Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Capitals poslali mladého Švéda na hosťovanie Tím Washington Capitals v stredu oznámil, že pre sezónu 2024/25 poslal útočníka Ludwiga Perssona na hosťovania do fínskeho Jukuritu. Dvadsaťročný Švéd bol draftovaný v roku 2022 z celkového 85. miesta. V poslednej sezóne pôsobil v IPK z nižšej fínskej ligy Mestis, v ktorej zaznamenal 55 bodov (10+45) v 48 zápasoch. Nová sezóna by mohla byť pre neho posledná pred príchodom do zámoria.

28. 12. 2023

Blackwood ochorel, obranca je na listine zranenýchTím San Jose Sharks sa vrátil v stredu do akcie bez brankára Mackenzieho Blackwooda, ktorého skolila choroba. Obranca Jacob MacDonald bol medzitým zapísaný na listinu zranených hráčov so zranením dolnej časti tela. Tím informoval, že sa jeho stav posudzuje na dennej báze. Z AHL bol povolaný obranca Magnus Chrona.
Mosera sužuje zranenieObranca Arizony J.J. Moser vynechal stredajší zápas proti Coloradu pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel pred vianočnou prestávkou práve v zápase proti Avalanche. Podľa tréner Andreho Tourignyho je možné, že sa Moser vráti do akcie až po prelome rokov. Neočakáva sa však, že pôjde o dlhú absenciu.
Video: Nemec zohral úlohu aj pri víťaznom góle v predĺžení Slovenský obranca Šimon Nemec zaznamenal asistenciu v normálnom hracom čase stredajšieho zápasu proti Columbusu, v ktorom o výhre New Jersey 4:3 rozhodol v tretej minúte predĺženia Timo Meier. Ten by sa však nedostal do úniku, ak by Kent Johnson uspel so streleckým pokusom a puk by mu neušiel. Vydýchnuť si však mohol Nemec, ktorého posunutie puku sa mohlo stať osudným pre jeho tím. Nakoniec však pomohlo k víťazstvu.

Video: Nemec s perfektnou prihrávkou. Spoluhráč mu poďakoval jasným gestom!Slovenský obranca Šimon Nemec pomohol New Jersey k výhre 4:3 po predĺžení nad Columbusom v prvom zápase po vianočnej prestávke. Okrem toho, že zblokoval sedem striel, prihral na gól Dawsona Mercera, ktorý sa mu okamžite poďakoval gestom. Prihrávka bola piatym bodom (1+4) mladého rodáka z Liptovského Mikuláša, ktorý odohral svoj 12. zápas v NHL:

24. 12. 2023

Wild sa rozlúčili s riaditeľom Tím Minnesota Wild a riaditeľ tímových operácií Andrew Heydt sa po vzájomnej dohode rozhodli ukončiť spoluprácu. Wild následne povedali, že záležitosť viac komentovať nebudú. Podľa Michaela Russoa z The Athletic je Heydt tým zamestnancom, ktorý nedávno obvinil generálneho manažéra z verbálnej násilia, ktoré vyšetrovanie nepotvrdilo. V tíme pracoval desať rokov.
Video: Adam Ružička vystrelil z prvej a ukončil si suchoty Slovenský útočník Calgary Adam Ružička počas presilovky v strede tretej tretiny sobotného zápasu proti Los Angeles vystrelil z prvej, aby následne Blake Coleman z dorážky zápas zdramatizoval a znížil na 3:4. Bratislavský rodák si medzitým ukončil sedemzápasové bodové suchoty. Škoda, že sa neujala už strela. Gól nestrelil v predošlých 13 zápasoch v sérii.

Video: Zegras aj Bedard vytiahli zo svojho arzenálu lakrosové góly! Útočník Anaheimu Trevor Zegras sa zo zranenie vrátil veľkým štýlom, keď v sobotnom zápase proti Seattlu predviedol tzv. „Michigan“, teda lakrosový gól. Nakoniec však k výhre neviedol, keď kalifornský tím prehral 2:3.



Efektný lakrosový gól strelil aj útočník Chicaga Connor Bedard v zápase proti St. Louis. A hoci ním vyrovnával skóre, takisto sa z výhry netešil. Blackhawks prehrali 5:7.

Musíte vidieť: Roman Josi predviedol neskutočný zákrok rukavicou Hviezdny obranca Roman Josi sa v sobotnom zápase Nashvillu proti Dallasu zviditeľnil neskutočným zákrokom na bránkovej čiare, keď ako brankár ľavou rukou okradol Wyatta Johnston o istý gól, aby udržal stav bezgólový. K výhre to nakoniec neviedlo, keď Predators prehrali 2:3 vďaka dvom gólom z posledných 15 sekúnd zápasu.

Video: Tatar predbehol Slafkovského. Strelil aj víťazný gól. Krásny! Slovenský útočník Tomáš Tatar dáva zabudnúť na nevydarené pôsobenie v Colorade. Kým v 27 zápasoch v jeho drese strelil len jeden gól, po štyroch zápasoch v drese Seattlu ich má na konte už dva. V sobotu dokonca rozhodol o výhre 3:2 nad Anaheimom a pripísal si aj asistenciu, rovnako druhú od výmeny. S 13 bodmi sa vrátil do čela slovenského bodovania pred Juraja Slafkovského (12).

23. 12. 2023

Kakko a Chytil robia pokrokyHlavný tréner Rangers Peter Laviolette v piatok informoval, že útočník Kaapo Kakko počas posledného týždňa korčuľoval individuálne tri alebo štyrikrát. Individuálne korčuľuje už aj útočník Filip Chytil. Obaja robia v zotavovaní o zranení pokroky. Kaakko absentuje od 27. novembra so zranením dolnej časti tela, Chytil od 2. novembra so zranením hornej časti tela.
Video: Slafkovský dvojbodový v druhom zápase po sebe. Opäť aj skóroval!Slovenský útočník Juraj Slafkovský bol po prvýkrát v kariére dvojbodový v druhom zápase po sebe a po druhýkrát v kariére skóroval v dvoch zápasoch po sebe. Svojím štvrtým gólom v sezóne rozhodol v piatok o výhre Montrealu 5:2 nad Chicagom. Odviedol veľmi dobrú prácu pred bránou, kde sa dostal k dorážke:



V tretej tretine pridal Slafkovský aj asistenciu pri góle Nicka Suzukiho, aby bol viacbodový v druhom zápase po sebe za dva dni a po tretíkrát v sezóne i v kariére. Skvelým spôsobom získal puk, Cole Caufield zakončoval a Suzuki dorážal:

Sumár noci: Slafkovský zažiaril v súboji draftových jednotiek. Rozhodol aj o výhre!

22. 12. 2023

Kedy sa Giordano vráti do akcie?Obranca Mark Giordano sa nevráti do akcie skôr ako budúci týždeň. Povedal to tréner Toronta Sheldon Keefe po tom, čo veterán absolvoval vo štvrtok dopoludňajšie rozkorčuľovanie. S tímom bol na ľade prvýkrát od 28. novembra, kedy si zlomil prst. Po vianočnej prestávke by sa jeho stav mal posudzovať už na dennej báze.
Video: Smola Ružičku pri zakončení, parádne striedanie PospíšilaSlovenskí útočníci v službách Calgary sa vo štvrtok bodovo nepresadili, ale tešili sa z výhry 3:0 nad Anaheimom. Adam Ružička pritom nemal ďaleko od toho, aby strelil svoj prvý gól od 24. novembra. Takto trafil v strede druhej tretiny tyčku:


Martin Pospíšil, ktorý skóroval v predošlom zápase, podal opäť aj bez bodov dobrý výkon a jeho ozdobou bolo toto výborné striedanie, na ktoré poukázal aj zámorský novinár Robert Munnich. „To bolo striedanie od Pospíšila. Ukázal skvelé vnímanie a schopnosti tvoriť hru,“ poznamenal odborník.

Video: Ovečkin si ukončil rekordné suchoty v ten najlepší čas!Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin si vo štvrtok ukončil rekordne dlhé gólové suchoty, ktoré sa natiahli nakoniec až na 14 zápasov. Svoj prvý gól od 18. novembra pritom načasoval perfektne – v poslednej minúte predĺženia rozhodol o výhre 3:2 nad Columbusom. Po 30 zápasoch má na konte 20 bodov, ale len šesť gólov. So 135 víťaznými gólmi v základnej časti aj play-off sa osamostatnil pred Bettom Hullom na druhom mieste historického poradia. Prvý je Jaromír Jágr so 151. Išlo o jeho 900. gól v základnej časti aj play-off dokopy, čo dokázal ako druhý hráč histórie po Wayneovi Gretzkym (1016).

Video: Slafkovský si ukončil suchoty dôležitým gólom! Predtým na jeden prihrával Slovenský útočník Juraj Slafkovský mal prsty v dvoch vyrovnávajúcich góloch v štvrtkovom zápase Montrealu proti Minnesote. Najskôr po jeho strele vyrovnával na 2:2 Nick Suzuki v druhej minúte tretej tretiny. Pre košického rodáka išlo o druhú asistenciu za ostatné tri zápasy:


Následne minuloročná draftová jednotka ukončila svoje 13-zápasové gólové suchoty, keď v 57. minúte vyrovnala na 3:3 svojím tretím gólom v sezóne tečovaním strely Davida Savarda. Druhýkrát v sezóne tak bola dvojbodová a svojmu tímu zaistila bod. Duel následne smeroval do predĺženia, v ktorom Minnesota rozhodla o svojej výhre 4:3.

21. 12. 2023

Stav Sergačova je stále otáznyTampa Bay ešte nevie, aké závažné je zranenie obrancu Michaila Sergačova, ktorý nedohral utorkový zápas proti St. Louis po tom, čo ho do ľavej nohy trafila strela. Stále podstupuje vyšetrenia a oficiálne nebolo informované, či vynechá alebo bude hrať vo štvrtkovom zápase proti Vegas.
Skinner sa vrátil do tréninguÚtočník Buffala Jeff Skinner sa v stredu vrátil do tréningového procesu po tom, čo vynechal tri zápasy pre zranenie hornej časti tela. Do akcie by sa mohol vrátiť už vo štvrtok proti Torontu. Vrátiť by sa mohol aj útočník Jordan Greenway, ktorý vynechal deväť duelov pre zranenie hornej časti tela. Obaja trénovali naplno.
Video: Tatar sledoval komédiu chýb. Všetko to začalo u nehoO jediný gól Los Angeles pri stredajšej prehre 1:2 so Seattlom sa v oslabení postaral Blake Lizotte. Všetko to z prvého radu sledoval slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý najskôr nezachytil puk v útočnom pásme, aby následne sledoval zaváhanie Joeyho Schultza, ktoré už nedokázal napraviť skokom ani brankár Joey Daccord. Kanadská televízia Sportsnet to označila za „komédiu chýb“.

20. 12. 2023

Mirošničenko by mohol zažiť debut v NHLV stredajšom zápase Washingtonu proti Islanders by mohol svoj debut v NHL zažiť Ivan Mirošničenko, ktorý bol povolaný z Hershey (AHL) spolu s Hendrixom Lapierreom, ktorý ho spolu s Jevgenijom Kuznecovom doplnil vo formácii počas utorkového tréningu. Hlavný tréner Spencer Carbery nebol v utorok ešte pripravený potvrdiť, že sa tak stopercentne stane.
Mladík zo Chicaga má za sebou ťažkú ranu Devätnásťročný obranca Kevin Korchinski sa v utorok pripojil k Blackhawks na dopoludňajšom rozkorčuľovaní, ale vo večernom zápase ešte nehral po tom, čo absentoval pre úmrtie jeho päťdesiatdeväťročného otca. Podľa trénera Lukea Richardsona bude nováčik potrebovať ešte nejaký čas, kým bude pripravený na opätovné hranie zápasov. Korchinski v prvých 25 dueloch vyprodukoval dva góly a päť asistencií.
Hill necestoval s Golden KnightsBrankár Adin Hill necestoval s Vegas na ich trojzápasový výjazd, ktorý začal v utorok na ľade Caroliny. Hill nedohral nedeľný zápas proti Ottawe, v ktorom sa vrátil do akcie po sedemzápasovej absencii spôsobenej zranením dolnej časti tela. Jeho stav sa oficiálne posudzuje denne.
Video: Nemec bol v najväčších šanciach tímu. V predĺžení mohol rozhodnúť! Slovenský obranca Šimon Nemec vo svojom deviatom zápase v sezóne nebodoval, ale v nadstavenom čase mohol rozhodnúť o výhre New Jersey nad Philadelphiou, keď sa po prihrávke Jacka Hughesa dostal do výbornej pozície. Okamžite sa stihol vrátiť do obranného pásme, kde pohrozili šancou Flyers. Tí nakoniec vyhrali zápas 3:2 po predĺžení. Nemec v ňom odohral 21 minút a 14 sekúnd ako štvrtý najvyťaženejší hráč tímu. Podľa novinára Todda Cordella bol priamo zahrnutý v troch najlepších šanciach Devils v zápase.

Video: Erik Černák sa naštval. Súperovi uštedril niekoľko ránSlovenský obranca Erik Černák sa zapojil do hromadnej šarvátky v utorkovom zápase Tampy Bay proti St. Louis (6:1) a odniesol si z nej päť trestných minút za bitku a menší trest za nešportové správanie. Jeho súperom bol Tyler Tucker a išlo o jeho deviatu bitku v kariére:

19. 12. 2023

Matthews v pondelok trénoval Hviezdny útočník Toronta Auston Matthews absolvoval v pondelok kompletný tréning po boku Matthewa Kniesa a Williama Nylandera po tom, čo vynechal sobotný zápas proti Pittsburghu pre chorobu. Očakáva sa, že bude hrať v utorkovom zápase proti Rangers.
Dočká sa dnes Buffalo veľkého návratu?Tím Buffalo Sabres by sa mohol v utorkovom zápase proti Columbusu dočkať návratu útočníka Jacka Quinna, ktorý musel podstúpiť operáciu po tom, čo si počas letnej prípravy zranil achilovku. „Vyzerá byť pripravený na hranie,“ povedal tréner Don Granato. V minulej sezóne zaznamenal ako nováčik 14 gólov a 23 asistencií v 75 dueloch.
Lundell skončil na listine zranenýchTím Florida Panthers umiestnil v pondelok na listinu zranených hráčov útočníka Antona Lundella a povolal z AHL útočníka Justina Sourdifa. Lundell vynechal posledné dva zápasy pre chorobu. Predtým nazbieral 12 bodov (2+10) v 28 stretnutiach. Keďže bol na listinu zapísaný retroaktívne k 14. decembru, vrátiť sa bude môcť už 21. decembra, kedy Panthers narazia na St. Louis.
Chicago zapísali útočníka na listinu zranenýchTím Chicago Blackhawks umiestnil v pondelok na listinu zranených hráčov útočníka Joeyho Andersona a generálny manažér Kyle Davidson špecifikoval, že jeho zverenca sužuje zranene ľavého ramena. Anderson v prvých 13 zápasoch sezóny zaznamenal päť asistencií. V nižšej AHL predtým vyprodukoval sedem gólov a deväť asistencií v 14 stretnutiach.
Video: Slafkovský vystrašil zranením. Na „lavici hanby“ nechápavo krútil hlavou Slovenský útočník Juraj Slafkovský vystrašil fanúšikov v druhej tretine pondelkového stretnutia Montrealu proti Winnipegu (3:2 PP), keď zblokoval strelu členkom a následne s bolestivou grimasou opustil ľad. Zostal však na striedačke, z nepríjemného momentu sa oklepal a zápas dohral s pekným hracím časom 20:26.


Skôr počas druhej tretiny bol Slafkovský vylúčený na dve minút za hrubosť, ktorej sa podľa mužov v pruhovanom dopustil pri tomto momente:


Sám dal potom na trestnej lavici jasne najavo, že s rozhodnutí rozhodcov nesúhlasil:

Video: V Seattli tak dlho nečakal. Tomáš Tatar skóroval!Slovenský útočník Tomáš Tatar čakal na svoj prvý gól v tejto sezóne 26 zápasov. Po výmene z Colorada do Seattlu však na svoj prvý gól v novom tíme toľko času nepotreboval. Dočkal sa ho v druhom zápase, pri pondelkovej prehre Kraken 3:4 po predĺžení s Dallasom. Pripísal si aj asistenciu a až štyri strely na bránu.


Video: Pospíšil si ukončil suchoty. Krásnym bekhendom!Slovenský útočník Martin Pospíšil po 12 zápasoch bez gólu konečne skóroval. V pondelkovom zápase proti Floride poslal Calgary do vedenia 1:0 už v deviatej minúte zápasu, keď svoj prienik zakončil pekným bekhendom. Bol to jeho štvrtý gól a siedmy bod v sezóne:


|< <   20 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o top nádej Rick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies