Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
PWHL už má tímy s celkovou identitou V ženskej profesionálnej hokejovej lige PWHL sa v inauguračnej sezóne 2024/25 predstavilo šesť tímov, ktoré nemali žiadne mená. Pred štartom druhého ročníka však už majú tímy identitu hotovú. Ich celé názvy sú: Boston Fleet, Minnesota Frost, Victoire de Montreal, New York Sirens, Ottawa Charge a Toronto Sceptres. Liga odhalila aj logá klubov:


23. 02. 2024

Video: Pospíšil strelil prvý gól po dlhom čase! Slovenský útočník Martin Pospíšil strelil svoj piaty gól v sezóne a prvý od 18. decembra, aby pomohol Calgary k výhre 3:2 nad Bostonom, o ktorej v nadstavenom čase rozhodol Nazem Kadri. Pospíšil má po 41 zápasoch sezóny na konte dokopy 14 bodov. Neskóroval v predošlých 20 zápasoch po sebe.

22. 02. 2024

Woll bol poslaný na kondičný pobytToronto v stredu poslalo brankára Jisepha Wolla na kondičný pobyt k Marlies do AHL. Dvadsaťpäťročný gólman nechytal pre zranenie dolnej časti tela od 7. decembra. To, v akej forme sa vráti zo zranenia, by mohlo ovplyvniť, či budú Maple Leafs pred prestupovou uzávierkou hľadať brankára.
Joshua je na listine zranenýchVancouver zapísal na listinu zranených hráčov útočníka Dakotu Joshuu, ktorý 13. februára utrpel zranenie ruky pri bitke s MacKenziem Entwistlem zo Chicaga. Canucks tiež preradili na listinu dlhodobo zranených hráčov obrancu Carsona Soucyho (ruka) a povolali z AHL obrancu Jetta Wooho.
Devils povolali brankára, ktorého si nedávno upísaliNew Jersey povolalo z Uticy (AHL) brankára Isaaca Poultera a poslalo opačným smerom brankára Akiru Schmida. Poulter, ktorý podpísal 15. februára s Devils dvojročný dvojcestný kontrakt, sa k tímu pripojil už na stredajšom tréningu. Dvadsaťdvaročný nedraftovaný Kanaďan má v nižšej lige bilanciu 14-7-1 s 90,8% úspešnosťou zákrokov.
Video: Slafkovský zaujal už pred zápasom. Francúzština a milá scéna s kamarátomSlovenský útočník Juraj Slafkovský nemal vo štvrtkovom zápase Montrealu proti Buffalu veľa momentov, ktorými by zaujal. Pred zápasom sa však našli hneď dva. Pred vykročením na ľad zaujal novou rutinou, do ktorej sa zapojil aj jeho kamarát Arber Xhekaj:


Počas zahrievania na ľade zase urobil Slafkovský rozhovor, na ktorom bola zaujímavé jeho ukončenie – s úsmevom poďakoval po francúzsky. „Chcem len vyhrávať zápasy a samozrejme, že som frustrovaný, keď prehráme. Musíme len zostať na trati a neprestávať pracovať a v nejakom bode to zvrátime,“ povedal Slafkovský predtým, ako mu reportér poďakoval za rozhovor. „Merci, ďakujem,“ zareagoval mladík.

21. 02. 2024

Blues povolali obrancu, duo zaradili na listiny zranenýchTím St. Louis Blues umiestnil v utorok na listinu zranených hráčov obrancu Scotta Perunovicha, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. Obranca Justin Falk bol zase so zranením dolnej časti tela umiestnený na listinu dlhodobo zranených hráčov. Zo Springfieldu z nižšej AHL bol povolaný obranca Zach Bolduc.
Video: Bobrovskij rozdal pár úderov Tkachukovi!Kapitán Ottawy Brady Tkachuk v utorkovom zápase proti Floride svojou dôraznosťou pred bránou vyprovokoval brankára Sergeja Bobrovského k činu – okamžite po prerušení hry sa postavil z ľadu a bratovi svojho spoluhráča uštedril pár rán vyrážačkou.

Video: Absurdné! Nemec si po skvelej práci ukončil suchotySlovenský obranca Šimon Nemec po peknej práci v útočnom pásme prihrával Alexandrovi Holtzovi na góly, ktorým New Jersey vyrovnalo stav zápasu proti Washingtonu na 1:1. Rodák z Liptovského Mikuláša si svojou 13. asistenciou v sezóne ukončil šesťzápasové suchoty. „Absurdná vec od 20-ročného Šimona Nemca,“ okomentovali moment Devils Army Blog. Amanda Steinová vyzdvihla celé mladíkovi striedanie: „To bolo striedanie od Nemca. Holtza bez námahy poslal hore rozohrávkou a potom tá jeho práca pri mantineli. Využil svoju inteligenciu, aby sa zbavil Oshieho a puk poslal okolo neho, potom našiel Holtza krížnou prihrávkou.“

20. 02. 2024

Vegas aktivovalo kľúčového obrancu Vegas v pondelok aktivovalo z listiny zranených hráčov obrancu Sheu Theodorea, ale v zápase proti San Jose ešte nehral. Theodorea nehral od 22. novembra pre zranenie hornej časti tela. V odohraných 20 zápasoch tejto sezóny nazbieral 18 bodov (4+14). Golden Knights budú v akcii aj v utorok, kedy privítajú Nashville.
Stars chýbali v pondelok dvaja hráči Dallas odohral pondelkový zápas proti Bostonu (3:4 SN) bez Matta Duchenea a Janiho Hakanpääho. Útočník nehral pre zranenie dolnej časti tela, obranca pre zranenie hornej časti tela. Tím závažnosť ich poranení nešpecifikoval.
Devils by sa mohol vrátiť obrancaTím New Jersey Devils by mohol v utorkovom zápase proti Washingtonu privítať naspäť v zostave obrancu Jonasa Siegenthalera, ktorý absolvoval v pondelok kompletný tréning po boku Šimona Nemca v prvom páre. O jeho štarte sa rozhodne v deň zápasu. Obranca John Marino netrénoval pre chorobu, ale do Washingtonu pocestuje. Tiež sa o jeho štarte rozhodne až pred zápasom.
Video: To bol hit! Černák poslal súpera na akrobatický prelet Slovenský obranca Erik Černák urobil v pondelkovom zápase Tampy proti Ottawe jeden bodyček, ale stál za to – útočníka Ridleyho Greiga poslal v strednom pásme na prelet vzduchom po tom, čo stihol ešte nahodiť puk. Černák urobil v tejto sezóne 127 bodyčekov – najviac spomedzi obrancov Lightning. Viac ich v tíme urobil len Tanner Jeannot – 164.

19. 02. 2024

Generálny manažér Habs hovoril o Slafkovského účasti na MS v hokeji Generálny manažér tímu Montreal Canadiens, Kent Hughes, hovoril pre Denník N aj potenciálnej účasti slovenského útočníka Juraja Slafkovského na majstrovstvách sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia tento rok v susednom Česku: „Aby som bol úprimný, ešte sme o tom nehovorili. Budeme musieť prebrať plusy a mínusy. Stále sme v strede sezóny a momentálne sa budeme koncentrovať na ňu. Keď príde čas, sadneme si a preberieme, čo je najlepšie pre Slafa.“

Dadonov na listine dlhodobo zranených, šanca pre ČechaTím Dallas Stars zapísal v nedeľu na listinu dlhodobo zranených hráčov útočníka Jevgenija Dadonova, ktorý 10. februára utrpel fraktúru v dolnej časti tela. Tím neinformoval, ako dlho by mal pauzovať. V nedeľu však povolal z Texasu z AHL českého útočníka Matěja Blümela, ktorý v tejto sezóne nižšej ligy strelil 20 gólov a pridal 18 asistencií v 46 dueloch.
Legenda Flames je už domaTím Calgary Flames v nedeľu sprostredkoval povzbudivú informáciu, že legendárny útočník Lanny McDonald opustil nemocnicu po tom, čo skôr počas mesiaca zažil srdcovú príhodu pri návrate zo zápasu hviezd. V nemocnici strávil dva týždne.

18. 02. 2024

Slafkovský pobláznil aj Montreal: Premenovali arénu! Jeho útok je teraz najlepší, povedal súper Slovenský útočník Juraj Slafkovský neteší v posledných mesiacoch len fanúšikov na Slovensku. Získava si čoraz viac aj srdcia nekompromisných fanúšikov v Montreale. Tí napríklad počas sobotného zápasu proti Washingtonu premenovali domácu arénu Bell Centre na Jurajssic Park:


Zvýšenú pozornosť si Slafkovský a jeho formácia vydobyli u súperov. Útočník Capitals Anthony Mantha podľa Marca Dumonta pred zápasom povedal, že sa jeho tím zameriaval v príprave hlavne na prvú formáciu Habs, pretože je najlepším útokom v NHL od prestávky určenej pre zápas hviezd.

V podobnom duchu sa vyjadril aj tréner Spencer Carbery: „Pozrite sa ako valcujú. Musíme niečo urobiť proti Suzukiho útoku. Toto trio je momentálne jedno z najlepších v NHL.“ Pred sobotou bol Suzuki druhý najproduktívnejší hráč ligy od zápasu hviezd s 10 bodmi, Slafkovský tretí s 9. Obaja bodovali aj v sobotu, no Canadiens prehrali s Capitals 3:4.
Ekblad absentoval pre zranenie Florida v sobotu absolvovala víťazné floridské derby proti Tampe bez obrancu Aarona Ekblada. Toho sužuje zranenie dolnej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Nie je známe, čo ho spôsobilo, keďže vo štvrtok odohral celý zápas proti Sabres. Najbližšie budú Panthers v akcii v utorok.
Video: Slafkovský potešil fanúšičku, predviedol krásnu kľučku a v závere mohol vyrovnať Slovenský útočník Juraj Slafkovský si natiahol bodovú sériu na osem zápasov, keď v sobotnom zápase proti Washingtonu prihrával na vyrovnávajúci gól Nicka Suzukiho v tretej tretine. Montreal však krátko na to opäť prehrával a košický rodák mal v záverečných sekundách dve príležitosti na vynútenie nadstaveného času. Jeho zakončenia z prvej však v bráne neskončili (čas 9:52):


Slafkovský tiež zaujal skvelou kľučkou proti Dylanovi Stromeovi:


... a pred zápasom aj pekným momentom, keď počas zahrievania venoval fanúšičke s dresom Canadiens a slovenskou vlajkou s nápisom HC Košice, puk, čím jej určite poriadne vylepšil deň:

Video: Ani osobný úspech ju nezachránil. Slafkovský si hnev vybil na hokejke Juraj Slafkovský v sobotu ukázal, ako veľmi nenávidí prehrávanie. Slovenský útočník síce bodoval v ôsmom zápase po sebe a vytvoril si nové osobné maximá s hracím časom, strelami a blokmi, ale ani osobný úspech mu nezabránil v tom, aby od hnevu na konci zápasu buchol hokejkou o mantinel. Montreal totiž prehral s Washingtonom 3:4.

Video: Pospíšil dosiahol neveselý hetrik, takto sa pokúsil tímu dodať život Tím Calgary Flames potreboval dodať v druhej tretine trochu energie, keď v sobotnom zápase s Detroitom prehrával už 0:4. Dodať život svojmu tímu sa pokúsili Martin Pospíšil a Nazem Kadri, ktorí urobil dva veľké bodyčeky po sebe. Ich tím sa však už neodkázal schopiť a nakoniec prehral 0:5. Pospíšil si z duelu odniesol aj šesť trestných minút za tri menšie tresty. Vylúčený bol v každej tretine – za hrubosť, sekanie a nešportové správanie.

Video: Slafkovský nepoľavuje. Svoju rekordnú sériu si ešte vylepšil! Slovenský útočník Juraj Slafkovský bodoval už v ôsmom zápase po sebe, keď zaznamenal asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Nicka Suzukiho, ktorý v presilovke natiahol svoju vlastnú bodovú sériu na desať zápasov. Montreal nakoniec prehral s Washingtonom 3:4. Slafkovský už so sedemzápasovou bodovou sériou vytvoril nový rekord Canadiens medzi tínedžermi.

17. 02. 2024

Zahrá si dnes pod holým nebom aj York?Obranca Cam York sa v piatok zúčastnil tréningu Philadelphie, ale zostáva otázne, či bude hrať v sobotnom zápase proti New Jersey, ktorý sa odohrá pod holým nebom v rámci Stadium Series. York sa zranil vo štvrtok, keď ho na mantinel narazil Simon Benoit z Toronta. Duel nedohral ani Sean Couturier, ktorý v piatok trénoval a v sobotu by mal hrať.
Útočník Canucks by mal vynechať týždneTím Vancouver Canucks v piatok oznámil, že stav útočníka Dakotu Joshuu, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela v utorkovom zápase proti Chicagu pri bitke s MacKenziem Entwistlem, sa bude posudzovať na týždennej báze. V útoku s Conorom Garlandom a Teddym Bluegerom ho vo štvrtok proti Detroitu nahradil Iľja Michejev.
Coyotes priniesli novinku o IngramoviTím Arizona Coyotes informoval, že zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel brankár Connor Ingram v stredu proti Minnesote, sa bude posudzovať na dennej báze. Z Tucsonu z AHL bol do prvého tímu povolaný Matt Villalta, ktorý v piatkovom zápase proti Caroline zažil debut v NHL, keď v tretej tretine striedal Karla Vejmelku. Coyotes tiež umiestnili útočníka Liama O’Briena na listinu zranených hráčov so zranením hornej časti tela.
Video: Dvorský hviezdil a perfektnou ranou pokoril cennú métu. Je už medzi elitou! Slovenská nádej tímu St. Louis Blues, Dalibor Dvorský, pomohol k piatkovej výhre Sudbury 6:3 nad Saginawom významným gólom a dvoma asistenciami, aby sa stal druhou hviezdou zápasu. Presnou strelou pokoril hranicu 30 gólov v sezóne, pričom odohral len 36 zápasov! Medzi strelcami ligy je už medzi elitou – len siedmi ich strelili viac, pričom všetci odohrali aj viac duelov. Dokopy nazbieral 58 bodov.

16. 02. 2024

Tampa odhalila čierne alternatívne dresy + videoTím Tampa Bay Lightning odhalil vo štvrtok nové alternatívne dresy, ktoré mali hráč prvýkrát na sebe už vo večernom zápase proti Coloradu. Ide o čierne dresy s alternatívnym logom tímu a výraznými pásmi na rukávoch v striebornej, modrej a biele farbe. Využité budú ešte v šiestich zápasoch tejto sezóny, vrátane sobotného derby proti Floride.

Andersen robí ďalšie pokrokyBrankár Frederik Andersen sa zapojil do štvrtkového tréningu Caroliny bez obmedzení po prvýkrát odkedy mal v novembri diagnostikovanú krvnú zrazeninu. Stále nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do zápasovej akcie, ale novinka je pozitívna. Hurricanes najbližšie hrajú v piatok v Arizone.
Buffalu chýbal pre zranenie brankárUkko-Pekka Luukkonen, brankárska jednotka Buffala, vynechal štvrtkový zápas proti Floride pre ľahšie zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Povaha zranenia ani to, kedy ho utrpel, nebolo špecifikované. Sabres hrajú ďalší zápas v sobotu v Minnesote. Počas absencie Luukkonena bol do prvého tímu povolaný z AHL Dustin Tokarski.
Video: Černákov ôsmy bod v sezóne, Pospíšilov trinásty Dvojbodový Juraj Slafkovský nebol jediným Slovákom, ktorý sa v NHL presadil bodovo v noci zo štvrtka na piatok. Asistenciu so pripísali aj jeho dvaja krajania. Erik Černák si pripísal asistenciu pri góle Anthonyho Cirelliho do prázdnej brány. Bol to jeho ôsmy bod v sezóne a siedma asistencia. Tampa nakoniec zdolala Colorado 6:3:


Martin Pospíšil si pripísal deviatu asistenciu a 13. bod celkom pri prehre Calgary 3:6 so San Jose. Po jeho strele otváral skóre zápasu Nazem Kadri:

Video: Slafkovský nepoľavuje! Ďalší gól, ďalší viacbodový duel, nový rekord! Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa stal prvým tínedžerom v bohatej histórii tmu Montreal Canadiens, ktorý bodoval v siedmom zápase po sebe. Stalo sa tak, keď vo štvrtkovom zápase proti Rangers strelil svoj 12. gól v sezóne. Neskôr pridal asistenciu, aby bol viacbodový v druhom zápase po sebe a treťom z posledných piatich. Dokopy má po 54 dueloch na konte 29 bodov.

|< <   13 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Môže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Utahu by v úvode sezóny mohli chýbať dvaja hráči, aj letná posilaSharks otvorili kemp bez štyroch hráčov. Chýbali aj tváre organizácie Sabres sa so svojou veľkou hviezdou vyhli katastrofe Red Wings si upísali aj druhú mladú hviezdu. Viac zarobí len kapitán Potvrdené: Česi majú po viac ako dekáde ďalšieho kapitána tímu NHL Z New Jersey prišli povzbudivé správy o Šimonovi Nemcovi Slafkovský otvoril kemp fantasticky: Všetkých ohuroval! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies