Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slafkovský potvrdil formu gólom i prihrávkou, Pospíšil bol vykázaný z duelu! Obaja sú voľní pre MS

Vo štvrtok sme spoznali ďalší tím s istotou play-off a o svoje šance prišli tímy dvoch Slovákov. V deviatich dueloch sme videli v akcii štyroch hráčov spod Tatier a presadil sa z nich len jeden.

Highlighty noci
  • Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu, Pospíšil bol vylúčený do konca zápasu
  • Fehérváry urobil 9 bodyčekov, v akcii aj Černák
  • Calgary ani Montreal už nemôžu postúpiť do play-off
  • Winnipeg si spečatil postup do play-off
  • Florida strelila najrýchlejšie góly vo svojej histórii
  • Marchand strelil svoj 400. gól v NHL
  • Vilardi dosiahol hetrik
  • Shea a Thomas strelili svoj prvý gól v NHL
  • Bobrovskij vychytal čisté konto
  • Saros a Annunen urobili 44 zákrokov, Wolf 40


MTL - TBL 4:7

Slafkovský dvojbodový pri prehre, Canadiens sú definitívne mimo hry o play-off

Juraj Slafkovský bol po prvýkrát od 9. marca viacbodový, keď strelil svoj 16. gól v sezóne a o niečo cez tri minúty neskôr pridal 28. asistenciu. Montreal však nestačil na Tampu Bay 4:7 a vďaka výhram Penguins a Islanders vypadol z hry o play-off. Okrem Slafkovského sa presadili aj Cole Caufield a dvakrát Joel Armia. Brendan Gallagher a Alex Newhook dvakrát asistovali a Cayden Primeau urobil 28 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Nicholas Paul, raz Nikita Kučerov, Brandon Hagel, Michael Eyssimont a Steven Stamkos, ktorý neskôr pridal aj poistku do prázdnej brány. Kučerov pridal aj dve asistencie, po jednej pridali Stamkos a Eyssimont. Anthony Cirelli a Brayden Point asistovali dvakrát, Matt Tomkins kryl 26 striel. Slafkovský, ktorý v posledných 12 stretnutiach vyprodukoval 13 bodov, ho ohrozil šiestimi strelami. Odohral 22 minút a 44 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj plusový bod a bodyček. Proti nemu nastupoval Erik Černák, ktorý si počas 19 minút na ľade pripísal dve strely, dva bloky, dva bodyčeky a dve trestné minúty za podrazenie svojho krajana. Duel nedohrali pre zranenia domáci Kaiden Guhle i hosťujúci Cirelli a Hagel. Kučerov sa pripojil ku Connorovi McDavidovi a aj on nazbieral v tejto sezóne 90 asistencií. Naposledy to dvaja hráči dokázali v jednej sezóne v ročníku 1995/96 – Mario Lemieux a Ron Francis. Na konte má už 133 bodov.


Gól a asistencia Slafkovského:


Hviezdy duelu: 1. N. Paul (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. J. Armia (MTL)


WSH - PIT 1:4

Penguins zdolali v dôležitom zápase Capitals, Fehérváry urobil 9 bodyčekov

Alex Nedejkovic urobil 30 zákrokov, aby pomohol Pittsburghu k výhre 4:1 nad Washingtonom, po ktorej strácajú Penguins už len dva body na Islanders na druhej divokej karte Východnej konferencie. K natiahnutiu bodovej série na sedem zápasov (5-0-2) viedli aj góly Ryana Sheau, Pierre-Oliviera Josepha, Michaela Bungtinga a dvojbodového Larsa Ellera, ktorý pečatil tretí triumf „Tučniakov“ do prázdnej brány. Kris Letant a Reilly Smith dvakrát asistovali. O jediný gól Capitals, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, sa postaral Alex Ovečkin, ktorému k rekordu Waynea Gretzkého chýba aktuálne 45 gólov. Charlie Lindgren kryl 20 striel z 23 a Martin Fehérváry viedol zápas s deviatimi bodyčekmi, ktoré urobil počas necelých 21 minút v akcii. Pripísal si aj jednu strelu. Deväť bodyčekov v zápase je slovenské maximum v tejto sezóne. Fehérváry ho dosiahol druhýkrát, dvakrát ho dosiahol aj Pospíšil. Washington stráca na Islanders bod a má zápas k dobru.

Článok pokračuje pod reklamou

Ryan Shea a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic (PIT), 2. P. Joseph (PIT), 3. A. Ovečkin (WSH)



WPG - CGY 5:2

Jets si aj vďaka hetriku Vilardiho zaistili play-off. Flames sú eliminovaní

Connor Hellebuyck kryl 331 striel a Gabriel Vilardi dosiahol svoj prvý hetrik v kariére, aby pomohli Winnipegu k výhre 5:2 nad Calgary a istej účasti v play-off. Skórovali aj dvojbodový Nikolaj Ehlers a Tyler Toffoli, dvakrát asistoval Josh Morrissey. Toho na konci druhej tretiny zasiahol lakťom do hlavy Martin Pospíšil, ktorý za to dostal väčší trest a trest do konca zápasu. Dovtedy odohral necelých 11 minút so ziskom plusového bodu, dvoch striel a štyroch bodyčekov. Dustin Wolf urobil až 40 zákrokov, ale na odvrátenie siedmej prehry z posledných ôsmich zápasov a definitívneho vypadnutia z hry o play-off to nestačilo. O góly Flames sa postarali obrancovia Daniil Miromanov a MacKenzie Weegar, ktorý pridal aj asistenciu. Duel nedohral domáci center Adam Lowry, ktorého v tretej tretine zranil Kevin Rooney.


Vilardi a jeho prvý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. G. Vilardi (WPG), 2. J. Morrissey (WPG), 3. M. Weegar (CGY)



CAR - BOS 1:4

Marchand strelil 400. gól pri výhre nad Hurricanes

Brad Marchand strelil svoj 400. gól v NHL a Boston vyhral tretí zápas po sebe, keď zdolal Carolinu 4:1. David Pastrňák a Danton Heinen zaznamenali po góle a asistencii, do prázdnej brány skóroval Hempus Lindholm a dvakrát asistoval Pavel Zacha. Jeremy Swayman čelil 29 strelám, z ktorých ho pokoril len Jake Guentzel. Frederik Andersen inkasoval tri góly z 27 striel vo svojom 100. zápase v drese Hurricanes. Marchand, ktorý predtým ťahal sériu desiatich duelov bez gólu, je piatym hráčom histórie Bruins so 400 presnými zásahmi. Radí sa za Johnnyho Bucyka (545), Phila Esposita (459), Patricea Bergerona (427) a Ricka Middletona (402).

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. D. Heinen (BOS), 3. J. Guentzel (CAR)



CBJ - NYI 2:4

Dobson rozhodol o výhre nad Blue Jackets

Noah Dobson strelil víťazný gól v štvrtej minúte tretej tretiny, aby Islanders zdolalo Columbus 4:2 v stretnutí dvoch tímov, ktoré vyhrali predošlé dva zápasy. Pierre Engvall a Bo Horvat sa tiež trafili do čierneho, Kyle Palmieri do prázdnej brány. Mathew Barzal a Alex Romanov dvakrát asistovali, Iľja Sorokin urobil 25 zákrokov. Prekonali ho Dmitrij Voronkov a dvojbodový Kirill Marčenko, ktorí vyrovnávali na 1:1, resp. 2:2. Daniil Tarasov inkasoval dva góly z 15 striel predtým, ako sa zranil. Jet Greaves následne kryl 24 striel z 25. Newyorský tím sa posunul na druhú divokú kartu Východnej konferencie s jednobodovým náskokom pred Capitals a Red Wings.

Hviezdy duelu: 1. N. Dobson (NYI), 2. K. Marčenko (CBJ), 3. M. Barzal (NYI)



OTT - FLA 0:6

Panthers začali zostra, Bobrovskij proti Senators zatiahol roletu

Sergej Bobrovskij zneškodnil všetkých 30 striel, aby so štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol Floridu k výhre 6:0 nad Ottawou. Základy triumfu sa vybudovali už v prvých 97 sekundách, kedy sa v rozmedzí 35 sekúnd presadili Nick Cousins a Dmitrij Kulikov. Do klubovej histórie sa zapísali ako autori najrýchlejších dvoch gólov Panthers od začiatku zápasu. Predošlý rekord z decembra 2010 vylepšili o päť sekúnd. Cousins pridal aj asistenciu a s bilanciou 1+1 skončili aj Sam Bennett a Sam Reinhart. Matthew Tkachuk dokonca ku gólu pridal aj dve asistencie. Skóroval aj Anton Lundell, po dve asistencie si pripísali Aleksander Barkov a Eetu Luostarinen. Jonas Korpisalo inkasoval štyri góly zo 17 striel, Anton Forsberg dva góly zo 14 striel. Tréner Floridy Paul Maurice s 865 výhrami v kariére prekonal zápis Lindyho Ruffa a osamostatnil sa na štvrtom mieste historického poradia NHL.

Dva skoré góly Panthers:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. S. Reinhart (FLA)



MIN - COL 2:5

Annunen, Drouin a MacKinnon doviedli Avalanche k ďalšej výhre nad Wild

Jonathan Drouin zaregistroval dva góly a asistenciu a Nathan MacKinnon gól a dve asistencie pri výhre Colorada 5:2 nad Minnesotou, ktorá prišla o štvorzápasovú bodovú sériu (2-0-2). Do čierneho sa trafil aj Artturi Lehkonen, do prázdnej brány Mikko Rantanen. K druhej výhre z posledných troch duelov pomohol aj Justus Annunen so 44 zákrokmi. Prekonali ho Vinni Lettieri a Declan Chisholm. Filip Gustavsson kapituloval štyrikrát z 35 striel. Wild v tejto sezóne prehrali všetky tri vzájomné zápasy s Avalanche. MacKinnona delia už len dva góly od hranice 50 v sezóne. Rantanen už pokoril métu 40 gólov, čo sa mu podarilo po druhýkrát v kariére.

Hviezdy duelu: 1. J. Annunen (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. J. Drouin (COL)



NSH - STL 6:3

Nashville si ukončil sériu prehier výhrou nad Blues aj vďaka Sarosovi a Forsbergovi

Filip Forsberg strelil dva góly a pridal asistenciu a Juuse Saros zažiaril so 44 zákrokmi, aby Nashville zdolal St. Louis 6:3 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Po góle strelili aj Roman Josi, Anthony Beauvillier, Michael McCarron a Mark Jankowski, Gustav Nyquist asistoval trikrát, Ryan O’Reilly dvakrát. Brandon Saad, Jake Neighbours a Jordan Kyrou sa postarali o góly Blues, zatiaľ čo Justin Faulk zaknihoval dve asistencie. Jordan Binnnington inkasoval štyri góly z 29 striel – Forsberg a Jankowski strelili po góle do prázdnej brány. Forsberg s deviatym viacgólovým zápasom v sezóne vyrovnal klubový rekord Matta Duchenea (2021/22). Josi po druhýkrát v kariére pokoril métu 20 gólov v sezóne. V klubovej histórii to z obrancov dokázal viackrát už len Shea Weber – trikrát.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. A. Beauvillier (NSH)



SJS - LAK 1:2

Thomas strelil prvý gól v NHL pri výhre nad Sharks

Akil Thomas strelil svoj prvý gól v NHL, ktorý bol nakoniec víťazný pri triumfe Los Angeles 2:1 nad San Jose, ktoré prehrali 11. zápas z posledných 12. Skóre stretnutia otvoril Adrian Kempe a jeho prvou hviezdou sa vďaka 15 zákrokom stal David Rittich. Tomu čisté konto zničil v 59. minúte Klim Kostin. MacKenzie Blackwood opustil zápas s 25 zásahmi. L.A. má na pozícii druhej divokej karty Západnej konferencie náskok siedmich bodov pred St. Louis.

Akil Thomas a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (LAK), 2. A. Kempe (LAK), 3. K. Kostin (SJS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
22:44
1
1
2
+1
0
6
1
 E. Černák (TBL)
18:54
0
0
0
0

2

2
3
 M. Fehérváry (WSH)
20:47
0
0
0
0
0
1
9
 M. Pospíšil (CGY)
10:48
0
0
0
+1
15
2
4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies