Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-off

Erik Černák (foto: Instagram/Tampa Bay Lightning)

V pondelok sa v NHL odohralo osem zápasov a v polovici z nich si zahrali aj Slováci. Jeden skóroval, jeden sa lúčil so sezónou. Spoznali sme držiteľa Prezidentskej trofeje i predposledný tím v play-off.

Highlighty noci
  • Černák skóroval, Slafkovský, Fehérváry a Nemec nebodovali
  • Nemec odohral posledný zápas sezóny
  • Rangers získali Prezidentskú trofej
  • Islanders spečatili svoj postup do play-off
  • McDavid dosiahol 100. asistenciu pri návrate do akcie
  • Lindgren a Šesťorkin vychytali čisté kontá


TBL - BUF 2:4

Černák skóroval, ale Tampa Bay prehrala s Buffalom

Slovenský obranca Erik Černák svojím druhým gólom v sezóne zdramatizoval v strede tretej tretiny zápas, ale jeho Tampa Bay nakoniec prehrala tretí zápas v sérii, keď neuspela doma s Buffalom pomerom 2:4. Steven Stamkos strelil svoj 40. gól v sezóne a 99. asistenciu v ročníku si pri ňom pripísal Nikita Kučerov. Andrej Vasilevskij čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Dylan Cozens, raz Jordan Greenway a Zach Benson. Cozens pridal aj asistenciu, dve si pripísal Jack Quinn. Eric Comrie pomohol k druhej výhre z posledných troch stretnutí s 31 zásahmi. Černák ho ohrozil dokopy dvakrát počas 19 minút strávených v akcii. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi a jedným blokom. Duel pre zranenie nedohral jeho spoluhráč Luke Glendening. Zranil sa aj hosťujúci Tage Thompson. Stamkos pokoril hranicu 40 gólov už v siedmej sezóne v kariére.

Druhý gól Erika Černáka v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Cozens (BUF), 2. E. Comrie (BUF), 3. S. Stamkos (TBL)



WSH - BOS 2:0

Lindgren, Carlson doviedli Capitals k veľmi dôležitej výhre

Charlie Lindgren vychytal svoje šieste čisté konto v sezóne, aby so 16 zákrokmi vytvoril základy dôležitej výhry Washingtonu 2:0 nad Bostonom, po ktorej zostáva na druhej divokej karte Východnej konferencie s rovnakým počtom bodov ako Detroit, s jednobodovým náskokom pred Pittsburghom a dvojbodovým pred Philadelphiou. Všetky štyri tímy odohrajú ešte jeden zápas. O góly Capitals sa postarali John Carlson a Nic Dowd, ktorý skóroval do prázdnej brány. Jeremy Swayman tak kapituloval z 24 striel len raz. Raz ho ohrozil aj Martin Fehérváry. Slovenský obranca odohral 26 minút aj s dvoma plusovými bodmi, jedným blokom a šiestimi bodyčekmi. Vyťažovanejší v tíme bol len Carlson.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. J. Swayman (BOS)



DET - MTL 5:4 PP

Detroitu sa podaril dôležitý obrat proti Canadiens. Stále má šancu na play-off

Lucas Raymond skóroval v predposlednej minúte tretej tretiny a potom v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Detroitu 5:4 nad Montrealom, po ktorej majú Red Wings zápas pred koncom základnej časti rovnaký počet bodov ako Washington na pozícii druhej divokej karty. J.T. Compher tiež skóroval dvakrát, Alex DeBrincat zaznamenal gól a asistenciu. David Perron dvakrát asistoval, Shayne Gostisbehere dokonca trikrát. Alex Lyon kryl 17 striel. Canadiens prehrali tretí zápas po sebe napriek tomu, že viedli 2:0 aj 4:1. Dva ich góly strelil Brendan Gallagher, po jednom Justin Barron a Rafael Harvey-Pinard. Pri svojom debute v NHL prihrával na gól Lane Hutson, tri asistencie nazbieral Jake Evans. Sam Montembeault opustil duel s 30 zákrokmi. Slovenský útočník Juraj Slafkovský nebodoval v treťom zápase po sebe. Na ľade strávil 20 a pol minúty a pripísal si dve strely a štyri bodyčeky. Oba tímy sa znova stretnú v utorok. Už bude mať len jednu šancu na pokorenie 20-gólovej a 50-bodovej méty. Raymond je druhý hráč histórie Red Wings po Rayovi Sheppardovi (1991), ktorý strelil vyrovnávajúci gól v posledných dvoch minútach tretej tretiny a následne rozhodol zápas v predĺžení.


Raymond udržal nádeje Red Wings nažive vyrovnávajúcim gólom:

Hviezdy duelu: 1. L. Raymond (DET), 2. J. Compher (DET), 3. A. DeBrincat (DET)



NJD - NYI 1:4

Islanders spečatili účasť v play-off výhrou v New Jersey, Nemec nebodoval

Semion Varlamov predviedol 23 zákrokov, aby Islanders vyhrali v New Jersey 4:1 a spečatili svoj postup do play-off siedmou výhrou z posledných ôsmich zápasov, v ktorých zakaždým bodovali. Kyle Palmieri strelil počas presilovky víťazný gól a pridal aj asistenciu. Po góle pridali Jean-Gabriel Pageau, Brock Nelson a Kyle MacLean, dvakrát asistovali Pierre Engvall a Anders Lee. O čestný úspech Devils, ktorí odohrali posledný zápas, sa postaral Timo Meier. Jake Allen kryl 15 striel. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral 19 a pol minúty s jedným mínusovým bodom a jednou strelou na bránu. Jeho tím prehral štyri z posledných piatich duelov ročníka. Islanders skončia základnú časť na treťom mieste Metropolitnej divízie.


Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. J. Pageau (NYI)


PIT - NSH 4:2

Penguins sa udržali v hre o play-off výhrou nad Predators

Sidney Crosby a Erik Karlsson zaznamenali po góle a asistencii, aby Pittsburgh vyhral nad Nashvillom 4:2 a zostal v hre o poslednú postupovú pozíciu vo Východnej konferencii. Reilly Smith strelil víťazný gól a skóroval aj Emil Bemstrom. Marcus Pettersson dvakrát asistoval a Alex Nedeljkovic kryl 28 striel. Prekonali ho Gustav Nyquist a Filip Forsberg. Juuse Saros urobil 34 zákrokov. Penguins, ktorí vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich, strácajú bod na Washington na druhej divokej karte Východnej konferencie. Bod strácajú aj na Detroit. Odohrajú ešte jeden zápas. Nedeljkovic vychytal pre svoj tím aspoň bod v 12. zápase po sebe, čo sa za ostatných 20 rokov v tíme podarilo len Marc-Andre Fleurymu a Tristanovi Jarrymu.


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. E. Karlsson (PIT), 3. E. Bemstrom (PIT)


NYR - OTT 4:0

Šesťorkin vynuloval Senators, Rangers ovládli základnú časť

Igor Šesťorkin zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol Rangers k výhre 4:0 nad Ottawou, ktorou si tím vytvoril nové klubové rekordy so 114 bodmi a 55 výhrami. Okrem toho už je jasné, že v tejto sezóne získa Prezidentskú trofej. Artemij Panarin strelil svoj 49. gól v sezóne a pridal asistenciu, Adam Fox skóroval v oslabení a pridal asistenciu. Z gólu s atešili aj Jack Roslovic a Alexis Lafreniere, dve asistencie zaznamenal Chris Kreider. Joonas Korpisalo opustil duel s 30 zákrokmi.


Fox strelil gól v oslabení z rýchleho protiútoku:

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. A. Fox (NYR)



LAK - MIN 1:3

Kings prehrali s Wild, neodpútali sa od Vegas

Kirill Kaprizov zaznamenal gól a asistenciu, aby Minnesota ukončila Los Angeles osemzápasovú víťaznú sériu doma výhrou 3:1. Matt Boldy a Ryan Hartman strelili prvé dva góly zápasu, Marco Rossi prihrával na dva góly. Filip Gustavsson zneškodnil 23 striel a puk vyberal z brány len po góle Blakea Lizzottea, ktorý mu zničil čisté konto v 55. minúte. Cam Talbot opustil duel s 25 zásahmi. Kings majú na treťom mieste Pacifickej divízie len jednobodový náskok pred Vegas, ktoré má zápas k dobru.

Kaprizov nachytal Talbota na hruškách:

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. R. Hartman (MIN), 3. M. Rossi (MIN)



EDM - SJS 9:2

McDavid dosiahol 100. asistenciu pri jasnej výhre nad Sharks

Connor McDavid sa vrátil zo zranenia, skóroval už po 53 sekundách zápasu a neskôr sa stal vďaka prihrávke na 54. gól Zacha Hymana v sezóne štvrtým hráčom histórie NHL so 100 asistenciami v sezóne. Edmonton si poľahky poradil so San Jose 9:2 aj vďaka dvom gólom Warrena Foegeleho. Adam henrique a Dylan Holloway zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Hyman pridal ku gólu aj asistenciu a s bilanciou 1+1 skončili aj Corey Perry a Evan Bouchard. Darnell Nurse asistoval trikrát, Leon Draisaitl dvakrát. Stuart Skinner urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Danil Guščin a Fabian Zetterlund. Devin Cooley inkasoval osem gólov z 22 striel predtým, ako ho nahradil Georgij Romanov. Ten pri sovjom debute v NHL urobil 14 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. W. Foegele (EDM), 3. D. Holloway (EDM)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
20:28
0
0
0
0
0
2
4
 Š. Nemec (NJD) 
19:34
0
0
0
-1
0
1
0
 M. Fehérváry (WSH)
25:59
0
0
0
+2
0
1
6
 E. Černák (TBL)
19:04
1
0
1
0
0
2
3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies