Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 1
18. 06.
kurzy
02:00info
FLA
EDM
NHL live
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
De Haan zažil sezónny debut, Dach putoval na „farmu“Obranca Calvin De Haan vynechal prvé dva zápasy sezóny pre problémy so slabinami, ale v sobotu proti Winnipegu absolvoval svoj debut v drese Chicaga. V akcii strávil 18 minút a pripísal si mínusový bod. Blackhawks medzitým poslali na kondičný pobyt do Rockfordu (AHL) mladučkého útočníka Kirbyho Dacha, ktorý v prvých troch zápasoch sezóny nehral pre následky otrasu mozgu.

16. 06. 2024

Kane opäť nehralÚtočník Edmontonu Evander Kane nebol v základnej zostave v druhom zápase po sebe. Pred štvrtým duelom finálovej série proti Floride vynechal aj dopoludňajšie rozkorčuľovanie. Podľa TSN ho trápi prietrž. Piaty zápas série sa odohrá v utorok v Sunrise.
Senators sa v Hockeyville stretnú s PenguinsNHL v sobotu oznámila, že prípravný zápas Kaft Hockeyville 2024 v ontárijskom Elliot Lake sa uskutoční v nedeľu 29. septembra. Stretnú sa v ňom tímy Ottawa Senators a Pittsburgh Penguins. Elliot Lake ako víťaz súťaže získa okrem možnosti sledovať v akcii tímy NHL aj 250 000 amerických dolárov na vylepšenie svojho štadióna a výstroj pre mládež v hodnote 10 000 amerických dolárov.

14. 06. 2024

Toronto sa lúči s GilmanomTím Toronto Maple Leafs a manažér Laurence Gilman sa po vzájomnej dohode rozhodli ísť vlastnými cestami. Informuje o tom Pierre LeBrun z TSN s tým, že Gilmanovi vyprší tento mesiac zmluva a mal by na otvorenom trhu pútať veľkú pozornosť. Gilman pracoval od ročníka 2018/19 ako asistent generálneho manažéra Maple Leafs a bol aj viceprezidentom hokejových operácií Toronta Marlies z AHL.

13. 06. 2024

Clutterbuck získal Cenu Boba Nystroma Tím New York Islanders v stredu oznámil, že skúsený útočník Cal Clutterbuck získal Cenu Boba Nystroma. Tá sa udeľuje hráčovi za líderstvo, pracovitosť a odhodlanie, pričom o víťazovi rozhodujú v hlasovaní fanúšikovia. Clutterbuck bol v tejto sezóne nominovaný v rámci celej ligy aj na Mastertonovu trofej.

12. 06. 2024

Sabres povýšili Fortona, najali Bergerona Tím Buffalo Sabres v utorok informoval, že povýšil Jerryho Fortona do pozície asistenta generálneho manažéra a najal Chrisa Bergerona za amatérskeho skauta. Forton, ktorý bol predtým riaditeľom amatérskeho skautingu, bude teraz dohliadať na oddelenia amatérskeho i profesionálneho skautingu. Bergeron prichádza do tímu po tom, čo strávil posledných päť sezón ako hlavný tréner Miami Univerzity a predtým desať sezón ako hlavný tréner Bowling Green State University.

11. 06. 2024

Tampu opúšťa fínsky útočník Útočník Waltteri Merela sa po sezóne 2023/24, v ktorej odohral svojich prvých 19 zápasov NHL v drese Tampy Bay, vráti do Európy, aby hral za SC Bern vo švajčiarskej NL. Informuje o tom Eduardo A. Encina z Tampa Bay Times. Merela zaznamenal v drese Lightning jeden gól a dva plusové body.
Canucks majú nového tréneraGenerálny manažér Vancouveru Patrik Allvin oznámil, že sa k organizácii pripojil Jason Krog, ktorý v nej bude pracovať ako tréner zručností a korčuľovania. Na starosti bude mať hráčov prvého tímu i Abbotsfordu z nižšej AHL. Krog hrával v NHL za Islanders, Mighty Ducks, Thrashers, Rangers a Canucks. V 202 zápasoch zaznamenal 59 bodov (22+37).

08. 06. 2024

Video: Chára sa dočkal ovácií na finále NBA. Stretol aj ShaqaLegendárny slovenský obranca Zdeno Chára sa presvedčil o tom, že ho v Bostone stále milujú. Pred otváracím zápasom finále NBA sa objavil v TD Garden, kde miestni Celtics hostili Dallas. Diváci mu venovali ovácie a na palubovke sa stretol aj s legendárnym Shaqom O’Nealom.



06. 06. 2024

Sedinovci budú zaangažovanejší Tím Vancouver Canucks v stredu oznámil, že bol Yogi Švejkovský povýšený do pozície asistenta trénera po tom, čo ostatné dve sezóny strávil ako tréner zručností. Štyridsaťsedemročný český rodák má skúsenosti zo 113 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 23 gólov a 42 bodov. Ian Beckenstein medzitým prichádza z Abbotsfordu pracovať do Vancouveru ako asistent video trénera. Daniel a Henrik Sedinovci zase budú v novej sezóne viac zahrnutí do každodenných trénerských aktivít vo Vancouveri i Abbotsforde.

04. 06. 2024

Columbus poslal Mateychuka k MonstersTím Columbus Blue Jackets poslal obrancu Dentona Mateychuka do AHL, kde posilní Cleveland Monsters v boji o postup do finále Calderovho pohára. Mateychuk má za sebou Memorial Cup, na ktorom jeho tím Moose Jaw Warriors postúpil do semifinále a on sa stal súčasťou all-star tímu. Devätnásťročný talent sa stal v tejto sezóne najlepším obrancom WHL a bol aj najužitočnejším hráčom play-off.

01. 06. 2024

Wild sa lúčia s asistentom tréneraPrezident hokejových operácií a generálny manažér tímu Minnesota Wild, Bill Guerin, v piatok oznámil, že sa tím rozlúčil so službami asistenta trénera Darbyho Hendricksona. Tento krok prišiel po tom, čo Wild najali za nového hlavného trénera Johna Hynesa, ktorý si pravdepodobne pred sezónu 2024/25 privedie vlastných asistentov. Hendrickson pracoval v trénerskom zbore Wild od roku 2010.

31. 05. 2024

Kings majú nového asistenta tréneraTím Los Angeles Kings vo štvrtok oznámil, že novým asistentom trénera Jima Hillera bude Newell Brown, ktorý sa postaví po bok pridruženého trénera D.J. Smitha a asistenta trénera Derika Johnsona. Brown strávil posledné tri sezóny ako asistent trénera Anaheimu. V minulosti pracoval pre Anaheim ešte pri dvoch rôznych príležitostiach. Okrem toho bol aj asistentom trénera Chicaga, Columbusu, Vancouveru a Arizony.
Tanevov štart zostáva otáznyŠtart obrancu Chrisa Taneva, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela pri blokovaní strely v štvrtom zápase finále Západnej konferencie, v piatkovom zápase číslo päť zo série medzi Dallasom a Edmontonom zostáva otázny. „Prileteli sme dnes, stretne sa s doktorom, urobí sa pár snímkov a budeme držať palce,“ povedal hlavný tréner Pete DeBoer vo štvrtok.

30. 05. 2024

Korn sa vracia do Nashvillu Tím Nashville Predators najal Mitcha Korna za riaditeľa brankárskeho oddelenia. Korn v minulosti pracoval pod Barrym Tortzom ako tréner brankárov. V histórii Predators bol vôbec prvým mužom, ktorý tú funkciu zastával. Opustil ju v roku 2014. V NHL pracoval aj pre Sabres, Capitals a Islanders. Jeho brankári získali dokopy päť Vezinovych trofejí, tri Jenningsove trofeje a dve Hartove trofeje. Pod placom mal napríklad Pekku Rinneho, Bradena Holtbyho či Dominika Hašeka.
Poznáme prvého víťaza Walter Cupu Hokejistky Bostonu vyhrali rozhodujúci piaty zápas finále PWHL nad Minnesotou 3:0, aby sa stali historicky prvými držiteľkami Walter Cupu. PWHL je profesionálna hokejová liga žien, ktorá mala v inauguračnej sezóne 2023/24 šesť účastníkov. Okrem finalistov aj tímy z Montrealu, Ottawy, Toronta a New Yorku.

29. 05. 2024

Wheeler sa vrátil do akcie. Zo zostavy vypadol Čech Skúsený útočník Blake Wheeler sa v utorkovom zápase číslo štyri zo série finále Východnej konferencie proti Floride vrátil do akcie. Bol to jeho prvý zápas od 15. februára, kedy utrpel zlomeninu pravej nohy. Miesto v zostave mu urobil český útočník Filip Chytil.

28. 05. 2024

Gaunce putuje na farmu Útočník Brendan Gaunce vydržal 24 hodín na waiver listine nechránených hráčov a tím Columbus Blue Jackets ho podľa očakávaní poslal do tímu Cleveland Monsters, na ktorý v nižšej AHL čaká boj v konferenčnom finále. Gaunce sa zotavil zo zranenia, ktoré ho trápilo ku koncu základnej časti.

27. 05. 2024

Hintz cestoval so Stars. Vráti sa dnes? Útočník Roope Hintz by sa mohol vrátiť do zostavy Dallasu v pondelkovom zápase číslo tri finále Západnej konferencie proti Edmontonu. Hintz vynechal štyri zápasy pre zranenie hornej časti tela, ale so Stars odcestoval do Kanady a podľa trénera Petea DeBoera sa zapojí do predzápasového rozkorčuľovania, po ktorom sa definitívne rozhodne o jeho štarte.

26. 05. 2024

Video: Stars a Oilers si v úvode duelu vymenili góly za 44 sekúnd Tímy Dallas Stars a Edmonton Oilers v druhom zápase finále Západnej konferencie pripravili pre fanúšikov dva góly v úvode stretnutia. Oba pritom padli len v rozmedzí 44 sekúnd. Domácich poslal do vedenia Jamie Benn, z hostí vyrovnával na 1:1 Connor Brown. Následne sa na ďalší gól čakalo až do tretej tretiny. Stars zápas vyhrali 3:1 a vyrovnali stav série na 1:1.

25. 05. 2024

Malhotra bude trénerom CanucksGenerálny manažér Vancouveru Patrik Allvin v piatok oznámil, že Manny Malhotra bude novým hlavným trénerom záložného tímu Abbotsford Canucks z AHL. V tejto pozícii nahradí Jeremyho Collitona. Malhotra strávil ostatné štyri sezóny ako asistent tréner Maple Leafs. V minulosti pracoval vo Vancouveri ako rozvojový tréner i ako asistent trénera. Za Canucks si aj zahral v hráčskej kariére.
Hintz by mohol hrať už dnesHlavný tréner Dallasu Pete DeBoer v piatok povedal, že zranený center Roope Hintz je možnosťou pre využitie v zostave tímu v druhom zápase série 3. kola play-off proti Edmontonu, ktorý sa odohrá v sobotu. Hintz nehral od štvrtého zápasu druhého kola pre zranenie dolnej časti tela. „Približuje sa k návratu. Korčuľoval včera, korčuľoval dnes. Je tu pre zápas č.2 nádej, “ poznamenal DeBoer.

24. 05. 2024

Konferenčné finále zažilo takýto štart po prvýkrát od roku 2017Po Floride v New Yorku uspel v otváracom zápase konferenčného finále aj Edmonton v Dallase. Po prvýkrát od roku 2017 sa tak stalo, že obe série tretieho kola play-off otvorili výhrou hostia. Vtedy sa to podarilo Ottawe a Nashvillu. Od roku 2001 sa to stalo len po tretíkrát (aj Buffalo a Edmonton v roku 2006).

22. 05. 2024

Senators priviedli do vedenia novú tvárTím Ottawa Senators v utorok oznámil, že na pozíciu riaditeľa hráčskych záležitostí a skautingu najal Roba DiMaia, ktorý strávil predošlé dve sezóny ako asistent generálneho manažéra Anaheimu, kde mal aj pozíciu generálneho manažéra tímu AHL San Diego Gulls. Predtým pôsobil 13 sezón v St. Louis, pričom medzi rokmi 2015 a 2022 bol riaditeľom hráčskych záležitostí. Ako hráč odohral v NHL 894 zápasov ua Islanders, Rangers, Lightning, Flyers, Bruins, Hurricanes a Stars.
Colorado predĺžilo zmluvu s brankárom z nižšej ligyTím Colorado Avalanche podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s brankárom Trentom Minerom. Na úrovni NHL má plat 775 000 amerických dolárov, v nižšej lige 100 000. Dvadsaťtriročný rodák z Manitoby bol draftovaný v roku 2019 z 202. miesta, ale v NHL si ešte nikdy nezachytal. Poslednú sezónu trávil v AHL i ECHL. V drese Eagles mal bilanciu 9-6-1 s 93,0% úspešnosťou zárkokov, v drese Utahu Grizzlies kryl 91,7 % striel pri bilancii 6-5-0.

21. 05. 2024

Video: Silovs urobil dva skvelé zákroky. Jedným doslova okradol Draisaitla Brankár tímu Vancouver Canucks, Arturs Silovs, bol treťou hviezdou zápasu, v ktorom Edmonton ukončil sezónu jeho tímu výhrou 3:2. Predviedol 26 zákrokov, pričom dva z nich pútali pozornosť. Prvý už v úvode zápasu:



V druhej tretine zase okradol o gól hviezdneho Leona Draisaitla:

20. 05. 2024

Henrique nebude hrať v zápase č. 7Hlavný tréner tímu Edmonton Oilers, Kris Knoblauch, v nedeľu povedal, že center Adam Henrique nebude pre zranenie členka jeho mužstvu k dispozícii ani v pondelkovom zápase číslo sedem zo série druhého kola play-off proti Vancouveru. V celej sérii odohral len jeden zápas.

18. 05. 2024

Obranca Stars sa blíži k návratuObranca Dallasu Jani Hakanpää je podľa slov hlavného trénera Petea DeBoera bližšie k návratu zo zranenia dolnej časti tela, pre ktoré nehral od 16. marca. Korčuľuje s tímom a pocestoval s ním aj do Denveru, kde v piatkovom zápase opäť nehral útočník Roope Hintz. Ten vynechal druhý zápas po sebe pre zranenie hornej časti tela. Nádejou je, že stihne štart konferenčného finále.
Demko ešte k dispozícii nebudeBrankár Vancouver Thatcher Demko aj naďalej robí pokroky v zotavovaní sa zo zranenia, ale neočakáva sa, že bude tímu k dispozícii už v sobotnom zápase proti Edmontonu, v ktorom budú jeho spoluhráči bojovať o postup do konferenčného finále za stavu série 3:2 na zápasy.

17. 05. 2024

Michejev nie ja fyzicky v poriadku Tím Vancouver Canucks absolvoval piaty zápas série druhého kola play-off proti Edmontonu bez útočníka Iľju Michejeva. Ten je podľa Dana Murphyho z televízie Sportsnet „doudieraný“ a jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Canucks duel vyhrali 3:2 a rovnakým pomerom vedú v sérii aj na zápasy. Šiesty duel sa hrá v sobotu v Edmontone.
Musíte vidieť: Toto bude v highlightoch play-off. Neskutočný zákrok Martinooka!Útočník Caroliny Jordan Martinook predviedol dôležitý zákrok, keď svojou hokejkou zabránil na poslednú chvíľu puku prejsť cez bránkovú čiaru. Chýbali len milimetre a Rangers mohli znížiť stav šiesteho zápasu série proti Hurricanes na 2:3. Nakoniec to však domácim vynútiť zápas číslo sedem nepomohlo. New York stav otočil v tretej tretine a postúpil do konferenčného finále.

  1 z 387   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Blues vraj dali tímom k dispozícii dvojnásobného šampióna Ex-skauta potešil Slafkovský hlavne zlepšením v jednom aspekte. Na Celebriniho nemá Oilers by na tri top hviezdy mohli vynaložiť 40 miliónov dolárov Žiaden Nečas či Zegras: Mohli by sa Canadiens zamerať na zisk týchto útočníkov? Výmena na spadnutie? Senators zintenzívňujú diskusie s tímami „McPrecenený“ vytvoril nový rekord NHL. Necháva za sebou Gretzkého! + videoCanadiens podpísali zmluvu s fínskym útočníkom, ktorý sa zviditeľnil aj na MS Flyers zalovili vo švédskej SHL: Upísali si lotyšského reprezentantaV minulosti viedol Tampu a Ottawu, v Toronte vydržal ako asistent len rok Oilers vyhnali „Bobbyho“ z brány, McDavid vytvoril rekord NHL pri drvivej výhre! Aspoň, že má Kanada stále curling? Novinár sa obul aj do McDavida a „Dry-saitla“ NHL naživo: Vráti Edmonton sériu na Floridu? Tipnite si!Prejavuje sa „láska“ k letnému tréningu? Ovečkin je poriadny maco + foto Demek má na to, aby hral v budúcej sezóne za Golden Knights, verí expertSlafkovský tipuje, že Slovensko zažije na Eure úspech. Spoluhráč to vidí úplne inak Studenič má za sebou prvý finálový zápas. Je bližšie k tituluPanthers sú pred sobotou uvoľnení. Nie je to pre nás nič nové, hovorí trénerMáme na obrat, verí Skinner. Naše hviezdy nemôžu byť frustrované, tvrdí HymanČeskú hviezdu sleduje sedem tímov, vrátane Flames či Red Wings Bude pre Canucks lepšie, ak českého obrancu radšej vymenia?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies