich ani potešiť aktivitami:

Bruins by sa mohol vrátiť kľúčový obrancaBoston by mohol vo svojej zostave privítať naspäť obrancu Hampusa Lindholma už v sobotnom zápase proti Pittsburghu. Švédsky odchovanec vynechal deväť zápasov pre zranenie dolnej časti tela, ale už trénuje s tímom a tréner Jim Montgomery o ňom v piatok povedal toto: „Vyzerá to tak, že pravdepodobne bude hrať. Nechcem nič hovoriť na 100 %, pretože musíme počkať na to, ako sa bude cítiť večer a zajtra.“
Chicagu by sa mohli vrátiť dvaja hráči Útočník Chicaga Andreas Athanasiou by mohol odohrať svoj prvý zápas za ostatné štyri mesiace už v sobotu proti Washingtonu. Athanasiouu utrpel 9. novembra zranenie slabín, ale už od 10. februára korčuľuje. Vrátiť by sa mohol aj obranca Nikita Zajcev, ktorý nehral od januára pre poranenie kolena. Tréner Luke Richardson povedal, že sa o štarte oboch rozhodne v deň zápasu.
Johnson už vie, ako dlho sa bude zotavovaťTím Columbus Blue Jackets v piatok informoval, že útočník Kehtn Johnson podstúpil avizovanú operáciu ľavého ramena, ktorá ho vyradila z akcie do konca sezóny. Nakoniec sa zo zákroku, ktorý zrealizoval doktor Peter Millett v coloradskom Vaile, bude zotavovať šesť mesiacov.
Bruins si upísali amerického krídelníkaTím Boston Bruins podpísal jednoročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Josephom Abatem. Jej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov a vyprší po tejto sezóne. Pre dvadsaťpäťročného Američana ide o prvú zmluvu v NHL. Od minulej sezóne pôsobí v Providence, ktoré je záložným tímom Bostonu v AHL. V aktuálnom ročníku zaznamenal dva góly, osem asistencií a 108 trestných minút v 41 stretnutiach. Draftovaný nikdy nebol.

08. 03. 2024

Thompson sa vyrovnáva s poranenímBuffalo vo štvrtok oznámilo, že večerný duel proti Nashvillu odohrá bez útočníka Tagea Thompsona. Toho trápi zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje len na dennej báze. V základnej zostave ho nahradil Lukáš Rousek.
Stars urobili menšiu výmenu s FlamesTím Dallas Stars vymenil do tímu Calgary Flames útočníka Rileyho Damianiho za útočníka Emilia Pettersena. Obaja momentálne hrávajú v nižšej AHL, kde budú pokračovať aj po výmene. Kým dvadsaťtriročný Pettersen ešte nikdy v NHL nehral, rovnako starý Damieni odohral za Stars sedem duelov so ziskom gólu a asistencie v ročníku 2021/22.
Obrancu Wild trápi zranenie Tím Minnesota Wild nastúpil na štvrtkový zápas proti Arizone bez služieb obrancu Jakea Middletona, ktorého sužuje zranenie hornej časti tela. Zatiaľ nie je známe, ako dlho by mal pauzovať.
Video: Zdeno Chára opäť dvíhal nad hlavu Stanleyho pohár!V rámci osláv storočnice si tím Boston Bruins vo štvrtok pripomenul zisk Stanleyho pohára v roku 2011. Nesmel pri tom chýbať ani vtedajší kapitán Zdeno Chára, ktorý slávnu trofej dvíhal nad hlavu v TD Garden za potlesku fanúšikov i hráčov. Špeciálnemu večeru dala bodku výhra 4:1 nad rivalom z Toronta. „Je to super špeciálny večer,“ povedal Chára. „Niektorých zo spoluhráčov som nevidel dlhý čas, takže bolo pekné sa stretnúť a stráviť spolu nejaký čas, porozprávať sa o životoch a o všetkých tých veciach, ktorými si prechádzate, keď prestanete hrať hokej. Je to mimoriadna udalosť.“


Video: Patrik Koch a jeho nováčikovské koliesko pred debutom v NHL! Slovenský obranca Patrik Koch si užil nováčikovské koliesko pred štvrtkovým zápasom Arizony proti Minnesote, ktorým sa privítavajú v NHL debutanti. Vo svojom prvom zápase v najlepšej lige sveta odohral takmer deväť a pol minúty s jednou strelou, jedným blokom, štyrmi bodyčekmi a desaťminútovým osobným trestom, ktorý dostal za svoju úlohu v hromadnej šarvátke na konci duelu. Arizona prehrala 2:5.


07. 03. 2024

Vegas umiestnilo obrancu na listinu zranenýchVegas umiestnilo v stredu na listinu zranených hráčov obrancu Aleca Martineza, ktorého trápi nešpecifikované zranenie. Naposledy hral v pondelkovom zápase proti Columbusu, v ktorom odohral necelých 17 a pol minúty s troma strelami na bránu. V stredu netrénoval a nie je známe, ako dlho by mal pauzovať.
Kings si upísali ďalšieho brankáraLos Angeles podpísalo ročný dvojcestný kontrakt s brankárom Jacobom Inghamom, ktorý bude platiť do konca tejto sezóny. Na úrovni NHL je jeho ročná hodnota 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Kanaďan odchytal v tejto sezóne šesť zápasov s 91,7% úspešnosťou zákrokov v AHL, ale väčšinu ročníka strávil v ECHL, kam bol po podpise zmluvy opäť aj posledný. V drese Greenvillu má bilanciu 16-6-1 s 91,8% úspešnosťou zákrokov. Los Angeles podpísalo tento týždeň už jednu zmluvu s brankárom – v pondelok s Aaronom Dellom.
Carolina aktivovala brankára z listiny zranenýchCarolina v stredu aktivovala z listiny zranených hráčov brankára Anttiho Raantu, ktorý nechytal od 8. februára pre zranenie dolnej časti tela. V stredu už trénoval s tímom a bude tretím gólmanom na aktívnej súpiske Hurricanes. Figurujú na nej aj Piotr Kočetkov a Spencer Martin. Frederik Andersen ešte povolanie k návratu do zápasovej akcie nedostal, ale malo by k tomu dôjsť už v blízkej budúcnosti.

06. 03. 2024

Timmins sa vrátil do tréningového procesuObranca Toronta Conor Timmins sa v utorok vrátil do tímového tréningu. Od lekárov dostal zelenú po prekonaní mononukleózy, pre ktorú nekorčuľoval takmer mesiac. „Cítil som sa dosť dobre,“ povedal po tréningu. Termín možného návrtu je stále neznámy.
Canadiens zapísali útočníka na listinu zranených Montreal zapísal útočníka Colina Whitea na listinu zranených hráčov so zranením hornej časti tela. Utrpel ho v pondelok, keď na tréningu narazil do brány. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Canadiens získali Whitea 22. februára, keď ho cez waiver listinu uchmatli Pittsburghu.
Video: Famózna práca Slafkovského. Majstrovsky zabránil tutovke súpera! Nad štartom Juraja Slafkovského v zápase Montrealu proti Nashvillu visel otáznik, ale nakoniec sa do akcie zapojil. A hoci nebodoval v šiestom zápase z posledných siedmich, tešil sa z výhry 4:3. A prispel k nej aj jedným obranným zákrokom, ktorým sa poriadne zviditeľnil. V presilovke zabránil tutovke Predators, keď dokorčuľoval unikajúceho súpera a z hokejky mu zozadu vypichol puk:

Video: Suchoty sú minulosťou. Tatar strelil veľmi dôležitý gól! Skúsený slovenský útočník Tomáš Tatar si ukončil desaťzápasovú sériu bez bodového zisku, keď v utorkovom zápase pomohol Seattlu k výhre 4:3 nad Winnipegom svojím ôsmim gólom v sezóne. V úvode tretej tretiny ním vyrovnal na 3:3 predtým, ako Andre Burakovsky rozhodol o triumfe.

05. 03. 2024

Musíte vidieť: Neuveriteľný gól po šialenej prihrávke Barkova Schopnosti a talent Aleksandra Barkova boli naplno zobrazené v pondelkovom zápase Floridy proti Rangers. Kapitán Panthers v strede druhej tretiny prihrával Samovi Reinhartovi na vyrovnávajúci gól. A bola to neuveriteľná sekvencia. Barkov najskôr preukázal svoje žonglérske schopnosti, ktoré by mu zaistili miesto aj v Cirque du Soleil, a následne v páde prihral na gól:

Video: Na Pospíšila sa vrhli protihráči. Rozhodcovia ho vykázali zo zápasu! Slovenský útočník Martin Pospíšil urobil v pondelkovom zápase Calgary proti Seattlu štyri bodyčeky, pričom po tom poslednom na Vincea Dunna putoval predčasne pod sprchy – rozhodcovia mu zaň dali päťminútový väčší trest i vylúčenie do konca zápasu. Ešte pred ich rozhodnutím sa však musel zvolenský rodák zodpovedať spoluhráčom obrancu Kraken:


Video: Pospíšil s tvrdým hitom už v prvom striedaní. Potom čelil následkom od súpera! Slovenský útočník Martin Pospíšil sa hneď v prvom striedaní pondelkového zápasu Calgary proti Seattlu prezentoval bodyčekom na Adama Larssona. Ten sa vôbec nepozdával Tyeomu Kartyemu, ktorý si to išiel v druhej tretine so zvolenským rodákom vybaviť ručne-stručne. Obaja za to dostali menší trest za hrubosť:


04. 03. 2024

Mohol by sa dnes vrátiť Eichel do akcie?Útočník Vegas Jack Eichel by sa mohol vrátiť do hry v pondelkovom zápase proti Columbusu. Americký center vynechal 19 zápasov pre zranenie kolena, ale od piatka trénoval bez obmedzení. „Cielime na pondelkový zápas v Columbuse, a ak to nebude pondelok, tak potom sme naspäť doma vo štvrtok proti Vancouveru. Ide tým správnym smerom,“ povedal hlavný tréner Bruce Cassidy.

|< <   11 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Utahu by v úvode sezóny mohli chýbať dvaja hráči, aj letná posilaSharks otvorili kemp bez štyroch hráčov. Chýbali aj tváre organizácie Sabres sa so svojou veľkou hviezdou vyhli katastrofe Red Wings si upísali aj druhú mladú hviezdu. Viac zarobí len kapitán Potvrdené: Česi majú po viac ako dekáde ďalšieho kapitána tímu NHL Z New Jersey prišli povzbudivé správy o Šimonovi Nemcovi Slafkovský otvoril kemp fantasticky: Všetkých ohuroval! + videoKončí na vrchole: Známy útočník odchádza do dôchodku po zisku Stanley CupuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies