Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview utorkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview stretnutí dnešného programu kanadsko-americkej NHL, v ktorých sa predstavia aj siedmi Slováci.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

NY Rangers (10) - Winnipeg (11)
Rangers zaznamenali tri prehry v rade vrátane sobotnej na ľade Montrealu, kde nestrelili ani jeden gól. Pripomeňme, že predtým Newyorčania skórovali len trikrát v dvoch zápasoch. V domácom prostredí vyhrali šesť z desiatich zápasov, pričom v uplynulých troch zvíťazili len raz. Jets získali viac ako polovicu bodov na klziskách súperov a v predošlých piatich súbojoch podľahli len Philadelphii (3:5). Tabuľkoví susedia na seba v tomto ročníku ešte nenarazili, ale v minulej sezóne uspeli Rangers vo všetkých štyroch vzájomných dueloch.

Slováci v akcii: Marián Gáborík (NYR)
Náš tip: 1

Washington (14) - Carolina (3)
Capitals sa podarilo v minulotýždňovom dvojzápase s Devils uchmatnúť dva body, keď v sobotu vyhrali 5:1 a dali zabudnúť na piatkovú tesnú porážku v pomere 2:3. Doma vyhrali dva z uplynulých troch duelov, no inak zaknihovali bilanciu 4-5-0. Carolina, líder Juhovýchodnej divízie, uspela naposledy na Long Islande (4:2), čím ukončila sériu troch prehier. Vonku patrí medzi najlepšie mužstvá s bilanciou 6-3-1.

Článok pokračuje pod reklamou

Náš tip: 1

NY Islanders (12) - Boston (5)
Islanders doteraz zaregistrovali osem víťazstiev, no len dve v domácom prostredí, kde inak utrpeli aj sedem porážok. Vo februári odohrali sedem zápasov na svojom ľade, no zdolať dokázali len New Jersey (5:1). Bruins sa vonku darí a ťahajú šnúru troch víťazstiev. Naposledy porazili Floridu (4:1). Inak získali pätnásť bodov v deviatich stretnutiach (bilancia: 7-1-1). Prvé tohtosezónne vzájomné meranie síl zvládol lepšie Boston, ktorý 25. januára vyhral 4:2.

Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI) – Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: 2

Tampa Bay (8) - Buffalo (15)
Tampa odohrala svoje uplynulé dva zápasy vonku a zaznamenala bilanciu 1-1-0, keď dokázala poraziť Carolinu (5:3), no neuspela v Pittsburghu (3:5). Doma sa jej celkom darí a z desiatich duelov vyhrala šesť, avšak v posledných piatich porazila len Toronto (4:2). Sabres zažívajú zlé obdobie a momentálne ťahajú sériu štyroch porážok vrátane sobotnej proti Islanders (0:4). Na súperových klziskách získali šesť bodov z osemnástich (bilancia: 3-6-0).

Slováci v akcii: Richard Pánik (TBL) – Andrej Sekera (BUF)
Náš tip: X

Florida (13) - Pittsburgh (2)
Florida prehrala štyri z ostatných piatich súbojov, pričom tri na svojom ľade. Naposledy neuspela proti Bostonu (1:4), čím zaznamenala siedmu domácu porážku v sezóne. Naopak, Pittsburgh zaregistroval dve víťazstva v rade počnúc piatkovým proti Panthers (3:1). Pripomeňme, že „tučniaci“ vyhrali vonku osem stretnutí a celkovo získali šestnásť bodov z dvadsiatich.

Slováci v akcii: Tomáš Kopecý (FLA)
Náš tip: 2

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Columbus (15) - Dallas (8)
Columbus nie je len najhorším celkom konferencie, ale aj celej súťaže. Dosiaľ získal dvanásť bodov, pričom osem v domácom prostredí. Od 12. februára však odohral šesť duelov vonku za sebou a uspieť dokázal iba v Detroite (3:2). V štyroch ďalších prehral o jeden gól a v jednom o dva. Stars včera prehrali v Nashville 4:5 po predĺžení a vonku pravidelne zbierajú body (bilancia: 5-5-1). Prvý vzájomný zápas v skrátenom ročníku vyhral Columbus tesne 2:1

Náš tip: 1

Minnesota (11) - Calgary (13)
Minnesota strelila ako jediný tím menej ako štyridsať gólov (37) a aj preto zatiaľ vyhrala len osem duelov zo 17, štyri z posledných desiatich. V ostatnom zápase podľahla práve svojmu dnešnému súperovi (1:3), ktorého však v prvom vzájomnom stretnutí (11. februára) zdolala 2:1 po nájazdoch. Na domácom ľade uspela v šiestich z deviatich súbojov. „Plamene" majú na konte dve víťazstvá v sérii, keď v nedeľu zdolali Phoenix (5:4) a o deň skôr aj „divochov".Vonku zaknihovali bilacniu 3-2-1.

Náš tip: 2

Vancouver (3) - Phoenix (10)
Líder Severozápadnej divízie privíta v Rogers Arene, kde vyhral päť z deviatich súbojov, „kojotov", s ktorými sa v uplynulej sezóne stretol štyrikrát s bilanciou 2-2. „Kosatky" v nedeľu vysoko prehrali v Detroite (3:8), no predtým uspeli v Nashville aj Dallase. Arizonský tím prehral dva posledné zápasy - v sobotu nestačil na Edmonton (2:3 sn) a o deň neskôr podľahol Calgary (4:5). Na cestách zvládol len dva zápasy z ôsmich.

Náš tip: 1

San Jose (9) - Colorado (14)
Jediný raz v sezóne sa stretli 26. januára, kedy „žraloci" vyhrali hladko 4:0. Oba tímy ťahajú série dvoch prehier. Kalifornský celok neuspel v piatok v Chicagu (1:2) ani o deň neskôr v Dallase (1:3), „lavíny" naposledy nestačili na Anaheim (3:4 pp), predtým podľahli Los Angeles (1:4). San Jose vyhralo len jeden zápas z posledných desiatich, no doma má bilanciu 5-1-2, kým Colorado uspelo v štyroch dueloch z ostatných desiatich, vonku však bodovalo naplno len dvakrát z deviatich súbojov.

Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 1

AUTORI: MAREK KANTORÍK, MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies