Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 10.
kurzy
19:00info
BOS
FLA
19:00info
OTT
LAK
19:00info
NJD
UTA
NHL live
01:00info
NYR
DET
01:30info
MTL
PIT
NHL live
03:00info
COL
NYI
15. 10.
kurzy
01:00info
TBL
VAN
01:00info
WSH
VGK
NHL live
01:00info
CAR
NJD
01:00info
CBJ
FLA
01:30info
STL
MIN
02:00info
NSH
SEA
NHL live
02:00info
DAL
SJS
03:00info
CGY
CHI
04:00info
EDM
PHI
«

Sumáre

Traja Slováci viacbodoví: Tatar aj skóroval, Pospíšil sa pobil


Tatar, Pospíšil, Slafkovský (koláž, foto: X/New Jersey Devils, Instagram/Calgary Flames, Instagram/Canadiens de Montreal)

V sobotu sa v NHL odohralo až 13 zápasov a v akcii bolo šesť Slovákov. Až polovica z nich bola dvojbodová. Sezónnu premiéru zažil Martin Fehérváry.

Highlighty noci
  • Slafkovský zaznamenal dve asistencie pri výhre
  • Tatar zaznamenal pri výhre gól a asistenciu, Nemec nebodoval
  • Pospíšil zaznamenal dve prihrávky a pobil sa, Honzek nebodoval
  • Otvárací zápas sezóny odohral už aj Fehérváry. Ako jediný Slovák ho nevyhral
  • Utah začal ročník s bilanciou 3-0-0
  • Malkin zaznamenal svoj 1300. bod v kariére
  • Heineman strelil prvý gól v NHL
  • Huberdeau a Teräväinen boli štvorbodoví
  • Talbot, Oettinger a Dostál vychytali čisté kontá
  • Talbot urobil 42 zákrokov


MTL - OTT 4:1

Slafkovský dvojbodový pri výhre nad Senators

Juraj Slafkovský nastupoval opäť pravidelne v prvom útoku Montrealu a zaznamenal asistencie pri dvoch góloch Colea Caufielda, ktorý rozhodol o výhre Montrealu 4:1 nad Ottawou. Skóroval v treťom zápase po sebe. Do streleckej listiny sa zapísali aj Emil Heineman a Alex Newhook, Lane Hutson dvakrát asistoval a Sam Montembeault urobil 24 zákrokov. Pre Heinemana išlo o prvý gól v NHL. O jediný gól Senators, ktorí prvý zápas sezóny vyhrali, sa postaral Tim Stützle v tretej tretine. Linus Ullmark opustil zápas s 22 zásahmi. Slafkovský okrem dvoch asistencií zaknihoval aj dva plusové body, jednu strelu a dva bodyčeky počas 13 minút a 38 sekúnd strávených na ľade. Na konci druhej tretiny vystrašil fanúšikov, keď zamieril do šatne a vynechal aj jedno striedanie. V tretej tretine sa však do zápasu vrátil. Caufield je tretím hráčom Canadiens za posledných 20 rokov, ktorý začal ročník trojzápasovou gólovou sériou. Dokázali to aj Tomáš Plekanec (2014/15) a Lars Eller (2013/14).

Emil Heineman a jeho prvý gól v NHL:

Slafkovského asistencie:


Hviezdy duelu: 1. C. Caufield (MTL), 2. L. Hutson (MTL), 3. K. Guhle (MTL)



WSH - NJD 3:5

Tatar skóroval i asistoval pri výhre vo Washingtone

Svoj prvý zápas v sezóne už odohral aj obranca Martin Fehérváry, ktorý však nešiel v stopách svojich krajanov a v otváracom dueli nevyhral. To však bolo pozitívne pre dvoch Slovákov, pretože Washington zdolalo New Jersey, ktoré zaknihovalo tretiu výhru zo štyroch zápasov. K triumfu 5:3 pritom pomohol aj Tomáš Tatar, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne a neskôr prihrával na gól Dawsona Mercera do prázdnej brány. Medzitým sa strelecky presadili aj mladučký obranca Seamus Casey a dvakrát Paul Cotter. Erik Haula a Stefan Noesen nazbierali po tri asistencie, zatiaľ čo Jacob Markström urobil 29 zákrokov. Recept na neho našli John Carlson, Dylan Strome a Tom Wilson. Prví dvaja menovaní pridali aj po asistencii. Charlie Lindgren kryl 28 z 32 striel. Tatar odohral v zápase 14 minút aj so ziskom „plusky“ a štyroch striel, s ktorými zdieľal vedenie v tíme. Obranca Šimon Nemec zaknihoval plusový bod a tri strely na bránu, pričom odohral 14 a pol minúty. Fehérváry bol podstatne vyťažovanejší, keď odohral 21 minút. Pripísal si však aj dva mínusové body. Okrem nich sa prezentoval aj dvoma strelami, bodyčekom a blokom. Jeho spoluhráč Alex Ovečkin zaznamenal asistenciu, ale nevyslal na bránu ani jednu strelu. Duel nedohral obranca Matt Roy, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.

Tatarov prvý gól v sezóne a prihrávka:



Hviezdy duelu: 1. P. Cotter (NJD), 2. E. Haula (NJD), 3. J. Carlson (WSH)


CGY - PHI 6:3

Pospíšil bodoval aj sa bil, Huberdeau zažiaril pri výhre nad Flyers

Calgary vyhralo aj druhý zápas v sezóne a opäť s dvojbodovým prispením Martina Pospíšila, ktorý peknými spôsobmi prihrával na dva góly Jonathana Huberdeaua. Ten pridal aj dve asistencie, aby doviedol kanadský tím k triumfu 6:3 nad Philadelphiou, ktorá hrala druhý zápas za dva dni. Dva góly, jeden do prázdnej brány, strelil aj Nazem Kadri, po jednom pridali dvojbodový MacKenzie Weegar a Mikael Backlund. Andrej Kuzmenko trikrát asistoval, Dustin Wolf zneškodnil 37 striel. Travis Konecny strelil jeden gól v oslebaní a jeden v presilovke, z hráčov Flyers skóroval aj Joel Farabee. Ivan Fedotov inkasoval päť gólov z 32 striel. Pospíšil sa v zápase zviditeľnil aj bitkou s Tysonom Foersterom, ktorá bola jeho prvou v NHL. Na ľade strávil niečo cez deväť minút a pripísal si aj dve „plusky“, strelu a štyri bodyčeky. Samuel Honzek bol vyťažovanejší, keď odohral necelých 13 minút. Prezentoval sa troma strelami, bodyčekom a nebezpečnou hrou vysokou hokejkou, za ktorú dostal menší trest. Flames si pred zápasom uctili pamiatku zosnulých bratov Gaudreauovcov.

Asistencie Pospíšila:



Bitka Pospíšila:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (CGY), 2. D. Wolf (CGY), 3. N. Kadri (CGY)



BOS - LAK 2:1 PP

Pastrňák rozhodol v predĺžení o výhre nad Kings

David Pastrňák skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Boston zdolal Los Angeles 2:1 a pripísal si druhú výhru po sebe. V normálnom hracom čase padali góly v druhej tretine, v ktorej skóre stretnutia otvoril Trevir Moore a následne ho vyrovnal domáci Elias Lindholm. Jeremy Swayman predviedol 33 zákrokov, Darcy Kuemper o desať menej. Oba tímy mali bilanciu 0-5 v presilových hrách. Posledných sedem vzájomných zápasov medzi týmito dvoma tímami v TD Garden sa nerozhodlo po 60 minútach. Kings majú po dvoch zápasoch sezóny bilanciu 1-1-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. D. Kuemper (LAK)



BUF - FLA 5:2

Sabres zaknihovali prvú výhru v sezóne. Zdolali o hviezdy oslabených Panthers

Buffalo sa na štvrtý pokus dočkalo prvej výhry v sezóne, keď zdolalo Floridu 5:2. O góly sa postarali Jordan Greenway, Tage Thompson, Henri Jokiharju, Mattias Samuelsson a dvojbodový Alex Tuch, ktorý spečatil výhru gólom do prázdnej brány. Devon Levi predviedol 23 zákrokov. Prekonali ho Nate Schmidt, ktorý otvoril skóre zápasu, a Sam Bennett, ktorý znižoval na 2:4. Spencer Knight kryl vo svojom prvom štarte v NHL od 18. februára 2023 22 z 26 striel. Panthers, ktorí hrali bez zraneného kapitána Aleksandra Barkova i chorého Matthewa Tkachuka, prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Greenway (BUF), 2. H. Jokiharju (BUF), 3. M. Samuelsson (BUF)



TOR - PIT 4:2

Marner, Nylander pomohli Maple Leafs k výhre nad Penguins

William Nylander strelil svoj druhý gól v zápase do prázdnej brány, aby spečatil výhru Toronta 4:2 nad Pittsburghom. Rozhodol o nej Mitch Marner, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Z gólu mal radosť aj Matthew Knies a dve asistencie si pripísal Max Domi. Anthony Stolartz pomohol k druhej výhre Maple Leafs po sebe 21 zákrokmi. Pre neho osobne to bola prvá výhra v ich bráne. Prekonali ho Kris Letang a Rickard Rakell. Pri oboch góloch asistoval Jevgenij Malkin, ktorý dosiahol aj svoj 1300. bod v kariére. Pri jednom aj Sidney Crosby, pre ktorého to bol bod č. 1599 v kariére. Joel Blomqvist inkasoval tri góly z 32 striel a Penguins prehrali druhý zápas z troch. Torontu chýbal pre chorobu John Tavares.


Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. M. Knies (TOR), 3. W. Nylander (TOR)


DET - NSH 3:0

Talbot zažiaril pri svojej detroitskej premiére

Cam Talbot svoj prvý štart v bráne Detroitu pretavil na výhru. A nie hocakú. Predviedol 42 zákrokov a po 32-krát v kariére zatiahol roletu, aby jeho tím po prvýkrát v sezóne oslavoval dva body po triumfe 3:0 nad Nashvillom. Bezgólový stav prelomil v druhej tretine J.T. Compher, do čierneho sa trafil aj Andrew Copp a do prázdnej brány Dylan Larkin. Mínusom pre Red Wings bolo zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel Christian Fischer. Juuse Saros sa o návrate zo zranenia prezentoval 19 zákrokmi. Predators prehrali druhý zápas z dvoch. Talbot vychytal nulu už v drese siedmeho tímu NHL, čo okrem neho v histórii dokázal len Sean Burke.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (DET), 2. J. Compher (DET), 3. A. Copp (DET)



NYR - UTA 5:6 PP

Utah si natiahol víťaznú sériu na ľade Rangers. Hrdinom bol Keller

Utah si natiahol svoju víťaznú sériu od začiatku sezóny na tri zápasy napriek tomu, že v sobotu hral na horúcom ľade newyorských Rangers. Tím zo Salt Lake City v zápase prišiel o vedenia 1:0, 2:1, 4:2 a 5:3, ale nakoniec mu dva body zaistil v poslednej minúte predĺženia Clayton Keller. Bol to pre neho druhý gól v zápase a tretí bod. K výhre 6:5 viedli aj góly Jacka McBaina, Kevina Stenlunda, dvojbodového Barreta Haytona a Dylana Guenthera, ktorý v sezóne skóroval už po piatykrát. Nick Schmaltz dvakrát asistoval a Connor Ingram predviedol 29 zákrokov. Dvakrát ho pokoril Artemij Panarin, raz aj K’Andre Miller, Braden Schneider a dvojbodový Will Cuylle. Adam Fox nazbieral tri asistencie a Igor Šesťorkin kapituloval šesťkrát z 26 striel. Guenther a Hayton sú piatym a šiestym hráčom v modernej ére NHL (od ročníka 1943/44), ktorí skórovali v každom z prvých troch tímov svojho tímu v NHL. Utah strelil v prvých troch dueloch až 16 gólov. Viac ich v prvých troch dueloch organizácie v lige strelili len Toronto Arenas (27 v 1917/18) a Montreal Canadiens (23 v 1917/18).

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (UTA), 2. B. Hayton (UTA), 3. A. Panarin (NYR)



DAL - NYI 3:0

Oettinger vynuloval Islanders, Seguin dvojgólový

Jake Oettinger zneškodnil všetkých 34 striel, aby doviedol Dallas k výhre 3:0 nad Islanders. Prvý gól zápasu strelil už v ôsmej minúte Tyler Seguin, ktorý neskôr pridal aj poistku do prázdnej brány. Medzitým sa z gólu tešil Jamie Benn. Mason Marchment dvakrát asistoval. V bráne newyorského tímu stál opäť Semion Varlamov, ktorý kryl 24 z 26 striel. Kým Stars vyhrali oba doterajšie zápasy sezóny, Islanders oba prehrali. Duel nedohral domáci obranca Matt Dumba, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. T. Seguin (DAL)



MIN - SEA 4:5 SN

Eberle hrdinom Kraken pri výhre v Minnesote

Jordan Eberle premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Seattlu 5:4 nad Minnesotou po tom, čo v normálnom hracom čase strelil dva góly. Jarred McCann zaznamenal gól a asistenciu, skóroval aj Tye Kartye a dvakrát asistoval Andre Burakovsky. Joey Daccord čelil 38 strelám, z ktorých ho pokorili Mats Zuccarello, dvojbodový Matt Boldy, trojbodový Kirill Kaprizov a Ryan Hartman. Marco Rossi dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury urobil 30 zákrokov. Wild v zápase viedli 2:0, 3:2 i 4:3. Pre Zuccarella išlo o 200. gól v kariére. Duel nedohral domáci Joel Eriksson Ek, ktorého zranil zákrok lakťom Adama Larssona.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (SEA), 2. M. Boldy (MIN), 3. J. McCann (SEA)



COL - CBJ 4:6

Columbus uspel v Colorade, Georgiev opäť striedal

Sean Monahan, Jegor Činachov a Kirill Marčenko zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby Columbus zdolal Colorado 6:4 a na druhý pokus si pripísal prvú výhru v sezóne. Skórovali aj Adam Fantilli, Kent Johnston a Zach Werenski, Daniil Tarasov zaknihoval 26 zákrokov. Alexandar Georgiev striedal v druhom zápase po sebe, keď inkasoval tri góly z prvých deviatich striel. Justus Annunen následne kryl 11 z 13 striel – Monahan skóroval do prázdnej brány. O góly denverského tímu, ktorý prehral prvé dva zápasy sezóny, sa postarali Nathan MacKinnon, Miles Wood, Casey Mittelstadt a Ross Colton. MacKinnon a Colton pridali aj po asistencii, dve si pripísal Cale Makar.

Hviezdy duelu: 1. K. Marčenko (CBJ), 2. J. Činachov (CBJ), 3. N. MacKinnon (COL)



EDM - CHI 2:5

Bedard a Teräväinen doviedli Chicago k výhre nad Oilers

Connor Bedard strelil svoj prvý gól v sezóne a pridal dve asistencie, aby pomohol Chicagu k výhre 5:2 nad Edmontonom, ktorá je pre tím z „veterného mesta“ prvou v sezóne. Seth Jones zaznamenal tiež gól a dve asistencie, Teuvo Teräväinen dokonca dva góly a dve asistencie. Skóroval aj Philipp Kurashev a Petr Mrázek predviedol 36 zákrokov. Oilers začali ročník dvoma prehrami po sebe. Ich prvý gól sezóny dosiahol Corey Perry, ktorému bol pripísaný po tom, čo si puk do vlastnej brány kopol obranca TJ Brodie. Skóroval aj Leon Draisaitl, Calvin Pickard urobil 15 zákrokov. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 700. bodom v kariére. Bedard bol trojbodový už po piatykrát, čím vyrovnal medzi tínedžermi klubu Jonathana Toewsa a Jeremyho Roenicka. Viackrát bol trojbodový v tínedžerskom veku len Patrick Kane (10x).

Bedardov prvý gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. C. Bedard (CHI), 2. T. Teräväinen (CHI), 3. C. Perry (EDM)



SJS - ANA 0:2

Českí brankári sa vyznamenali, súboj vyhral Dostál

Anaheim zažil vydarený otvárací zápas sezóny, keď uspel na ľade San Jose 2:0. Svoje druhé čisté konto v NHL vychytal Lukáš Dostál, ktorý kryl 30 striel. Dlho držal čisté konto aj jeho krajan Vítek Vaněček, ktorý urobil 28 zákrokov a prekonal ho len Isac Lundestrom v strede tretej tretiny. Gól do prázdnej brány ešte pridal Trevor Zegras. Sharks, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, tentoraz nemali k dispozícii zraneného Macklina Celebriniho. Ducks po prvýkrát v histórii neinkasovali gól v otváracom zápase.

Hviezdy duelu: 1. L. Dostál (ANA), 2. I. Lundestrom (ANA), 3. V. Vaněček (SJS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bč
Bl
 J. Slafkovský (MTL)
13:38
0
2
2
+2
0
1
2
0
 M. Fehérváry (WSH)
20:59
0
0
0
-2
0
2
1
1
 Š. Nemec (NJD)
14:35
0
0
0
+1
0
3
0
0
 T. Tatar (NJD)
13:57
1
1
2
+1
0
4
0
0
 M. Pospíšil (CGY)
09:09
0
2
2
+2
5
0
4
0
 S. Honzek (CGY)
12:43
0
0
0
0
2
3
1
0

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najrýchlejší hráč úvodu tejto sezóny? Slovák. Má šancu udržať sa hore dlhodobo!Úspešné debuty slovenských brankárov. Do zámoria prichádza veľký slovenský talent! Posledný duel bol pre Tatar ako večierok: Doteraz bol dobrý, teraz bol skvelý! Prekliatie Vezinovej trofeje (4. časť)Honzekovi špeciálna podpora k prvým bodom nepomohla. Ako sa vyvíja hodnotenie jeho duelov? Oilers taký štart nezažili už dlho: Musia sa pozrieť do zrkadla, McDavid lamentuje nad výkonmi Ruský brankár Colorada dvakrát po sebe striedal. Tréner frustrácii rozumie, ale nepochybuje V tom, čo nedokázali ani hviezdy, zažíva Pospíšil úspech: Je úžasný, tvrdí expert Slovenský obranca mal v QMJHL dôvod na radosť Piati Slováci v akcii, vrátane Dvorského. Hviezdou duelu však bol iný slovenský útočník + videoVeľká rarita v AHL: Postarali sa o to brankári Matt Murray a Matt Murray Minnesote sa zranili dvaja kľúčoví hráčiNa waiver listine sú drahý brankár Detroitu a útočník MontrealuPrvý Slovák hviezdou zápasu: Pospíšil nepustil nohu z plynu ani vo veľkom derby! + videoSamuel Honzek sa v sobotu pripojil k exkluzívnemu klubuPospíšil odohral šialený zápas, znie zo zámoria. Podporujú tvrdenie aj čísla?Talbot napodobnil Hašeka a prekonal Haláka. Len jeden brankár v histórii dokázal to isté Slafkovský povedal, že príliš premýšľa a prijal zodpovednosť: Začína to mnou Dvorský si premiéru užil. Ak bude takto pokračovať, na NHL čakať dlho nebude, verí expert Malkin dosiahol ďalší míľnik: Ako len siedmy Európan vstúpil do klubu 1300-bodových Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies