Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar a Černák bodovali pri výhrach, Ružičkova séria naďalej trvá

V utorok sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých sme videli aj troch Slovákov. Dvaja z nich sa dokázali presadiť bodovo.

Highlighty noci
  • Tatar a Černák asistovali, Ružička nebodoval v 7. zápase po sebe
  • Kraken vyhrali 6. duel po sebe, Beniers vytvoril rekord klubu
  • Coyotes prehrali šiesty zápas v sérii
  • Crosby vyrovnal v historickom bodovaní Selänneho
  • Kučerov, Seider a Malkin štvorbodoví
  • Fleury a Merzlikins urobili 40 zákrokov
  • Berni strelil svoj prvý gól v NHL


TBL - CBJ 6:3

Kučerov zažiaril pri výhre nad Columbusom, Černák asistoval

Nikita Kučerov strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby doviedol Tampu Bay k výhre 6:3 nad Columbusom, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich a desiaty vonku po sebe. Predísť tretej prehre v sérii pomohli gólmi aj Ross Colton, Vladislav Namestnikov, Brayden Point a dvojbodový Nicholas Paul. Victor Hedman a Steven Stamkos dvakrát asistovali, Andrej Vasilevskij kryl 21 striel. Prekonali ho Gavin Bayreuther, Kirill Marčenko a Tim Berni, ktorý v NHL skóroval premiérovo. Patrik Laine dvakrát asistoval, Elvis Merzlikins urobil 40 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý si svoje konto vylepšil o asistenciu. Pripísal si plusový bod a prezentoval sa aj troma bodyčekmi a troma blokmi. Odohral 17 a pol minúty


Černákova 7. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. V. Hedman (TBL), 3. V. Namestnikov (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

CAR - NJD 3:5

Tatar asistoval pri výhre nad Hurricanes

Dawson Mercer zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol New Jersey k výhre 5:3 nad Carolinou, ktorá prehrala už štvrtý zápas po sebe. Gól a asistenciu si pripísali Jesper Boqvist a Nico Hischier, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe. Gól strelil aj Jonas Siegenthaler a dvakrát asistoval Michael McLeod. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohli aj Vítek Vaněček s 25 zákrokmi a Tomáš Tatar s jednou asistenciou. Slovenský útočník odohral 17 minút a 45 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj plusový bod, štyri bodyčeky a menší trest za sekanie. Na Piotra Kočetkova vyslal dve strely. Ruský brankár inkasoval štyri góly z 22 striel – Hischierovi bol pripísaný gól do prázdnej brány. O góly Hurricanes sa postarali Jesperi Kotkaniemi a Sebastian Aho v oslabeniach, ako aj Max Pacioretty v hre piatich proti piatim.

Tatar už má na konte 16 asistencií:

Devils zmazali dvojgólovú stratu za 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. D. Mercer (NJD), 2. S. Aho (CAR), 3. M. McLeod (NJD)

STL - CGY 4:3 PP

Ružička si natiahol suchoty, Flames neudržali proti Blues náskok

Adam Ružička nebodoval už v siedmom zápase po sebe a netešil sa ani z víťazstva, hoci jeho tím v úvode druhej tretiny viedol už 3:1. Nikita Alexandrov a Jordan Kyrou však skórovali v rozmedzí 28 sekúnd tretej tretiny, aby vynútili predĺženie, v ktorom o výhre St. Louis 4:3 rozhodol Robert Thomas. Ten rovnako ako Pavel Bučnevič nakoniec skončil s bilanciou 1+1. Gól a dve asistencie zaregistroval Jordan Kyrou a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol s 28 zákrokmi aj Jordan Binnington. Jacob Markström kryl 23 striel a z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Milan Lucic, Mikael Backlund a Andrew Mangiapane, ktorý raz aj asistoval. Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Ružička v ňom odohral necelých 12 minút po boku Walkera Duehra a Trevora Lewisa s troma strelami a jedným bodyčekom. Vyhral 8 z 11 vhadzovaní. St. Louis dokázalo už štyrikrát v tejto sezóne streliť dva góly za menej ako 30 sekúnd. Po tretíkrát zvrátilo zápas, v ktorom v tretej tretine prehrávalo o viac ako gól.

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. R. Thomas (STL), 3. P. Bučnevič (STL)

NYR - MIN 4:3 SN

Rangers dvakrát prehrávali, o ich výhre rozhodol Panarinov nájazd

Artemij Panarin premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Rangers zdolali Minnesotu 4:3 a natiahli si bodovú sériu na šesť zápasov (4-0-2). V zápase dvakrát prehrávali 0:2 aj 2:3. Prvýkrát stav vyrovnali K’Andre Miller a Adam Fox, predĺženie vynútil Filip Chytil. Asistovali mu autori predošlých gólov. Igor Šesťorkin urobil 29 zákrokov. Predísť tretej prehre Wild v sérii nepomohlo ani 40 zákrokov Marc-Andre Fleuryho. O góly sa starali Jon Merrill, Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello. Sam Steel dvakrát asistoval. Pre newyorský tím nedopadlo všetko ideálne – zranenia utrpeli Chris Kreider a Julien Gauthier. Jaroslav Halák bol dostatočne zdravý, aby mohol robiť náhradníka.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Fox (NYR), 2. K. Miller (NYR), 3. M. Fleury (MIN)

BUF - SEA 3:4

Beniers vytvoril klubový rekord pri výhre nad Sabres

Matty Beniers vytvoril klubový rekord, keď skóroval v piatom zápase po sebe, aby pomohol k výhre Seattlu 4:3 nad Buffalom. Ku gólu pridal aj asistenciu. S bilanciou 1+1 skončili aj Jordan Eberle a Justin Schultz, z gólu sa tešil aj Yanni Gourde a dvakrát asistoval Andre Burakovsky. Philipp Grubauer čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Alex Tuch a raz dvojbodový Rasmus Dahlin, ktorý si vyrovnal osobné maximum s 13 gólmi v jednej sezóne. Dylan Cozens a Jeff Skinner dvakrát asistovali. Eric Comrie v prvom štarte od novembrového zranenia urobil 18 zásahov. Tímy medzi sebou odohrali historicky štvrtý vzájomný zápas. Všetky doteraz vyhrali Kraken. Tí aktuálne ťahajú šesťzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. M. Beniers (SEA), 2. J. Schwartz (SEA), 3. J. Eberle (SEA)

PIT - VAN 5:4

Malkin štvorbodový pri víťaznom zvrate

Jevgenij Malkin zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby pomohol Pittsburghu otočiť zápas proti Vancouveru, ktorý vyhral 5:4 napriek tomu, že prehrával už 0:3. Potom Penguins strelili päť gólov po sebe, aby po šesťzápasovej sérii prehier vyhrali druhý zápas v sérii. Okrem Malkina sa tešili z gólov aj Sidney Crosby, Jason Zucker a Rickard Rakell. Zucker pridal aj asistenciu, dve si ich pripísali Bryan Rust a Ty Smith. Dustin Tokarski kryl 18 striel z 19 po tom, čo v ôsmej minúte vystrieda Caseyho DeSmitha. Ten inkasoval tri góly z piatich striel. Conor Garland, dvojbodový Brock Boeser, dvojbodový Quinn Hughes a Travis Dermott strelili góly Canucks, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Luke Schenn dvakrát asistoval, Spencer Martin zastavil 31 striel. Crosby s 1457 bodmi (535+919) vyrovnal na 17. mieste historického poradia NHL Teemu Selänneho.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. J. Zucker (PIT), 3. D. Tokarski (PIT)

NYI - DAL 1:2 SN

Robertson rozhodol v nájazdoch o výhre nad Islanders

Jason Robertson skóroval v normálnom hracom čase a potom ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Dallasu 2:1 nad Islanders. Druhou hviezdou zápasu sa po ňom stal brankár Jake Oettinger, ktorého z 28 striel prekonal len Anders Lee v presilovke. Iľja Sorokin kryl 25 striel a newyorský klub prehral tretí zápas po sebe.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. J. Oettinger (DAL), 3. A. Lee (NYI)

DET - WPG 7:5

Seider štvorbodový, Red Wings ukončili víťazné ťaženie Jets

Moritz Seider nazbieral štyri asistencie, aby pomohol Detroitu ukončiť štvorzápasovú sériu prehier triumfom 7:5 nad Winnipegom, ktorý prišiel o päťzápasovú víťaznú sériu. O góly Red Wings sa postaralo sedem rôznych hráčov – Jake Walman, Jonatan Berggren, Oskar Sundqvist, Dominik Kubalík, Dylan Larkin a Robby Fabbri sa trafili do čierneho, Lucas Raymond do prázdnej brány. Larkin a Sundqvist pridali aj po asistencii, Raymond dve. Dvakrát asistoval aj Andrew Copp a Ville Husso zastavil 32 striel. Ani u Jets sa nenašiel viacgólový strelec. Nikolej Ehlers, Neal Pionk a Mark Scheifele zaknihovali po góle a asistencii, skórovali aj Sam Gagner a Nate Schmidt. Cole Perfetti dvakrát asistoval, Connor Hellebuyck kryl 16 z 22 striel. Seider vyrovnal klubový rekord v pošte asistencií získaných obrancom v jednom zápase. Naposledy ich štyri nazbieral Mike Green 5. októbra 2017. V mladšom veku to dokázal len Reed Larson v roku 1978.

Hviezdy duelu: 1. M. Seider (DET), 2. O. Sundqvist (DET), 3. L. Raymond (DET)

COL - FLA 4:5

Tkachuk rozhodol o výhre nad Coloradom, ktoré zmazalo trojgólovú stratu

Florida stratila v tretej tretine vedenie 4:1, no Matthew Tkachuk skóroval tri a pol minúty pred koncom normálneho hracieho času, aby rozhodol o výhre 5:4 nad Coloradom. Bol to jeho druhý gól zápasu a prišiel k nemu aj s trochou šťastia – puk sa do brány odrazil od Evana Rodriguesa. Prvé trojgólové vedenie vybudovali v prvej tretine Aleksander Barkov, Brandon Montour a Sam Bennett. Všetci traja si pripísali aj po asistencii. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Sergej Bobrovskij s 27 zákrokmi. Jeho krajan, Alexandar Georgiev, ich urobil 32. Andrew Cogliano, Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon a J.T. Compher strelili góly Avalanche, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Rantanen a Compher pridali aj po asistencii, dve si z duelu odniesol Kurtis MacDermid.

Rantanen a MacKinnon skórovali v rozmedzí 20 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. M. Rantanen (COL)

ARI - SJS 2:4

Sharks natiahli Coyotes sériu prehier už na šesť duelov

Matt Nieto prelomil nerozhodný stav deväť sekúnd po začiatku tretej tretiny, aby San Jose natiahlo Arizone sériu prehier na šesť zápasov triumfom 4:2. Kevin Labans zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali aj Nico Sturm a Jaycob Megna, Kaapo Kahkonen urobil 27 zákrokov. V prvej tretine ho prekonali Barrett Hayron a Chsitian Fischer, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Pri oboch góloch asistovali Shayne Gostisbehere a Jakob Chychrun. Karel Vejmelka opustil duel s 29 zákrokmi. Najrýchlejší gól od začiatku tretiny v histórii San Jose strelil Stephane Matteau 11. januára 2000 – po ôsmich sekundách.

Hviezdy duelu: 1. M. Nieto (SJS), 2. N. Sturm (SJS), 3. B. Hayton (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 11:52 0 0 0 0 0 3 1
E. Černák (TBL) 17:30 0 1 1 +1 0 2 3
T. Tatar (NJD) 17:45 0 1 1 +1 0 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies