Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.



05. 01. 2024

Video: Ďalší Slovák skončil na ľade. Nevyzeralo to pekne, odozva spoluhráčov prišla okamžite! Slovenský útočník Adam Ružička zažil vo štvrtkovom zápase Calgary proti Nashvillu nepríjemný moment, keď ho k ľadu poslal Philip Tomasino - v strede druhej tretiny sa zrazili kolenami. Spoluhráčom bratislavského rodáka sa to nepáčilo a do súpera sa okamžite pustili.

Video: Slafkovský potrápil Dahlina, zaujal s interview. Pochválil ho aj jeho kritik Montreal vo štvrtok prehral s Buffalom 1:6 a Juraj Slafkovský nebodoval. Matt Drake z Habs Eyes on the Prize však poukázal na dva momenty zo zápasu, ktoré sa ho týkali. V prvej rtetine takto potrápil Ramusa Dahlina, ktorému podľa Drakea robil problémy celý večer:


Ešte predtým sa stal Slafkovský terčom bodyčeku, po ktorom chvíľu vyzeral byť trochu mimo, ale nakoniec nevynechal ani jedno striedanie:


Slafkovského veľký mediálny kritik, Stu Cowan z Montreal Gazzete, poznamenal, že sa košický rodák vo štvrtkovom zápase trápil v obrannom pásme, ale na druhú stranu, aj ho tentoraz vyzdvihol pri dvoch príležitostiach. „Slafkovský teraz vyzerá omnoho pokojnejšie v obrannom pásme, keď získa puk,“ poznamenal predtým, ako skonštatoval: „Je pekné vidieť, ako Slafkovský začína strieľať z prvej v presilovkách namiesto toho, aby takmer vždy vyhľadával prihrávku.“

Slafkovský tiež na sociálnych sieťach zaujal rozhovorom pred zápasom, v ktorom na vyjadrenie toho, ako tvrdo pracuje, využil frázu: „I’m just trying to work my ass off.“ V doslovnom preklade znamená: Snažím sa upracovať si zadok, vo voľnom: Snažím sa pracovať až do zodretia.

04. 01. 2024

Návrat Oettingera sa blížiBrankár Jake Oettinger sa približuje k návratu do akcie. Hlavný tréner Dallasu Peter DeBoer v stredu povedal, že jeho stav už nemonitoruje na týždennej, ale už na dennej báze. Oettinger absentuje od 15. decembra pre zranenie dolnej časti tela. Na ľad už chodí pravidelne a podľa kormidelníka ide všetko správnym smerom.
Othmann by mohol zažiť debut v NHLRangers povolali z Hartfordu z nižšej AHL útočníka Brennana Othmanna, ktorý by mohol zažiť vo štvrtkovom zápase proti Chicagu debut v NHL. Dvadsaťročný Kanaďan dostáva šancu pri absencii útočníka Tylera Pitlicka, ktorého zranenie dolnej časti tela sa bude posudzovať na týždennej báze.
Karlsson vynechá minimálne dva zápasyÚtočník Vegas William Karlsson vynechá dva zápasy pre zranenie dolnej časti tela. Následne sa uvidí, na čom bude. Povedal to hlavný tréner Bruce Cassidy, ktorého zverencov čakajú najbližšie zápasy proti Floride (štvrtok) a Islanders (sobota). Pri jeho absencii sa Jonathan Marchessault vráti do prvej formácie k Jackovi Eichelovi a Ivanovi Barbašovovi. Mark Stone zase doplní Chandlera Stephensona a Bretta Howdena.
Pacioretty odohral prvý zápas za takmer rokÚtočník Max Pacioretty zažil v stredu debut v drese Washingtonu. Vo svojom prvom zápase za takmer rok odohral necelých 12 minút so ziskom mínusového bodu a dvoch trestných minút za sekanie. Capitals prehrali s Devils 3:6. Pacioretty v tejto sezóne doteraz nehral pre zranenie achilovky, ktorú si natrhol dvakrát za päť mesiacov. V lete absolvoval operáciu.
Ducks chýbali dvaja hráči pre chorobuAnaheim nastúpil na stredajší zápas proti Torontu bez dvoch hráčov, ktorých postihla choroba – obrancu Radka Gudasa a krídelníka Rossa Johnstona. Gudas tak prišiel o možnosť zahrať si proti Maple Leafs po prvýkrát od druhého kola posledného play-off, v ktorom ich vyradila jeho Florida.
Video: Fehérváry sa presadil v druhom zápase po sebeSlovenský obranca Martin Fehérváry po druhýkrát v sezóne dokázal bodovať v dvoch zápasoch po sebe. Na utorkový gól nadviazal v stredu asistenciou pri góle Jevgenija Kuznecova, ktorý znižoval stav na 2:3. Washingtonu sa dokonca podarilo vyrovnať, ale nakoniec prehral s New Jersey 3:6. Fehérváry odohral takmer 20 a pol minúty a pripísal si aj dva mínusové body. Po 30 zápasoch má na konte sedem bodov (2+5).

03. 01. 2024

Anisimov sa vracia k profi hokeju Skúsený útočník Arťom Anisimov sa vracia k profesionálnemu hokeju v Severnej Amerike. Podľa Tonyho Androckitisa podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu s tímom AHL Hartford Wolf Pack. V minulej sezóne tridsaťpäťročný Rus hrával v AHL za Lehigh Valley. V 55 dueloch zaregistroval 19 gólov a 17 asistencií.
Caroline chýbal útočník Útočník Jesper Fast nehral v utorkovom zápase Caroliny proti Rangers pre zranenie hornej časti tela. Utrpel ho v sobotnom zápase proti Torontu, keď ho už v prvej tretine narazil do hlavy útočník Maple Leafs Noah Gregor. Hlavný tréner Hurricanes, Rod Brind’Amour, nevedel povedať, ako dlho bude tímu chýbať.
Video: Slafkovský prihrával na gól a prsty mal aj v ďalších dvoch! Slovenský útočník Juraj Slafkovský odohral v utorok vydarený zápas, v ktorom pomohol Montrealu k výhre 4:3 nad Dallasom. Už v piatej minúte prihrával na vyrovnávajúci gól Nicka Suzukiho:



Na desiatu asistenciu a 14. bod v sezóne už síce košický rodák nenadviazal, no zohral dôležitú úlohu aj pri ďalší dvoch góloch Canadiens. Pred gólom Jordana Harrisa spôsobil stratu puku Stars:


A pred víťazným gólom Colea Caufielda udržal puk v ofenzívnom pásme:

Video: Fehérváry pri návrate skóroval! Pomohol k výhre Slovenský obranca Martin Fehérváry po návrate z jednozápasovej absencie spôsobenej zranením hornej časti tela strelil svoj druhý gól v tejto sezóne, aby ešte v prvej tretine zvýšil vedenie Washingtonu nad Pittsburghom na 3:0. Nakoniec pomohol k výhre 4:3. V zápase odohral 22 a pol minúty a stal sa jeho druhou hviezdou. Po 29 zápasoch má na konte spolu šesť bodov.

02. 01. 2024

Video: Tomáš Tatar počas zahrievania pod holým nebomTomáš Tatar absolvoval v pondelok zápas Winter Classic, v ktorom sa tešil z výhry Seattlu 3:0 nad Vegas. Ešte pred ním sa v netradičných podmienkach pod holým nebom musel zahriať s futbalovou loptou. Slovenského veterána a jeho spoluhráčom pri tom zachytila kamera a video zverejnila televízia Sportsnet:

01. 01. 2024

Najbizarnejší gól roka? Hráči prestali hrať, bek Montrealu skóroval z vlastného pásma! V nedeľnom zápase Tampy proti Montrealu padol jeden z najbizarnejších gólov kalendárneho roka 2023. Kým väčšina hráčov na ľade si myslela, že rozhodcovia prerušili hru, brankár Canadiens Sam Montembeault a jeho spoluhráč Johnathan Kovacevic sa stihli zorientovať a druhý menovaný zvýšil na 2:0. Obranca pritom vystrelil na bránu Lightning z vlastného pásma:

Video: Pospíšilov tvrdý hit a skvelá prihrávka Slovenský útočník v službách Calgary Martin Pospíšil sa v nedeľnom zápase proti Philadlephii prezentoval dvoma bodyčekmi. Za toto narazenie Jegora Zamolu však putoval na trestnú lavicu:


Pospíšil nebodoval v štvrtom zápase po sebe, ale ešte v prvej tretine sa prezentoval peknou prihrávkou a potom pracovitosťou, na ktoré poukázal zámorský novinár Robert Munnich:


Sumár noci: Vyťažovaný Slafkovský bodoval, ďalší Slovák sa zranil. Ružička sa vrátil do hry
Video: Slafkovský sa vrátil do čela slovenského bodovania NHL! Slovenský útočník Juraj Slafkovský zaznamenal asistenciu pri nedeľnej prehre Montrealu 3:4 s Tampou Bay, keď sa od neho odrazila strela Mikea Mathesona k Nickovi Suzukimu, ktorý v 58. minúte uzavrel skóre zápasu. Pre košického rodáka to bol piaty bod v posledných piatich duelov. Po 36 zápasoch sezóny ich má na konte 13 (4+9) a keďže strelil o gól viac ako Tomáš Tatar, nahradil ho na čele slovenského bodovania.

Video: Buldozér zrazil aj Černáka! Nedohral duel proti Canadiens Nedávno sa stal terčom tvrdého hitu Juraj Slafkovský, ktorý tentoraz sledoval, ako sa ním stal jeho krajan a rodák z jeho rodných Košíc, Erik Černák. Slovenský obranca nedohral silvestrovský duel Tampy proti Montrealu, keď do neho za bránou vrazil Josh Anderson. Hlavný tréner Lighning Jon Cooper nemal po zápase novinky k stavu Černáka, ale povedal, že Haydn Fleury, ktorý tiež nedohral nedeľný duel, by mal chýbať trochu dlhšie.

31. 12. 2023

Kuraly na listine zranených, ako dlho bude pauzovať Werenski? Columbus zapísal v sobotu na listinu zranených hráčov útočníka Seana Kuralyho s retroaktívnou platnosťou k 23. decembru a povolal z Clevelandu z AHL obrancu Jakea Christiansena. Kuraly utrpel zranenie v zápase proti Torontu, keď ho narazili na zadný mantinel a následne ho trafil do oblasti brucha a hrude puk. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Tím tiež oznámil, že Zach Werenski by mal so zranením členka vynechal štyri až šesť týždňov. Ten bol na listinu zranených zapísaný už v piatok.
Kraken poslali nováčika do AHLSeattle poslal v sobotu do tímu Coachella Valley Firebirds z AHL obrancu Rykera Evansa. Ten od svojho debutu v NHL odohral deväť zápasov, v ktorých zaznamenal štyri asistencie. V priemere hrával 18 minút na zápas. Vlani odohral nováčikovskú sezónu v AHL a vyprodukoval v nej 44 bodov.
Pulock presunutý z jednej listiny na druhú Tím New York Islanders presunul v sobotu obrancu Ryana Pulocka z bežnej listiny zranených hráčov na listinu dlhodobo zranených hráčov. Keďže bol tento krok retroaktívny k 7. decembru, kedy utrpel dolnej časti tela, aktivovaný bude môcť byť od 1. januára. Doteraz sa však stále nepripojil k tímu na tréningoch a ešte nekorčuľoval ani individuálne.
Video: V zámorí sa na záver roka pobili brankári!Záver kalendárneho roka spestril v nižšej zámorskej súťaži ECHL pästný súboj dvoch brankárov. V sobotnom zápase medzi Infy Fuel a Fort Wayne Komets (5:2) sa medzi sebou pobili Zach Driscoll a Brett Brochu:

Video: Slafkovský ukázal spoluhráčom, čo mali urobiť vo štvrtok. Šiel pomstiť spoluhráčaSlovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský ukázal v sobotu svojim spoluhráčov, ako mali pravdepodobne zareagovať, keď sa stal vo štvrtok stal terčom tvrdého hitu Stefana Noesena z Caroliny. V zápase proti Floride sa mu nepáčil zákrok Ryana Lomberga na Justina Barrona, a tak sa rovno vybral za hráčom súpera. „Nemusíte zhodiť rukavice. Stačí len ukázať nejakú podporu vášmu spoluhráčovi,“ poznamenal Hadi Kalakechce z Dobber Prospects.

30. 12. 2023

Musíte vidieť: Dvaja brankári v piatok predviedli fenomenálne zákroky O zákroky brankárov nebola v piatok v NHL núdza, ale dva z nich absolútne dominovali. Veterán Jonathan Quick na začiatku zápasu Rangers proti Panthers vytiahol skvelý zákrok nohou, ktorým v úvodných minútach duelu okradol o gól Eetu Luostarinena:



V zápase medzi Nashvillom a Detroitom zasa udržal nerozhodný stav Juuse Saros, ktorý skokom zabránil Patrickovi Kaneovi využiť ponúknutú tutovku:

Ottawe sa môžu vrátiť traja hráčiDočasný tréner Ottawy Jacques Martin v piatok informoval, že počas nadchádzajúceho výjazdu, ktorý začína v utorok, by sa mali do zostavy tímu vrátiť traja zranení hráči – Mathieu Joseph, Thomas Chabot a Rourke Chartier. Všetci ešte potrebujú nejaký priestor na tréningoch, a tak Martin ešte nevedel špecifikovať, v ktorých zápasoch by sa mohli vrátiť. Všetci traja v piatok trénovali v dresoch zakazujúcich kontakty.
Dočká sa Buffalo návratu lotyšského útočníka?Útočník Buffala Zemgus Girgensons by sa mohol v sobotu vrátiť do akcie v zápase proti Columbusu po tom, čo vynechal 16 zápasov pre zranenie dolnej časti tela. V piatok trénoval. „Vyzeral dobre. Myslím si, že je dobrá šanca, že zajtra bude hrať,“ povedal tréner Don Granato.
Video: Tatar sa postaral o vzácny úkaz. Bol zaň kritizovanýSlovenský útočník Tomáš Tatar dostal v piatkovom zápase Seattlu proti Philadelphii dve trestné minúty za vzácny prečin – odohranie puku zo striedačky. A hoci ide o moment, ktorý tak často nevídame, na veterána putovali na sociálnych sieťach najmä od fanúšikov Kraken kritické slová, keďže zbytočne oslabil svoj tím. Flyers našťastie presilovku nevyužili.

29. 12. 2023

Giordano by sa mal vrátiť už dnesOčakáva sa, že obranca Mark Giordano zažije návrat do zostavy Toronta už v piatkovom zápase proti Columbusu. Veterán vynechal 12 zápasov pre zlomeninu prsta, ale vo štvrtok trénoval naplno. „Vyzeral dobre, očakávam, že na zajtra bude pripravený,“ skonštatoval tréner Sheldon Keefe.
Barrieho stav sa posudzuje denneStav obrancu Nashvillu Tysona Barrieho sa posudzuje na dennej báze. Informoval o tom samotný klub. Barrieho trápi zranenie hornej časti tela, ktorého pôvod nie je známy. Posledný zápas pred prestávkou odohral celý.
Sharks aktivovali Carpentera, Smith putoval na listinuSan Jose aktivovalo vo štvrtok z listiny zranených hráčov útočníka Ryana Carpentera a zapísalo na ňu útočníka Givaniho Smitha. Carpenter sa vo večernom zápase proti Edmontonu vrátil do akcie po tom, čo vynechal desať zápasov pre nešpecifikované zranenie. Nie je známe, kedy sa zranil Smith. Len 21. decembra sa vrátil do akcie po zranení dolnej časti tela.
Video: Mešár skúšal kanadské pochúťky. Ako dopadlo porovnanie so slovenskými? Slovenský útočník Filip Mešár a rakúsky obranca David Reinbacher, ktorí boli draftovaní Montrealom v prvom kole posledných dvoch draftov, si spolu sadli, aby v sviatočnom duchu koštovali typické kanadské pochúťky. Mešár ich porovnával aj s tými slovenskými. Video dokumentuje, ako to dopadlo:

|< <   19 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies