Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Preview štvrtkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview stretnutí dnešného programu kanadsko-americkej NHL, v ktorých sa predstavia aj desiati Slováci.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston (4) - Ottawa (5)
Tabuľkoví susedia prežívajú vydarené obdobie. Boston ťahá sériu štyroch výhier, Ottawa dokonca piatich. „Medvede“ v utorok ukončili päťzápasový trip víťazstvom nad Islanders (4:1). Doma stratili všetky body len raz v šiestich dueloch a doteraz inkasovali najmenej gólov v lige (35). „Senátori“ naposledy uspeli v derby súboji s Montrealom (2:1 SN), aby zaznamenali deviaty domáci triumf v sezóne. Na cestách bodovali naplno trikrát v ôsmych zápasoch. Oba celky majú na konte 26 bodov, Bruins však odohrali o štyri duely menej.

Slováci v akcii: Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

NY Islanders (12) - Toronto (7)
Prvý tohtosezónny súboj (24. januára) zvládol lepšie newyorský tím, ktorý v Toronte vyhral 7:4. „Ostrovania“ majú na konte dve prehry v rade, keď nestačili na Carolinu (2:4) ani na Boston (1:4). V domácom Nassau Coliseum sa im vôbec nedarí, bodovali v ňom naplno len dvakrát v ôsmich dueloch. Kanadský celok včera podľahol rivalovi z Montrealu (2:5), čím zaznamenal druhú prehru v uplynulých troch stretnutiach. Na cestách je však jedným z najlepších tímov s ôsmimi triumfami v dvanástich zápasoch.

Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: 2

NY Rangers (11) - Tampa Bay (9)
Rangers zažívajú menšiu krízu, čo súvisí najmä s absenciou Ricka Nasha a streleckou impotenciou Mariána Gáboríka. Aj preto majú na konte štyri prehry v rade, poslednú utrpeli doma proti Winnipegu (3:4). Na domácom ľade vyhrali šesťkrát v jedenástich stretnutiach. Floridský tím zatiaľ nastrieľal súperom rovných 70 gólov, v utorok proti Buffalu však strelil len jeden, a preto prehral 1:2. Dva dni predtým bol nad jeho sily aj Pittsburgh (3:5). Na súperových klziskách Tampa uspela v troch z ôsmich duelov. V tejto sezóne sa s „jazdcami“ stretla dvakrát s bilanciou 1-1.

Slováci v akcii: Marián Gáborík (NYR) – Richard Pánik (TBL)
Náš tip: X

Carolina (3 - Pittsburgh (2
Líder Juhovýchodnej divízie privíta vedúci tím Atlantickej divízie v ich prvom tohtosezónnom súboji. Obe mužstvá prehrali svoje posledné zápasy. „Hurikáni“ v utorok nestačili na Capitals (0:3), „tučniaci“ v rovnaký deň prehrali s Panthers (4:6). Carolina doma vyhrala trikrát zo siedmich duelov, Pittsburgh je na cestách úspešnejší - bodoval naplno v ôsmich z jedenástich stretnutí. V minulom ročníku sa stretli štyrikrát, tri víťazstvá si pripísal pennsylvánsky tím.

Náš tip: 2

Florida (13) - Buffalo (15)
Florida doposiaľ inkasovala najviac gólov spomedzi všetkých tímov v lige (69), no v ostatnom dueli zdolala Pittsburgh 6:4 najmä vďaka hetriku a asistencii útočníka Tomáša Kopeckého. Na domácom ľade vyhrala tri z desiatich zápasov, rovnakú bilanciu zaznamenala aj v posledných desiatich súbojoch. Buffalo je na chvoste konferencie aj Severovýchodnej divízie, no víťazstvom proti Tampe (2:1) ukončilo sériu štyroch porážok. Vonku uspelo v štyroch z desiatich stretnutí. Jediný tohtosezónny vzájomný duel (3. februára) zvládli lepšie „panteri“ po triumfe 4:3.

Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA) – Andrej Sekera (BUF)
Náš tip: 1

Winnipeg (10) - New Jersey (6)
„Stíhači“ majú na konte dve výhry v rade, keď pred dvomi dňami zdolali Rangers 4:3 a v nedeľu aj svojho dnešného súpera (4:2). Doma vyhrali tri zápasy z ôsmich, v posledných desiatich dueloch zaknihovali bilanciu 5-5-0. „Diablom“ sa v poslednej dobe nedarí, prehrali dva duely v sérii. V sobotu podľahli Washingtonu (1:5), o deň neskôr aj Winnipegu (2:4). Niekdajší líder konferencie má na súperových klziskách bilanciu 4-3-2. V uplynulých desiatich súbojoch bodovali naplno päťkrát.

Náš tip: 1

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

St. Louis (6) - Chicago (1)
Divízni rivali na seba narazia druhý raz v sezóne, v prvom súboji (22. januára) zvíťazilo Chicago 3:2. Blues naposledy zdolali trápiaci sa Columbus (2:1), no počas piatich dní voľna sa im zranili dvaja kľúčoví hráči – útočníci McDonald a Steen. Doma zaknihovali bilanciu 4-4-1. Chicago je naďalej lídrom Centrálnej divízie i celej súťaže s 35 bodmi a bilanciou 16-0-3. Navyše ťahá sériu šiestich domácich výhier, poslednú zaknihovalo proti Edmontonu (3:2 PP) Na cestách prehralo len dvakrát, z posledných desiatich duelov vyhralo deväť. Stratí dnes po prvý raz v ročníku obidva body?

Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL) – Marián Hossa (CHI)
Náš tip: 1

Dallas (7) - Edmonton (13)
Dallas zvládol lepšie oba vzájomné súboje v sezóne po výsledkoch 3:2 po predĺžení a 4:1. V ostatnom dueli sa natrápil s posledným Columbusom, ktorý zdolal 5:4 až po predĺžení. V domácej aréne má bilanciu 4-3-1, z posledných desiatich zápasov vyhral šesť. Mladými hviezdami nabití Oilers v poslednom súboji potrápili lídra súťaže, ktorému zobrali aspoň bod pri prehre 2:3 po predĺžení. Vonku vyhrali len tri duely z ôsmich, rovnako trikrát uspeli aj v posledných desiatich stretnutiach.

Náš tip: 1

Colorado (14) - Calgary (12)
Colorado zakončilo neúspešný trojzápasový výlet po Kalifornii prehrou v San Jose (2:3 SN), čím zaznamenalo tretiu porážku v sérii. Stále mu tak patrí posledné miesto v Severozápadnej divízii, no v domácom Pepsi Center má aktívnu bilanciu 5-2-1. „Plamene“ po dvoch víťazstvách nestačili v ostatnom dueli na Minnesotu (1:2 PP). V doterajších 18 zápasoch nazbierali 18 bodov a vonku majú bilanciu 3-2-2. Prvý vzájomný duel v sezóne (31. januára) vyhrali „lavíny“ 6:3. Uspejú aj dnes?

Náš tip: X

Phoenix (9) - Minnesota (11)
Posledný tím Pacifickej divízie po dvoch prehrách v rade uspel v stredu vo Vancouveri (4:2), čím zaknihoval tretiu výhru v posledných piatich dueloch. V domácej Jobing.com Arene vyhral šesť z desiatich súbojov. Wild zatiaľ strelili najmenej gólov v lige (39), no v ostatnom dueli si poradili s Calgary (2:1 PP). Na cestách sa im veľmi nedarí, dokázali zvíťaziť len dvakrát v ôsmich zápasoch. V uplynulých desiatich stretnutiach sa tešili z triumfu päťkrát. Jediný raz v ročníku sa stretli 4. februára, kedy „kojoti“ porazili „divochov“ 2:1.

Náš tip: 2

San Jose (8) - Detroit (10)
Oba tímy neprežívajú najlepšie obdobie. San Jose sa ledva drží na hranici postupu do play-off, kým Detroit je tesne pod ňou, no postupne sa šplhá hore tabuľkou. „Žraloci“ v ostatnom dueli porazili Colorado (3:2 SN), čím zaknihovali len druhú výhru v posledných desiatich zápasoch. Doma však stratili všetky body len raz v deviatich súbojoch. Detroit naopak podľahol Los Angeles 1:2, aj keď v zápase dlho viedol. Ukončil tak sériu dvoch triumfov s celkovým skóre 12:3. Vonku uspel len dvakrát v ôsmich stretnutiach. Kalifornský tím vyhral tri zo štyroch minuloročných súbojov.

Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS) – Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: 1

Zdroj: nhl.com



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies