Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Skvelá odpoveď Slafkovského proti top tímu NHL! Presadil sa aj Černák, Tatar opäť nie

Vo štvrtok sa v NHL odohralo 12 zápasov a v akcii boli aj traja Slováci. Jeden skóroval, jeden asistoval a jeden nebodoval.

Highlighty noci
  • Slafkovský skóroval, Černák zaznamenal asistenciu, Tatar nebodoval
  • Nashville vyhral 7. zápas po sebe
  • Arizona prehrala 14 zápasov po sebe, Chicago a San Jose päť
  • Boston bodoval v siedmom zápase po sebe
  • Carter odohral 1300. zápas v NHL
  • MacKinnon dosiahol 100. bod v sezóne
  • Geekie strelil hetrik
  • Annunen a Grubauer vychytali čisté kontá

FLA - MTL 4:3 SN

Slafkovský si ukončil suchoty gólom, Canadiens prehrali s Floridou po nájazdoch

Anton Lundell premenil rozhodujúci nájazd, aby Florida zdolala Montreal 4:3 a vyhrala siedmy vzájomný zápas po sebe. Sam Reinhart strelil svoj 40. gól v sezóne v presilovke, ďalší pridal v oslabení a zaznamenal aj asistenciu, aby významne pomohol Panthers k tretej výhre v sérii a deviatej z posledných desiatich duelov. Aleksander Barkov zaznamenal gól a dve asistencie, Anthony Stolarz urobil 28 zákrokov. Prekonať ho dokázal aj Juraj Slafkovský, ktorý 0,7 sekundy pred koncom druhej tretiny vyrovnal na 2:2, keď zakončoval hneď po vhadzovaní. Trinástym gólom v sezóne si ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu. Nick Suzuki zaznamenal gól a dve asistencie, skóroval aj Alex Newhook. Sam Montembeault kryl 32 striel, ale šiestu prehru Canadiens z posledných siedmich stretnutí neodvrátil. Slafkovský odohral 19 minút a bol strelecky aktívny – so šiestimi strelami viedol svoj tím. Predviedol aj tri bodyčeky. Po nevydarenom predošlom zápase podal veľmi dobrý výkon proti top tímu NHL. Suzuki je prvým hráčom „Habs“ s 11 gólmi v kalendárnom mesiaci od októbra 1995, kedy rovnaký počet gólov nastrieľal Brian Savage. Reinhart ešte nikdy predtým nestrelil v sezóne NHL 40 gólov.

Slafkovského 13. gól v sezóne:

Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. N. Suzuki (MTL), 3. A. Barkov (FLA)



TBL - BUF 2:3 PP

Černák pomohol k bodu, o výhre Sabres rozhodol Dahlin

Rasmus Dahlin využil presilovku v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Buffala 3:2 nad Tampou Bay, ktorá v zápase dvakrát viedla. Alex Tuch a Tage Thompson vyrovnávali stav, Dahlin pridal aj asistenciu. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov viedlo aj 21 zákrokov Ukko-Pekku Luukkonena. Prekonali ho Brayden Point a Mitchell Chaffee. Druhý menovaný tečoval strelu z prvej Erika Černáka, ktorý si vďaka asistencii ukončil päťzápasové bodové suchoty. S časom 22:11 bol druhým najvyťažovanejším obrancom tímu a tretím najvyťažovanejším hráčom. Pripísal si aj plusový bod, strelu, tri bloky a tri bodyčeky. Andrej Vasilevskij urobil 20 zákrokov a Lightning prehrali druhý zápas po sebe. Dahlin je druhým obrancom Sabres s dvoma 15-gólovými sezónami po sebe. Prvým bol Phil Housley, ktorý to dokázal v ôsmich sezónach po sebe. Victor Hedmna zaznamenal 50. asistenciu a 60. bod v sezóne. Brandon Hagel prišiel o 14-zápasovú bodovú sériu.

Černákova ôsma asistencia, deviaty bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Dahlin (BUF), 2. M. Chaffee (TBL), 3. U. Luukkonen (BUF)



SEA - PIT 2:0

Grubauer vynuloval Penguins, Tatar opäť nebodoval

Philipp Grubauer vychytal prvé čisté konto v sezóne a 21. v kariére, aby s 33 zákrokmi doviedol Seattle k výhre 2:0 nad Pittsburghom. Víťazný gól strelil Oliver Bjorkstrand a skóroval aj dvojbodový Alex Wennberg. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval v ôsmom zápase po sebe. Na ľade strávil rovných 11 minút a predviedol jeden bodyček. Kým Kraken vyhrali piaty zápas z posledných siedmich, Penguins prišli o trojzápasovú víťaznú a štvorzápasovú bodovú sériu. Tristan Jarry opustil duel s 26 zákrokmi. Pre Jeffa Cartera išlo o 1300. zápas v kariére.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (SEA), 2. O. Bjorkstrand (SEA), 3. A. Wennberg (SEA)



BOS - VGK 5:4

Geekie pomohol hetrikom ukončiť Bruins sériu prehier

Morgan Geekie dosiahol svoj prvý hetrik v NHL, aby pomohol ukončiť Bostonu trojzápasovú sériu prehier triumfom 5:4 nad Vegas. Víťazný gól strelil Mason Lohrei, skóroval aj Jesper Boqvist. David Pastrňák a Kevin Shattenkirk zaznamenali po dve asistencie a Jeremy Swayman urobil 32 zákrokov, aby Bruins bodovali v siedmom zápase po sebe (3-0-4). O góly Golden Knights, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali Paul Cotter, Alex Pietrangelo, Michael Amadio a v oslabení Chandler Stephenson. Ten pridal aj asistenciu. Adin Hill opustil duel s 27 zásahmi.

Geekie strelil svoj prvý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Geekie (BOS), 2. M. Lohrei (BOS), 3. C. Stephenson (VGK)



CBJ - CAR 2:4

Skjei pomohol Hurricanes k výhre nad Blue Jackets

Brady Skjei strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Caroline k výhre 4:2 nad Columbusom a natiahnutiu bodovej série na tri zápasy (2-0-1). Do čierneho sa trafili aj Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho, do prázdnej brány Seth Jarvis. Brett Pesce zaznamenal dve asistencie a Spencer Martin urobil 20 zákrokov. Viac práce mal Daniil Tarasov, ktorý zastavil 28 z 31 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Cole Sillinger a Alex Nylander, ktorý strelil svoj prvý gól po výmene i v sezóne a pridal aj asistenciu. Blue Jackets prehrali šiesty zápas z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. B. Skjei (CAR), 2. A. Nylander (CBJ), 3. S. Aho (CAR)



DET - NYI 3:5

Nelson dvojgólový, Islanders ukončili ťaženie Red Wings

Brock Nelson strelil dva góly, aby pomohol Islanders ukončiť Detroitu šesťzápasovú víťaznú sériu triumfom 5:3. Mathew Barzal a Casey Cizikas zaznamenali po góle a asistencii, do prázdnej brány skóroval Pierre Engvall. Iľja Sorokin predviedol 22 zákrokov. Rovnaký počet ich zaknihoval aj Alex Lyon, z ktorého spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísali len Patrick Kane a dvojgólový Olli Määttä.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. O. Määttä (DET)



TOR - ARI 4:2

Úspešný návrat Wolla, séria Coyotes je stále dlhšia

Joseph Woll sa vrátil zo zranenia a predviedol 30 zákrokov, aby pomohol Torontu k výhre 4:2 nad Arizonou, ktorá prehrala už 14. zápas po sebe. Maple Leafs sa vrátili na víťaznú koľaj a vyhrali ôsmy zápas z posledných deviatich aj vďaka gólom Matthewa Kniesa, Tylera Bertuzziho, Austona Matthewsa a Williama Nylandera, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Knies pridal aj asistenciu, Nylander dve. Druhý menovaný bodoval už v deviatom zápase po sebe. O góly Coyotes sa postarali Alex Kerfoot v oslabení a Logan Cooley. Connor Ingram inkasoval tri góly z 25 striel. Woll chytal prvýkrát od 7. decembra. Duel pre zranenie nedohral domáci obranca Mark Giordano, ktorý narazil hlavou do mantinelu. Tréner Maple Leafs Sheldon Keefe zaknihoval 200. výhru v NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Knies (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. A. Kerfoot (ARI)



DAL - WPG 4:1

Stankoven opäť skóroval, Stars zdolali Jets

Logan Stankoven skóroval v treťom zápase po sebe, aby pomohol Dallasu k výhre 4:1 nad Winnipegou. Odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohli gólmi aj Jason Robertson, Joe Pavelski a Roope Hintz, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Pavelski a Hintz pridali aj po asistencii, Jake Oettinger urobil 25 zákrokov. Prekonal ho len Vladislav Namestnikov. Connor Hellebuyck kryl 32 z 35 striel, ale Jets prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu. Stankoven odohral vo štvrtok len svoj štvrtý duel v NHL. Je prvým hráčom histórie Stars, ktorý ťahal trojzápasovú gólovú sériu počas svojho prvého týždňa v lige. Oettinger dosiahol svoju 100. výhru v kariére len v 177. zápase. Skôr ju vychytali z amerických rodákov len Frank Brimsek (150) a Jimmy Howard (171). Pre zaujímavosť, Hellebuyck na to potreboval 179 duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Pavelski (DAL), 3. W. Johnston (DAL)



NSH - MIN 6:1

Predators si natiahli víťazné ťaženie výhrou proti Wild, Josi trojbodový

Juuse Saros urobil 33 zákrokov a šesť rôznych hráčov skórovalo, aby Nashville zdolal Minnesotu 6:1 a natiahol si víťaznú sériu na sedem zápasov. Roman Josi zaznamenal gól a dve asistencie, po góle strelili aj Jakov Trenin, Cole Smith, Filip Forsberg, Ryan O’Reilly a Ryan McDonagh, dvakrát asistovali Gustav Nyquist a Colton Sissons. O čestný úspech Wild sa postaral Connor Dewar, ktorý otváral skóre duelu. Filip Gustavsson v ňom urobil 25 zákrokov. Predators ťahali vo svojej histórii už len dve dlhšie víťazné série – osemzápasovú (2005/06) a desaťzápasovú (2017/18). Trenin a Smith skórovali v rozmedzí ôsmich sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. G. Nyquist (NSH)



CHI - COL 0:5

Annunen vynuloval Chicago, MacKinnon stobodový

Justus Annunen zneškodnil 24 striel, aby s prvým čistým kontom v kariére doviedol Colorado k výhre 5:0 nad Chicagom, ktoré prehralo piaty zápas po sebe a 13. z posledných 14. Nathan MacKinnon zaznamenal gól a asistenciu, aby pokoril hranicu 100 bodov v tejto sezóne a s 539 bodmi vyrovnal na treťom mieste historického poradia tímu Petra Forsberga. Zach Parise bol prvou hviezdou zápasu vďaka dvom gólom a asistencii. Skórovali aj Ross Colton a Devon Toews, Cale Makar dvakrát asistoval. Petr Mrázek opustil duel s 29 zásahmi. MacKinnon je prvým hráčom organizácie od presťahovania do Denveru s dvoma stobodovými sezónami po sebe. V ére Nordiques to zažili aj Peter Šťastný, Joe Sakic a Michel Goulet.

MacKinnonov 100. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (COL), 2. J. Annunen (COL), 3. N. MacKinnon (COL)



VAN - LAK 1:5

Doughty a Fiala pomohli Kings k výhre nad Canucks

Drew Doughty a Kevin Fiala zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Cam Talbot urobil 22 zákrokov a Los Angeles zdolalo Vancouver 5:1, aby predišlo tretej prehre v sérii. Anže Kopitar a Trevor Moore zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Brandt Clarke a dve asistencie si pripísal Quinton Byfield. O jediný gól Canucks, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných siedmich, sa postaral Brock Boeser. Thatcher Demko urobil 15 zákrokov. Doughty dosiahol 500. asistenciu v kariére.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. K. Fiala (LAK)



SJS - ANA 4:6

Ducks si ukončili sériu prehier, Sharks nie

Adam Henrique zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Anaheimu ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Ducks zdolali pomerom 6:4 San Jose, ktoré si pre zmenu sériu prehier natiahlo na päť zápasov. Alex Killorn zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali aj Leo Carlsson, v oslabení Brett Leason, Frank Vatrano a do prázdnej brány Isac Lundeström. Jackson LaCombe a Ryan Strome dvakrát asistovali, John Gibson kryl 24 striel. Rovnaký počet zákrokov urobil aj Kaapo Kahkonen. Z jeho spoluhráčov skórovali raz Mike Hoffman a dvakrát Anthony Duclair. Obaja pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Fabian Zetterlund, tri Mikael Granlund.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (ANA), 2. A. Duclair (SJS), 3. M,. Granlund (SJS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
19:04
1
0
1
0
0
6
3
 E. Černák (TBL)
22:11
0
1
1
+1
0
1
3
 T. Tatar (SEA)
11:00
0
0
0
0
0
0
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Predpokladaná zostava Devils: Tatar ani Nemec v elitných formáciách nie sú Toto je top 10 nádejí Montrealu. Dostal sa do rebríčka aj Mešár? Bude hráč z prvého kola draftu vymenený aj napriek novej zmluve? Pohne sa jeho výmena vpred? V situácii Patrika Laineho došlo k veľkému zlomu Útočník Canadiens dostal zlú správu: Po operácii vynechá mesiace! Po boji so zákernou chorobou zomrel niekdajší člen lavičky SenatorsSlafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Fanúšikovia Oilers sa búria: Proti novému GM spísali petíciu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies