Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview nedeľných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview stretnutí dnešného programu kanadsko-americkej NHL, v ktorých sa predstavia aj siedmi Slováci.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

NY Islanders (13) - Ottawa (5)
Islanders majú na konte tri prehry v sérii, keď naposledy neuspeli v Toronte (4:5 pp). Doma vyhrali len dve stretnutia z jedenástich a v posledných desiatich dueloch bodovali naplno len štyrikrát. „Senátori" včera podľahli Philadelphii (1:2), čím zaznamenali druhú porážku v rade. Vonku majú bilanciu 3-6-1. Jediný raz v sezóne sa stretli 19. februára, kedy sa z víťazstva 3:1 tešil kanadský tím.

Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: 2

Článok pokračuje pod reklamou

Florida (15) - Carolina (3)
Posledný tím konferencie i Juhovýchodnej divízie privíta jej lídra, s ktorým odohral v sezóne už dva vzájomné zápasy. V otvárací deň sezóny Florida zvíťazila 5:1, včera triumfovala Carolina 6:2. „Panteri" prehali aj pred tromi dňami proti Buffalu (3:4sn) a doma tak majú bilanciu 3-4-4. Zaujímavosťou je, že doteraz inkasovali najviac gólov v lige (79). Carolina naopak vo štvrtok porazila Pittsburgh (4:1), vonku zaknihovala bilanciu 6-4-1.

Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA)
Náš tip: 2

Boston (1) - Montreal (4)
Boston sa včerajším víťazstvom nad Tampou (3:2) dostal do čela konferencie aj Severovýchodnej divízie. V nej vedie práve pred svojím dnešným súperom aj nepriek tomu, že majú rovnaký počet bodov (30). „Medvede" však odohrali o tri zápasy menej. Doma prišli o body len raz v ôsmich dueloch. Montreal včera podľahol Pittsburghu po napínavej prestrelke (6:7pp), no v posledných desiatich súbojoch ani raz neprehral po riadnej hracej dobe. Na cestách má tiež výbornú bilanciu: 5-1-2. Divízni rivali sa stretli aj 6. februára, kedy sa z víťazstva 2:1 tešil Boston.

Slováci v akcii: Zdeno Chára (BOS) - Peter Budaj (MTL, náhradný brankár)
Náš tip: X

NY Rangers (10) - Buffalo (12)
Rangers vo štvrtok zdolali Tampu Bay 4:1, aby ukončili sériu štyroch prehier. Na domácom ľade odohrali už dvanásť zápasov, z ktorých vyhrali sedem. Od minuloročného finalistu konferencie sa však očakávalo oveľa viac než 20 bodov v 19 dueloch. Buffalo včera porazilo New Jersey 4:3 po nájazdoch, aby zaknihovalo tretiu výhru v rade. Na „jazdcov“ stráca v tabuľke jeden bod, no má za sebou už 22 súbojov. Vonku má bilanciu 5-6-0. Štátni rivali si zmerajú sily po prvý raz v sezóne, vlani vyhral tri zo štyroch duelov newyorský klub.

Slováci v akcii: Marián Gáborík (NYR) – Andrej Sekera (BUF)
Náš tip: X

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Detroit (6) - Chicago (1)
Detroit získal na tripe v Kalifornii dva body zo štyroch, keď najprv podľahol Los Angeles 1:2, aby potom rovnakým pomerom zdolal San Jose. Red Wings hrajú vo forme a po tom, čo zaznamenali päť prehier v rade, získali v posledných štyroch zápasoch šesť bodov, pričom v domácom prostredí porazili Nashville (4:0) i Vancouver (8:3). Chicago snáď netreba detailnejšie predstavovať. Líder celej súťaže bodoval od začiatku sezóny v 21 stretnutiach za sebou a vonku zaknihoval deväť víťazstiev v jedenástich zápasoch. V predchádzajúcich dvoch dueloch pritom Blackhawks neinkasovali ani jeden gól. Divízni rivali sa stretnú druhý raz v sezóne, v prvom súboji (27. jaunára) vyhralo Chicago 2:1 po predĺžení.

Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET) - Marián Hossa (CHI)
Náš tip: 2

Columbus (15) - Colorado (13)
Columbus je naďalej naslabším tímom súťaže, keď v doterajších 21 súbojoch nazbieral len 14 bodov. Navyše ťahá sériu štyroch porážok, ktorú natiahol piatkovou prehrou v Chicagu (3:4pp). Na domácom ľade vyhral tri duely z desiatich. Colorado vo štvrtok porazilo Calgary (5:4), aby ukončilo sériu troch zápasov bez bodu. Na cestách má bilanciu 2-6-2. Oba tímy si zmerali sily 24. januára, kedy „lavíny" triumfovali hladko 4:0.

Náš tip: 2

Dallas (11) - St. Louis (4)
Posledný tím Pacifickej divízie vo štvrtok podľahol Edmontonu 1:5, čím si zhoršil domácu bilanciu na 4-4-1. Z posledných desiatich súbojov dotiahol do víťazného konca päť. St. Louis o deň neskôr porazilo „olejárov" 4:2 a posunulo sa v Centrálnej divízii na druhé miesto o bod pred Detroit (24). Na cestách vyhralo šesť z deviatich duelov. Prvý raz v sezóne sa stretli 26. januára, ked „bluesmani" porazili „hviezdy" 4:3.

Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL, náhradný brankár)
Náš tip: 2

Minnesota (10) - Edmonton (12)
Divízni rivali na seba narazia druhý raz v sezóne. Prvý vzájomný súboj (21. februára) zvládli lepšie „divosi“, ktorí zdolali „olejárov“ 3:1. Oba tímy vstúpili do nového mesiaca prehrami. Minnesota nestačila v piatok na Anaheim (2:3), kým Edmonton v rovnaký deň podľahol St. Louis (2:4). Wild majú doma výbornú bilanciu 7-2-1 a z posledných desiatich duelov vyhrali šesť, kanadský klub na cestách zaznamenal bilanciu 4-4-2 a v uplynulých desiatich súbojoch bodoval naplno štyrikrát.

Náš tip: 1

Calgary (14) - Vancouver (3)
Prvý a posledný tím Severozápadnej divízie sa v ročníku stretli dvakrát, v oboch prípadoch boli úspešnejšie „kosatky“ po výsledkoch 3:2 po nájazdoch a 5:1. „Plamene“ majú na konte dve prehry v rade, keď vo štvrtok nestačili na Colorado (4:5) a o deň skôr podľahli aj Minnesote (1:2 pp). V domácej aréne vyhrali štyri zápasy z jedenástich. Vancouver ukončil sériu dvoch prehier včerajším triumfom nad Los Angeles (5:2). Na cestách zaknihoval bilanciu 5-2-2.

Náš tip: 2

AUTORI: MARIÁN MASARYK, MAREK KANTORÍK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies