Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

V zámorí vyhlásili troch najviac zlepšených hráčov Canadiens tejto sezóny

Tím Montreal Canadiens si v tejto sezóne play-off nezahrá, ale aj v ďalšej slabej sezóne sa našlo v jeho mužstve niekoľko pozitívnych vývojov v rámci prestavby.

Marco D’Amico z Montreal Hockey Now konštatuje, že určití hráči museli v tejto sezóne urobiť ďalší krok vo svojom vývoji a to sa aj stalo. Poukázal pritom, že najviac prekonali očakávania traja z nich.

Za troch najviac zlepšených hráčov Canadiens v tejto sezóne vyhlásil brankára Caydena Primeaua, útočníka Alex Newhook a útočníka Juraja Slafkovského, ktorému sa venoval ako prvému.

„Veci vyzerali rozpačito pre Slafkovského v novembri 2023, keď zaznamenal len dva body v tucte zápasov a jeho tempo pomaly klesalo zápas po zápase. Po tom, čo kapitán Nick Suzuki požiadal o to, aby mal mladé krídlo v top formácii vedľa seba a Caufielda, niečo akoby v Slafkovskom cvaklo,“ skonštatoval D’Amico.

Slafkovský mal po 15 zápasoch sezóny na konte len gól a asistenciu. Neskôr začal body zbierať, ale jeho zlom prišiel až na prelome rokov. Od 1. januára vyprodukoval 15 gólov a 35 bodov v 43 zápasoch, aby mal po 79 dueloch sezóny na konte 19 gólov a 48 bodov. To je o 38 viac, ako nazbieral vlani v 39 stretnutiach.

„A to hral proti top obrancom súperov. Jeho tvorby hry bola vždy viditeľná, predvádzal skvelé čítanie hry a presné prihrávky. Po niekoľkých tréningoch s Glenom Tzckerom začal tiež strieľať s väčšou silou a pravidelnosťou, čo viedlo k niekoľkým pekným strelám z prvej, ktoré viedli priamo ku gólu alebo vytvorili šance, ktoré viedli ku gólu Suzukiho či Caufielda. Okrem rastu jeho ofenzívneho daru, rástol Slafkovský aj po stránke fyzickej hry,“ poznamenal zámorský autor, podľa ktorého sa Slafkovský takmer z noci na ráno stal skutočný útočník prvých dvoch formácii tímu NHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ako by ste si počínali ako generálny manažér tímu NHL? Vyskúšajte si to teraz na Pro Drafte 2024 Predpokladaná zostava Devils: Tatar ani Nemec v elitných formáciách nie sú Toto je top 10 nádejí Montrealu. Dostal sa do rebríčka aj Mešár? Bude hráč z prvého kola draftu vymenený aj napriek novej zmluve? Pohne sa jeho výmena vpred? V situácii Patrika Laineho došlo k veľkému zlomu Útočník Canadiens dostal zlú správu: Po operácii vynechá mesiace! Po boji so zákernou chorobou zomrel niekdajší člen lavičky SenatorsSlafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies