Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview nedeľných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview stretnutí dnešného programu kanadsko-americkej NHL, v ktorých sa predstavia aj šiesti Slováci.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Florida (13) - Boston (6)
Florida vstúpi do stretnutia s cieľom bodovať, pretože v posledných desiatich súbojoch zaznamenala dva body len proti Philadelphii (dvakrát) a Buffalu. Inak si pripísala sedem priehier vrátane piatich v rade. Na domácom ľade ťahá štvorzápasovú sériu porážok, zatiaľ čo Bruins prehrali vonku len dva z ôsmich zápasov. Nad ich sily boli iba Rangers a Sabres. Favoritom duelu sú hostia, pridajú ďalšie víťazstvo?
Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA) – Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: 2

New Jersey (4) - Winnipeg (12)
Devils stratili po sobotnej porážke proti Capitals dve miesta v tabuľke a na čelo Atlantickej divízie sa prebojoval Pittsburgh. New Jersey prehralo za posledných sedem dní tri zo štyroch duelov, pričom získalo tri body. Na svojom ľade zaznamenali šesť víťazstiev v deviatich vystúpeniach, no naposledy prehrali proti Ottawe (1:2 pp). Jets v sobotu nestačili na Philadelphiu (3:5), čím ukončili dvojzápasovú sériu výhier. Na cestách majú bilanciu 4-4-1.
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

Pittsburgh (2) - Tampa Bay (3)
Tabuľkoví susedia na seba narazia premiérovo v tejto sezóne. Oba celky zvládli svoje posledné zápasy. „Tučniaci“ v piatok doma porazili Floridu (3:1), aby vyrovnali bilanciu v Consol Energy Center na 4-4-0. „Blesky“ zase vyhrali v Caroline (5:2), čím zmiernili ich nepriaznivú bilanciu na cestách na 3-4-0. Richard Pánik si tento zápas zapamätá aj z iného dôvodu - strelil v ňom totiž svoj prvý gól v NHL a určite by nebol proti, keby sa mu to dnes podarilo opäť. Pennsylvánsky tím vyhral tri zo štyroch minuloročných súbojov s Tampou.
Slováci v akcii: Richard Pánik (TBL)
Náš tip: X

NY Islanders (11) - Carolina (10)
Islanders ukončili svoj trojzápasový trip sobotnom výhrou v Buffale v pomere 4:0, no doma sa im tak dobre nedarí. Od začiatku sezóny zvíťazili na svojom ľade len dvakrát, pričom odohrali osem stretnutí. V pondelok prehrali s Philadelphiou vysoko 0:7. Hurricanes nezvládli posledné tri duely vrátane dvoch domácich. Vonku získali jedenásť bodov za bilanciu 5-3-1. V predchádzajúcom zápase podľahli Montrealu 0:3.
Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: X

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Chicago (1) - Columbus (15)
Prvý a posledný tím Centrálnej divízie aj celej ligy sa dnes stretnú po druhý raz v sezóne. 26. januára „čierni jastrabi“ zdolali „modrokabátnikov“ 3:2. Chicago naďalej kraľuje súťaži a momentálne ťahá sériu štyroch výhier v United Center, kde zatiaľ len raz prehralo a šesťkrát bodoval naplno. Má na konte 31 z 34 možných bodov a impozantné skóre 14-0-3. V ostatnom dueli si poradilo so San Jose (2:1). Columbus sa nevie dostať z dna tabuľky, keď doposiaľ nazbieral len 12 bodov v 18 stretnutiach. Naposledy prehral v St. Louis (1:2). Vonku uspel len v dvoch dueloch z deviatich. Dokáže ako prvý tím zobrať Chicagu obidva body?
Slováci v akcii: Marián Hossa (CHI)
Náš tip: 1

Calgary (14) - Phoenix (6)
„Plamene“ podľahli vo Phoenixe „kojotom“ na začiatku týždňa vysoko 0:4, a preto im dnes budú mať doma čo oplácať. Včera si Calgary poradilo s Minnesotou (3:1), no aj tak je stále na chvoste Severozápadnej divízie. V tabuľke konferencie má pred posledným Columbusom trojbodový náskok a doma vyhralo len tri zápasy z desiatich. Arizonský celok v sobotu nestačil na Edmonton (2:3 sn), no nazbieral o štyri body viac ako jeho dnešný súper. Na cestách zvíťazil v dvoch stretnutiach zo siedmich.
Náš tip: 2

Anaheim (2) - Colorado (13)
Líder Pacifickej divízie ťahá momentálne sériu piatich triumfov, ten posledný zaknihoval v pondelok proti Columbusu (3:2). Vyhral deväť z posledných desiatich zápasov a doma neuspel len raz v šiestich dueloch. S 25 bodmi je jediný tím konferencie, ktorý môže ohroziť líderskú pozíciu Chicaga. „Lavíny“ včera nestačili na úradujúceho šampióna z Los Angeles, ktorému podľahli 1:4. Na súperových klziskách bodovali naplno dvakrát v šiestich stretnutiach.
Náš tip: 1

Detroit (9) - Vancouver (3)
Detroit ukončil v sobotu šnúru piatich prehier, keď zdolal Nashville 4:0. S Predators si zmeraili sily aj Canucks, ktorí v piatok vyhrali futbalovo 1:0. Predtým uspeli aj v Dallase (4:3). Red Wings patria v domácom prostredí medzi najlepšie tímy konferencie a v doterajších jedenástich zápasoch vyhrali šesťkrát. Vancouver vedie Severozápadnú divíziu a dvanásť bodov si pripísal práve na súperových klziskách, kde zaknihoval bilanciu 5-1-2. Pripomeňme, že v uplynulých piatich stretnutiach vonku zvíťazil štyrikrát.
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: X

AUTORI: MARIÁN MASARYK, MAREK KANTORÍK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies