Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 10.
kurzy
19:00info
BOS
FLA
19:00info
OTT
LAK
19:00info
NJD
UTA
NHL live
01:00info
NYR
DET
01:30info
MTL
PIT
NHL live
03:00info
COL
NYI
15. 10.
kurzy
01:00info
TBL
VAN
01:00info
WSH
VGK
NHL live
01:00info
CAR
NJD
01:00info
CBJ
FLA
01:30info
STL
MIN
02:00info
NSH
SEA
NHL live
02:00info
DAL
SJS
03:00info
CGY
CHI
04:00info
EDM
PHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Ďalší slovenský mladík hviezdil. Gólom štartoval obrat! Aj tretí hrací deň v nižšej AHL priniesol Slováka medzi hviezdami zápasu. Útočník Martin Chromiak sa stal druhou hviezdou, keď dvoma bodmi pomohol Ontariu k výhre 4:3 nad San Jose. Už v druhej minúte zápasu padol po jeho strele otvárací gól Tylera Maddena:


K prvej prihrávke v sezóne neskôr pridal Chromiak aj úvodný gól v novom ročníku. V úvode druhej tretiny znižoval na 2:3 a štartoval obrat, ktorý v treťom dejstve dokonal Samuel Helenius. Chromiak si z duelu odniesol aj tri plusové body.


14. 10. 2024

Fischer dnes hrať nebudeTím Detroit Red Wings v nedeľu oznámil, že útočník Christian Fischer vynechá pondelkový zápas proti Rangers pre zranenie hornej časti tela. Utrpel ho v druhej tretine sobotného duelu proti Nashvillu, keď do neho naraz vrazili Jeremy Lauzon i Mark Jankowski. Jeho stav sa bude posudzovať denne.
Ako je na tom Dumba?Obranca Dallasu Matt Dumba sa vyrovnáva so zranením dolnej časti tela, ktoré utrpel v prvej tretine sobotného zápasu proti Islanders. Podľa Liy Assimakopoulisovej z Dallas Morning News by sa jeho stav mal posudzovať len na dennej báze. Predtým však tréner Pete DeBoer povedal, že jeho zverenec ešte absolvuje vyšetrenia aj v pondelok. Potom by mal mať tím viac informácií.
Video: Pospíšil viedol bitku o Albertu s hitmi. Trýznil aj McDavida!Slovenský útočník Martin Pospíšil sa stal druhou hviezdou nedeľného zápasu, v ktorom asistenciou prispel k výhre Calgary 4:1 nad Edmontonom. V derby sa pritom prezentoval tvrdou hrou a s piatimi bodyčekmi viedol hráčov oboch mužstiev. Jeho tvrdosť si dvakrát vyskúšala aj najväčšia hviezda Oilers, Connor McDavid. Tento hit zaujal najviac:



McDavid však nebol jediným cieľom Pospíšila. Raz bodyčekoval aj Evana Boucharda a dvakrát Vasiliho Podkolzina, ktorého poslal k ľadu takto:

Video: Ďalší slovenský mladík hviezdil. Gólom štartoval obrat! Aj tretí hrací deň v nižšej AHL priniesol Slováka medzi hviezdami zápasu. Útočník Martin Chromiak sa stal druhou hviezdou, keď dvoma bodmi pomohol Ontariu k výhre 4:3 nad San Jose. Už v druhej minúte zápasu padol po jeho strele otvárací gól Tylera Maddena:


K prvej prihrávke v sezóne neskôr pridal Chromiak aj úvodný gól v novom ročníku. V úvode druhej tretiny znižoval na 2:3 a štartoval obrat, ktorý v treťom dejstve dokonal Samuel Helenius. Chromiak si z duelu odniesol aj tri plusové body.

Video: Pospíšil nezastavuje. Vystrelil a bol z toho ďalší bodový zápis!Slovenský útočník Martin Pospíšil natiahol svoju bodovú sériu od začiatku sezóny na tri zápasy, keď v nedeľu zaznamenal asistenciu pri výhre Calgary 4:1 nad Edmontonom. Po jeho strele padol v ôsmej minúte tretej víťazný gól, keď ju dokázal do brány doraziť Anthony Mantha. Pospíšil má po troch dueloch sezóny na konte gól a štyri asistencie.

13. 10. 2024

Video: Ovečkin bodyčekoval Tatara. Rozhodcu posadil na striedačkuKapitán Washingtonu Alex Ovečkin sa v sobotnom otváracom zápase proti New Jersey prezentoval bodyčekom na slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý následne nechtiac vrazil do čiarového rozhodcu Bryana Pancicha. Ten následkom toho skončil na striedačke Devils. Pancich so skúsenosťami s viac ako 900 zápasov NHL dobre pozná dynamiku a tvrdosť ligy, takže situáciu zobral s úsmevom a po tom, čo mu hráči New Jersey pomohli vstať, sa vrátil do práce.

Sheahan ukončil kariéruÚtočník Riley Sheahan ukončil podľa Billa Potrecza hráčsku kariéru. Tridsaťdvaročný Kanaďan strávil väčšinu času v Detroite, ktorý ho draftoval z 21. miesta v roku 2010. Neskôr si však zahral aj za Pittsburgh, Floridu, Edmonton, Buffalo a Seattle. V 637 zápasoch zaznamenal 74 gólov a 194 bodov. V NHL naposledy hral v ročníku 2022/23. V minulej sezóne nehral nikde.
Karlsson nepocestuje na výjazdHlavný tréner Vegas Bruce Cassidy v sobotu oznámil, že center William Karlsson nepocestuje s tímom na nadchádzajúci trojzápasový výjazd. Kormidelník však nevylúčil, že by sa k tímu mohol počas výjazdu pripojiť. Karlsson sa zotavuje z nešpecifikovaného zranenia a nekorčuľoval od 26. septembra.
Rust zažil sezónny debutKľúčový útočník Pittsburghu Bryan Rust sa v sobotnom zápase proti Torontu vrátil do zostavy po tom, čo sa vyrovnával so zranením dolnej časti tela. Svojho sezónneho debutu sa tak dočkal v treťom zápase. Svoje miesto našiel v prvom útoku vedľa Sidneyho Crosbyho a Anthonyho Beauvilliera.
Video: Pospíšil prihrával na gól. Potom sa prvýkrát v NHL pobil! Slovenský útočník Martin Pospíšil dosiahol už v prvej tretine sobotného zápasu Calgary proti Philadephii svoj tretí gól v sezóne, keď spoza brány prihrával na otvárací gól Jonathana Huberdeaua:


Pospíšil sa v druhej tretine druhého zápasu sezóny zase zviditeľnil iným spôsobom. Po prvýkrát v NHL zhodil rukavice, aby sa pobil s Tysonom Foersterom, ktorý sa snažil odpovedať na predošlý tvrdý, ale čistý bodyček zvolenského rodáka na Jamieho Drysdalea:


Pospíšil neskôr pridal aj druhú asistenciu:


Sumár noci: Traja Slováci viacbodoví: Tatar aj skóroval, Pospíšil sa pobil
Video: Dvorského skvelý debut. Bol hviezdou a dokonca strelil aj prvý gól v kariére! Slovenský útočník Dalibor Dvorský má za sebou vydarenú premiéru v AHL. V sobotnom zápase Springfieldu proti Lavalu pomohol k výhre 3:1 gólom a asistenciou, aby sa stal druhou hviezdou duelu. Prvý gól v kariére strelil v strede druhej tretine, aby vyrovnal stav na 1:1. Asistenciu si pripísal pri góle Nikitu Alexandrova do prázdnej brány. Zaznamenal aj dva plusové body a dve strely. Bol súčasťou otváracej formácie.

Sumár noci: Hlavaj debutoval, Mešár bol medzi šiestimi Slovákmi s bodmi. Zahviezdil však proti nemu Dvorský! + video

Video: Prvé body Tatara po návrate. Strelil aj gól! Slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal v sobotu svoje prvé body v tejto sezóne. Najskôr v druhej tretine strelil gól na 3:2 a neskôr prihrával na gól do prázdnej brány Dawsonovi Mercerovi, ktorý v tretej tretine spečatil výhru 5:3 nad Washingtonom. Tatar v zápase odohral necelých 14 minút aj s jedným plusovým bodom a štyrmi strelami na bránu. Bol to jeho štvrtý zápas od návratu do New Jersey.


Video: Slafkovský opäť v prvej formácii. Prvýkrát v sezóne bol viacbodový! V druhom zápase sezóne nebodoval, ale po troch má priemer bod na zápas. Juraj Slafkovský zaznamenal v sobotu dve asistencie, aby prispel k výhre Montrealu 4:1 nad Ottawou. Bol to jeho prvý viacbodový zápas v sezóne . V tej minulej bol viacbodový v desiatich stretnutiach. V tom sobotnom odohral 13 minút a 38 sekúnd aj so ziskom dvoch plusových bodov, strely a dvoch bodyčekov. Ku koncu druhej tretiny zamieril do šatne, ale v tretej tretine bol tímu k dispozícii. Hral v prvej formácii.


12. 10. 2024

Poitras by mohol zažiť sezónny debutÚtočník Matthew Poitras by mohol zažiť sezónny debut v sobotnom zápase Bostonu proti Los Angeles po tom, čo vynechal prvé dva zápasy sezóne pre nešpecifikované zranenie. Súťažný zápas pritom nehral od 25. januára, kedy utrpel zranenie ramena. V piatok trénoval v tretej formácii s Trentom Fredericom a Justinom Brazzeauom.
Ako je na tom Petry?Hlavný tréner Detroitu Derek Lalonde po piatkovom tréningu povedal, že obranca Jeff Petry vynechá sobotný zápas proti Nashvillu. Jeho zranenie hornej časti tela sa však posudzuje na dennej báze. „Prejdeme si zajtrajškom a uvidíme, či bude k dispozícii v pondelok (proti Rangers),“ poznamenal kormidelník. Z Grand Rapids (AHL) bol povolaný obranca Justin Holl.
Rooney skončil na listine zranenýchTím Calgary Flames zapísal v piatok na listinu zranených hráčov útočníka Kevina Rooneyho, ktorý nedohral utorkový zápas proti Vancouveru po tvrdom náraze od J.T. Millera, po ktorom narazil do mantinelu. Na listine bude musieť byť minimálne sedem dní od zranenia, takže sa bude môcť vrátiť najskôr 17. októbra. Z AHL bol povolaný útočník Justin Kirkland.
Wallstedt je späť v prvom tímeMinnesote v piatok povolala naspäť do prvého tímu brankára Jespera Wallstedta. Opačným smerom, do Iowy z AHL, putoval obranca Daemon Hunt. Ten bol v otváracom zápase sezóny len zdravým náhradníkom. Mohlo by to tiež znamenať, že je na návrat pripravený Declan Chisholm (choroba).
Seeler vynechal otvárací zápas, Flyers povolali obrancuObranca Nick Seeler nakoniec vynechal otvárací zápas Philadelphie proti Vancouveru, pred ktorým bol umiestnený na listinu zranených s retroaktívnou platnosťou k 1. októbru. Pri jeho absencii sa do základnej zostavy dostal obranca Erik Johnson a z Lehigh Valley (AHL) bol povolaný ešte obranca Emil Andrae.
Video: Černák zažil toto po tretíkrát v kariére. Patril medzi top hráčov tímuSlovenský obranca Erik Černák zaznamenal v piatok asistenciu, aby prispel k výhre Tampy 4:1 nad Carolinou. Len po tretíkrát v kariére sa pritom stalo, že bodoval v otváracom zápase sezóny. Dokázal to aj v ročníkoch 2021/22 a 2020/21, kedy dokonca skóroval. Košický rodák mal v piatok hodnotenie GameScore +0,50, s ktorým bol štvrtým najlepším korčuliarom v tíme po Hedmanovi, Kučerovovi a Paulovi.

Video: Mešár zažil fantastickú sezónnu premiéru. Strelil aj prvý gól v kariére!Slovenský útočník Filip Mešár dostal šancu odohrať po štvrtýkrát zápas v nižšej AHL. A otvárací duel sezóny 2024/25 mu vyšiel zatiaľ najlepšie. K výhre Lavalu 5:2 nad Providence totiž prispel troma bodmi, pričom strelil aj svoj prvý gól v kariére. Počas presilovky v druhej tretine ním vyrovnával na 2:2. Nečudo, že bol za to odmenený postom druhej hviezdy zápasu.

Sumár noci: V akcii sme videli troch Slovákov. Mešár na úvod zažiaril! + video

11. 10. 2024

Kaliyev by sa mal vrátiť v novembriGenerálny manažér Los Angeles Rob Blake vo štvrtok povedal, že útočník Arhur Kaliyev je na ceste za zotavením sa zo zranenia v rozmedzí 6-8 týždňov. Očakáva sa teda, že sa vráti v novembri. Kaliyev utrpel zlomeninu kľúčnej kosti 20. septembra pri zákroku Kylea Burroughsa a podstúpil aj operáciu.
Wild poslali Wallstedta do AHLMinnesota povolala z Iowy (AHL) obrancu Daemona Hunta, aby bol jej siedmym obrancom pri absencii chorého Declana Chisholma. Keďže tím nemal miesto na jeho povolanie, poslal do nižšej ligy brankára Jespera Wallstedta. Ten aj tak nemal v rámci rotácie troch brankárov plánované, že bude vo štvrtok súčasťou základnej zostavy. Štartoval Filip Gustavsson, ktorému kry chrbát Marc-Andre Fleury. Wallstedt by v tejto sezóne už mával podľa plánu dostavať viac šancí v NHL.
Blackhawks urobili zmenu v obraneChicago aktivovalo vo štvrtok obrancu Wyatta Kaisera, ktorý by mal nastúpiť na piatkový zápas vo Winnipegu po tom, čo sa zotavil z choroby. Miesto v zostave mu urobil obranca Isaak Phillips, ktorý putoval do Rockfordu z nižšej AHL.
Musíte vidieť: Celebrini skóroval pri svojom debute v NHL. Šťastne aj štýlovo naraz!Center San Jose Macklin Celebrini sa svojho prvého gólu v NHL dočkal už po siedmich minútach jeho prvého zápasu v kariére. Hráč draftovaný v tomto roku z celkového prvého miesta otváral skóre po štýlovej otočke, ale aj s prispením šťastia – puk sa do brány odrazil od obrancu St. Louis Matthewa Kessela:

10. 10. 2024

Video: Krásna upútavka na sezónu. Aj so slovenskou stopou! Aj v tejto sezóne sa budú zápasy NHL vysielať v zámorskej televízii TNT. A tá si nachystala peknú upútavku na privítanie ročníka 2024/25. Založená bola na tom, že v lige hrajú hráči 17 krajín, ktorí rozprávajú viacerými jazykmi, ale jednu vec v nich vyslovia rovnako: Stanley Cup. V peknom videu nechýba ani slovenský zástupca – Juraj Slafkovský.

Sorokin nebude štartovať v otváracom zápaseHlavný tréner New Yorku Islanders, Patrick Roy, v stredu oznámil, že do štvrtkového otváracieho zápasu sezóny proti Utahu pôjde tím v bráne so Semionom Varlamovom. Iľja Sorokin, ktorý v lete podstúpil operáciu chrbta, je už zdravý a svojmu skúsenejšiemu krajanovi bude robiť náhradníka.
Carolina začne bez LemieuxaTím Carolina Hurricanes odštartuje sezónu 2024/25 bez útočníka Brendana Lamieuxa, ktorý v poslednom prípravnom zápase utrpel nešpecifikované zranenie. Hlavný tréner Rod Brind’Amour v stredu uviedol, že jeho zverenec nejaký čas vynechá, ale nešpecifikoval, aký dlhý by ten čas mohol byť. Z AHL bol povolaný útočník Jackson Blake. Hurricanes otvoria sezónu v piatok zápasom proti Tampe.
Zranení útočníci Sabres urobili pokrokÚtočníci JJ Pekerka (otras mozgu) a Zach Benson (dolná časť tela) sa v stredu vrátili do tréningového procesu tímu Buffalo Sabres a zapájali sa aj do nácviku formácií. Obaja utrpeli zranenia počas výjazdu v Prahe a obaja by mohli hrať vo štvrtkovom zápase proti Los Angeles.
Video: Vo Vancouveri padol prvý slovenský gól v sezóne! Slovenský útočník Martin Pospíšil strelil prvý slovenský gól v sezóne 2024/25. V tretej minúte tretej tretiny ním vrátil Calgary späť do zápasu proti Vancouveru, keď znížil na 3:4 po tom, čo Flames prehrávali už 0:3 i 1:4. Presadil sa peknou strelou švihom spoza kruhov:

Video: Prvá pluska je na svete. Honzek bol pri góle Flames Slovenský útočník Samuel Honzek, ktorý v stredu nastúpil na svoj prvý zápas v NHL v kariére, bol na ľade pri druhom góle Calgary v sezóne 2024/25. Usilovne pracoval pri bráne predtým, ako Rasmus Andersson v závere druhej tretiny znížil stav zápasu proti Vancouver na 2:4. Mladý Slovák si pripísal svoju prvú „plusku“ v kariére.

  1 z 394   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Posledný duel bol pre Tatar ako večierok: Doteraz bol dobrý, teraz bol skvelý! Prekliatie Vezinovej trofeje (4. časť)Honzekovi špeciálna podpora k prvým bodom nepomohla. Ako sa vyvíja hodnotenie jeho duelov? Oilers taký štart nezažili už dlho: Musia sa pozrieť do zrkadla, McDavid lamentuje nad výkonmi Ruský brankár Colorada dvakrát po sebe striedal. Tréner frustrácii rozumie, ale nepochybuje V tom, čo nedokázali ani hviezdy, zažíva Pospíšil úspech: Je úžasný, tvrdí expert Slovenský obranca mal v QMJHL dôvod na radosť Piati Slováci v akcii, vrátane Dvorského. Hviezdou duelu však bol iný slovenský útočník + videoVeľká rarita v AHL: Postarali sa o to brankári Matt Murray a Matt Murray Minnesote sa zranili dvaja kľúčoví hráčiNa waiver listine sú drahý brankár Detroitu a útočník MontrealuPrvý Slovák hviezdou zápasu: Pospíšil nepustil nohu z plynu ani vo veľkom derby! + videoSamuel Honzek sa v sobotu pripojil k exkluzívnemu klubuPospíšil odohral šialený zápas, znie zo zámoria. Podporujú tvrdenie aj čísla?Talbot napodobnil Hašeka a prekonal Haláka. Len jeden brankár v histórii dokázal to isté Slafkovský povedal, že príliš premýšľa a prijal zodpovednosť: Začína to mnou Dvorský si premiéru užil. Ak bude takto pokračovať, na NHL čakať dlho nebude, verí expert Malkin dosiahol ďalší míľnik: Ako len siedmy Európan vstúpil do klubu 1300-bodových Mešár začal sezónu produktívne. S formáciou je spokojný on a pochvalu vyslovil aj tréner Latkóczy žiaril, ďalší slovenský brankár zažil skvelú premiéru Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies