Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hetrik Slafkovského, asistencie obrancov. Definitíva u Nemca, Wright rozhodol zápas

Juraj Slafkovský v utorok dosiahol svoj prvý hetrik v NHL. V 13 zápasoch sa predstavili aj ďalší štyria Slováci a dvaja z nich bodovali. Jeden už určite nepostúpi do play-off.

Highlighty noci
  • Slafkovský strelil hetrik, Fehérváry a Černák asistovali
  • Nemec už s určitosťou nepostúpi do play-off, on a Pospíšil nebodovali
  • Tatar opäť na tribúne
  • Nashville si zaistil play-off
  • Islanders vyhrali piaty zápas po sebe
  • Philadelphia prehrala ôsmy zápas po sebe
  • Ovečkin vytvoril rekord s 30-gólovými sezónami
  • Matthews strelil 66. gól v sezóne
  • MacKinnon strelil 50. gól v sezóne
  • Svečnikov strelil lakrosový gól
  • Stamkos a MacKinnon strelili hetrik a pridali asistenciu
  • Stolarz a Grubauer vychytali čisté kontá, Stolarz aj asistoval
  • Hellebuyck urobil 45 zákrokov, Lindgren 42


MTL - PHI 9:3

Slafkovský zažiaril s hetrikom pri výhre nad trápiacimi sa Flyers

Juraj Slafkovský bol prvou hviezdou zápasu, keď už v jeho strede skompletizoval svoj prvý hetrik v NHL, aby rozhodol o výhre Montrealu 9:3 nad Philadelphiou, ktorá prehrala už v ôsmom zápase po sebe. Dva góly pri návrate do akcie strelil Christian Dvorak, Brendan Gallagher si pripísal dva góly a asistenciu. Skórovali aj Josh Anderson a dvojbodový Joel Armia, tri asistencie nazbieral Jordan Harris, po dve Johnathan Kovacevic a Mike Matheson. Sam Montembeault pomohol ukončiť trojzápasovú sériu prehier 33 zákrokmi. Prekonali ho Ryan Poehling, Joel Farabee a dvojbodový Erik Johnson. Owen Tippett dvakrát asistoval. Damuel Ersson inkasoval päť gólov zo 17 striel, Ivan Fedotov zastavil deväť striel z 19. Slafkovský odohral v zápase 15 minút a pripísal si aj plusový bod, šesť striel na bránu, blok a tri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. J. Slafkovský (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. C. Dvorak (MTL)


DET - WSH 1:2

Capitals si ukončili sériu prehier v extra dôležitom zápase, Fehérváry asistoval

Alex Ovečkin strelil svoj 30. gól v 18. sezóne kariéry, čím vytvoril rekord NHL. Zároveň rozhodol o dôležitej výhre Washingtonu 2:1 nad Detroitom, ktorý tím z hlavného mesta USA nahradil na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie. Ovečkin skóroval niečo cez dve minúty po tom, čo Dylan Strome otvoril po prihrávke Martina Fehérváryho skóre zápasu. Charlie Lindgren pomohol ukončiť šesťzápasovú sériu prehier 42 zákrokmi a ako jediný ho dve sekundy pred koncom tretej tretine prekonal 20. gólom v sezóne Patrick Kane. Alex Lyon opustil duel s 21 zásahmi, Andrew Coop so zlomeninou lícnej kosti. Fehérváry, ktorý má po 62 dueloch na konte 16 bodov (3+13), odohral 21 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu. Predviedol aj tri bloky.


Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. D. Strome (WSH), 3. A. Ovečkin (WSH)


TBL - CBJ 5:2

Stamkos dosiahol hetrik pri výhre nad Blue Jackets, Černák asistoval

Steven Stamkos zavŕšil gólom do prázdnej brány hetrik a pridal asistenciu, aby doviedol Tampu Bay k výhre 5:2 nad Columbusom. Z gólov sa tešili aj Brayden Point a Anthony Cirelli, tri asistencie nazbieral Nikita Kučerov, dve Brandon Hagel. K tretej výhre z posledných štyroch duelov viedlo aj 30 zákrokov Andreja Vasilevského, ktorého prekonal dvakrát Kirill Marčenko. Jet Greaves urobil 28 zákrokov a Blue Jackets prehrali tretí zápas z posledných štyroch. V drese domácich sa do bodovania zapísal aj Erik Černák, ktorý zaznamenal svoju 11. asistenciu v sezóne pri druhom góle svojho kapitána. V zápase si pripísal aj dva plusové body, dve strely a tri bodyčeky, pričom odohral 19 minút a 39 sekúnd. Stamkos dosiahol 13. hetrik v kariére a druhý v tejto sezóne. Skóroval pritom v šiestom zápase po sebe. Kučerova delí už len bod od hranice 140 bodov v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Stamkos a jeho 13. hetrik v kariére:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. K. Marčenko (CBJ)



NJD - TOR 2:5

Matthews strelil 66. gól, Devils prišli o nádej v postup do play-off

Auston Matthews strelil svoj 66. gól v sezóne a pridal asistenciu, Tyler Bertuzzi zaznamenal dva góly a asistenciu a Toronto zdolalo New Jersey 5:2, aby vyhralo tretí zápas po sebe. Po góle strelili ajNicholas Robertson a Mark Giordano, Jake McCabe a Max Domi dvakrát asistovali. Josepha Wolla z 20 striel pokorili len dvojbodoví Nico Hischier a Dawson Mercer. Jake Allen inkasoval štyri góly z 36 striel – druhý gól Bertuzziho padol do prázdnej brány. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral 17 minút s dvoma strelami na bránu, troma blokmi a dvoma trestnými minútami z a nedovolené bránenie. Devils prehrali piaty zápas z posledných šiestich a sú definitívne z hry o play-off. Matthews skóroval v šiestich zápasoch po sebe a v maximálnom počte gólov v jednej sezóne sa osamostatnil medzi aktívnymi hráčmi NHL pred Alexom Ovečkinom.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. T. Bertuzzi (TOR), 3. J. Allen (NJD)


SJS - CGY 2:3 PP

Flames zavŕšili obrat proti Sharks v predĺžení

Andrej Kuzmenko využil presilovku v tretej minúte predĺženia, aby Calgary zdolalo San Jose 3:2 a predišlo štvrtej prehre v sérii. Kanadský tím prehrával 0:2, ale Rasmus Andersson a Nazem Kadri dokázali v druhej tretine stratu zmazať. Kuzmenko a Kadri pridali aj po asistencii, Dustin Wolf urobil 20 zákrokov. William Eklund a Jacob MacDonald strelili góly Sharks, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. MacKenzie Blackwood ho opustil s 38 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Martin Pospíšil, ktorý odohral 13 minút aj s jedným mínusovým bodom, troma bodyčekmi a menším trestom za narazenie.

Odpískaný faul Pospíšila:


Hviezdy duelu: 1. A. Kuzmenko (CGY), 2. W. Eklund (SJS), 3. N. Kadri (CGY)


BOS - CAR 1:4

Hurricanes zdolali Bruins, Svečnikov strelil „Michigan“

Andrej Svečnikov strelil lakrosový gól a pridal asistenciu, aby Carolina ukončila Bostonu štvorzápasovú víťaznú sériu triumfom 4:1, ktorým si natiahla svoju víťaznú sériu na tri zápasy. Teovo Teräväinen strelil víťazný gól, skórovali aj Jake Guentzel a v oslabení Seth Jarvis. Jaccob Slavin dvakrát asistoval a Piotr Kočetkov kryl 22 striel. Recept na neho našiel len Charlie McAvoy. Jeremy Swayman predviedol tiež 22 zákrokov. Svečnikov vyrovnal v počte lakrosových gólov ligový rekord Trevora Zegrasa obaja ich strelili tri. Hurricanes zaknihovali 50 výhier v troch sezónach po sebe, čo sa naposledy stalo Detroitu, ktorý v ročníku 2008/09 zažil štvrtú takú sezónu v sérii.

Lakrosový gól Svečnikova:

Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov (CAR), 2. S. Jarvis (CAR), 3. P. Kočetkov (CAR)



FLA - OTT 2:0

Stolarz zatiahol roletu pri výhre nad Senators

Anthony Stolarz zneškodnil všetkých 25 striel, aby s druhým čistým kontom v sezóne a ôsmym v kariére doviedol Floridu k výhre 2:0 nad Ottawou, ktorá prehrala štvrtý zápas z posledných piatich. Prihrával aj na víťazný gól. Oba góly Panthers padli v prvej tretine. V presilovke sa najskôr presadil Anton Lundell a o necelé tri minúty neskôr skóroval aj Nick Cousins. Joonas Korpisalo opustil zápas s 28 zásahmi. Senators po druhýkrát v histórii nevyhrali v sezóne nad Floridou ani jeden zápas.

Výborná prihrávka Stolarza na víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Stolarz (FLA), 2. N. Cousins (FLA), 3. A. Lundell (FLA)



NYI - NYR 4:2

Islanders zaknihovali v derby veľmi dôležitú výhru

Islanders strelili v prvej tretine tri góly, aby si vytvorili základy výhry 4:2 nad Rangers a aby mali po derby istejšiu pozíciu na postupových priečkach vo Východnej konferencii. Kyle Palmieri strelil víťazný gól, skórovali aj Mike Reilly, Bo Horvat a na konci zápasu do prázdnej brány Anders Lee. Horvat pridal aj asistenciu, Noah Dobson si ich pripísal dve. Semion Varlamov pomohol k natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov 32 zákrokmi. Počas presiloviek ho prekonali dvojbodový Chris Kreider a Adam Fox. Igor Šesťorkin zastavil 25 z 28 striel a duel pre zranenie nedohral Mika Zibanejad. Islanders sú momentálne tretí v Metropolitnej divízii, dva body pred Washingtonom a tri pred Pittsburghom. Dobson je druhým obrancom Islanders, ktorý v jednej sezóne nazbieral 60 asistencií. Denis Potvin to dokázal štyrikrát.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. C. Kreider (NYR), 3. B. Horvat (NYI)



DAL - BUF 3:2

Oettinger doviedol Stars k výhre nad Sabres

Jake Oettinger si natiahol víťaznú sériu na osem zápasov, keď s 19 zákrokmi pomohol Dallasu k výhre 3:2 nad Buffalom, ktoré v zápase dvakrát viedlo. Na góly Alexa Tucha a Rasmusa Dahlina odpovedali Jason Robertson a Wyatt Johnston predtým, ako o výhre rozhodol Joe Pavelski. Thomas Harley prispel k desiatej výhre z posledných 11 duelov dvoma asistenciami. Sabres prehrali druhý zápas po sebe a už nemôžu postúpiť do play-off ani matematicky. Ukko-Pekka Luukkonen ho opustil s 22 zákrokmi. Dahlin je druhým obrancom Sabres, ktorý v jednej sezóne strelil 20 gólov. Prvým bol Phil Housley, ktorý to dokázal päťkrát. Oettinger takú dlhú víťaznú sériu v kariére ešte neťahal. Dlhšiu sériu v klubovej histórii zažil len Don Beaupre – 11-zápasovú v sezóne 1985/86. Stars po piatykrát v histórii dosiahli v sezóne 50 výhier. Na Rangers v boji o Prezidentskú trofej strácajú už len bod.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (DAL), 2. T. Harley (DAL), 3. R. Dahlin (BUF)



NSH - WPG 3:4 PP

Jets vyhrali štvrtý zápas po sebe, Predators si zaistili play-off

Kyle Connor skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Winnipeg zdolal pomerom 4:3 Nashville, ktorý si ziskom bodu zaistil účasť v play-off. K štvrtej výhre Jets v sérii pomohol so 45 zákrokmi Connor Hellebuyck. V normálnom hracom čase zase skórovali Gabriel Vilardi, Dylan DeMelo a Mark Scheifele, ktorý aj dvakrát asistoval. Tommy Novak otvoril skóre a bod zaistili Predators Spencer Stastney a Ryan O’Reilly, ktorí v tretej tretine zmazali dvojgólovú stratu. Juuse Saros opustil zápas s 18 zákrokmi. Roman Josi a Kiefer Sherwood dvakrát asistovali. Prvý menovaný je tretím aktívnym obrancom NHL s viac ako jednou sezónou s 80 bodmi. Dokázali to aj Erik Karlsson a Cale Makar. Connor je druhým hráčom v histórii Jets/Thrashers s 10 gólmi v predĺžení. Lídrom je Mark Scheifele so 14.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. R. Josi (NSH)



COL - MIN 5:2

MacKinnon strelil hetrik a pokoril 50-gólovú métu pri výhre nad Wild

Nathan MacKinnon strelil hetrik, ktorý zahŕňal jeho 50. gól v sezóne, a pridal asistenciu, aby doviedol Colorado k výhre 5:2 nad Minnesotou. Cale Makar strelil svoj 20. gól v sezóne a pridal dve asistencie, Jonathan Drouin trikrát asistoval. Artturi Lehkonen zaznamenal gól a asistenciu, Devon Toews dve asistencie a Alexandar Georgiev 20 zákrokov. O sedem viac ich predviedol Filip Gustavsson. Matt Boldy zaznamenal gól a asistenciu, skóroval aj Kirill Kaprizov a dvakrát asistoval Mats Zuccarello. MacKinnon je šiestym hráčom klubovej histórii s 50 gólmi v sezóne. Strelil tretí hetrik v tomto ročníku. Viac ich v klubovej histórii dosiahli len Peter Šťastný a Miroslav Fryčer - štyri.

MacKinnon a jeho siedmy hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. C. Makar (COL), 3. J. Drouin (COL)



ANA - LAK 3:1

Dostál pomohol k výhre Ducks nad Kings

Lukáš Dostál urobil 36 zákrokov, aby Anaheim zdolal Los Angeles 3:1 a ukončil si osemzápasovú sériu prehier vo vzájomných zápasoch. Potešilo ho určite aj to, že svojmu veľkému rivalovi znemožnil zaistiť si play-off. Kings pritom po góle Akila Thomasa viedli. Frank Vatrano však ešte v prvej tretine stav vyrovnal a v tretej sa strelecky presadili Alex Killorn a Trevor Zegras. Ryan Strome dvakrát asistoval. Cam Talbot urobil v bráne hostí 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. L. Dostál (ANA), 2. R. Strome (ANA), 3. T. Zegras (ANA)



SEA - ARI 5:0

Grubauer a Wright rozhodli o výhre nad Coyotes

Shane Wright opäť skóroval a tentoraz rozhodol o výhre Seattlu 5:0 nad Arizonou, keď už po 68 sekundách hry otvoril skóre zápasu. Bol to jeho štvrtý gól v štyroch zápasoch od povolania z AHL. Neskôr na neho nadviazali Andre Burakovsky, Justin Schultz, Brandon Tanev a Will Borgen. Schultz pridal aj asistenciu, dve si pripísali Matty Beniers a Oliver Bjorkstrand. Svoje druhé čisté konto v sezóne a 21. v kariére vychytal Philipp Grubauer, ktorý kryl 39 striel. Karel Vejmelka inkasoval päť gólov z 25 striel. Tomáš Tatar opäť za Kraken nenastúpil.

Víťazný gól Wrighta:


Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (SEA), 2. S. Wright (SEA), 3. J. Schultz (SEA)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
21:24
0
1
1
+1
0
0
0
 J. Slafkovský (MTL)
14:58
3
0
3
+1
0
6
3
 Š. Nemec (NJD) 
16:59
0
0
0
0
2
2
0
 E. Černák (TBL)
19:39
0
1
1
+2
0
2
3
 M. Pospíšil (CGY)
12:55
0
0
0
-1
2
1
3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies