Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 10.
kurzy
01:00info
TBL
VAN
01:00info
WSH
VGK
NHL live
01:00info
CAR
NJD
01:00info
CBJ
FLA
01:30info
STL
MIN
02:00info
NSH
SEA
NHL live
02:00info
DAL
SJS
03:00info
CGY
CHI
04:00info
EDM
PHI
16. 10.
kurzy
01:00info
PIT
BUF
01:30info
TOR
LAK
NHL live
03:30info
COL
BOS
04:00info
ANA
UTA
NHL live
«

Správy z NHL

Tréner velebí Nemcovho partnera z páru. Čo však bude so slovenským obrancom?


Šimon Nemec (foto: NewJerseyDevils.com)

Obranca tímu New Jersey Devils, Seamus Casey, odohral vo svojej nováčikovskej sezóne ešte len päť zápasov, no už má na konte tri góly. Vydarený úvod sezóny pritom registruje aj hlavný tréner Sheldon Keefe.

„Vyzerá to tak, že si užíva veľa zábavy. Puk mu akosi padá do dobrých pozícií a on to využíva, ukazuje svoju schopnosť skórovať. Aj keď strieľanie gólov a všetko toto je skvelé, ak by bola jeho obranná hra v neporiadku a horelo by to, keď je na ľade, nemohol by tu zostať. Ale jeho defenzívna hra má veľkú inteligenciu,“ povedal Keefe po pondelkovej výhre 3:0 nad Utahom, pri ktorej mladík strelil víťazný gól a pridal asistenciu.

„Nekomplikuje veci sebe ani spoluhráčom. Videl som veľa menších obrancov, ktorí sa pokúšali preraziť v NHL a veľa z nich nemalo takú inteligenciu a povedomie, aby nekomplikovali hru... Bolo zábavné to sledovať, je to veľmi pôsobivé na tak mladého chlapca.“

Dvadsaťročný Casey sa dostal do otváracej zostavy predovšetkým pre zranenia Lukea Hughesa a Bretta Pesceho. V treťom páre nastupuje po boku slovenského obranca Šimona Nemca, ktorého situáciou sa v pondelok pred večerným duelom zaoberal Josh Reinitz.

Článok pokračuje pod reklamou

Pomohla by rošáda v dvoch spodných pároch Nemcovi?

Reinitz tvrdí, že Devils dostali v prvých štyroch zápasoch sezóny od svojej obrany zmiešané výsledky. Obavy by mohli utíšiť očakávané návraty Bretta Pesceho a Lukea Hughesa, ale otázkou zostáva, akú úlohu by mal plniť Nemec. Jeho úloha je podľa zámorského autora nejasná.

Väčšinu prípravného obdobia strávil rodák z Liptovského Mikuláša v páre so Santerim Hatakkom a zdalo sa, že pár vydrží pokope, kým sa vráti Hughes. Hatakka sa však zranil, a tak sa po boku Nemca objavil Casey, ktorý mu tiež vzal pozíciu rozohrávača druhej presilovky.

Spolu si dvaja mladí pravorukí obrancovia nesadli ideálne, ale tréner ich udržuje v jednom páre. Reinitz si myslí, že by však Keefe mal do návratu Pesceho presunúť Nemca k Jonasovi Siegenthalerovi a Caseyho k Jonathanovi Kovacevicovi. Verí, že tak by spodné dva pár vyzerali lepšie.

„Nemec by mal väčšiu slobodu, aby mohol byť agresívnejší v útočnom pásme a útočiť cez stredné pásmo, čo sú jeho silné stránky. V zápase proti Washingtonu váhal pri rozhodnutí na modrej čiare, čo viedlo k protiútoku a prečísleniu súpera, ktoré vyriešil Jacob Markstrom,“ poznamenal zámorský autor.

„Ak by Nemec hral so spoľahlivejším obrancom ako je Siegenthaler, nemusel by váhať, či sa vrhnúť do ofenzívnejšej akcie, pretože by si bol istý, že má po ľavej strane silného obrancu. Nie je to žiadna kritika Caseyho povedať, že nie je ešte kalibrom defenzívneho obrancu ako Siegenthaler, ale pár, kde sa na Nemca spolieha ako na primárneho obrancu nie je receptom na jeho úspech v tomto bode kariéry.“

Ak je tiež cieľom aj ďalší rozvoj Caseyho, aj jemu by viac prospelo, ak by namiesto Nemca hrával s Kovacevicom. Pri svojich ofenzívnych výpadoch by mal totiž za sebou niekoho, kto by hasil prípadné zaváhania, čo by mu umožnilo hrať ešte sebavedomejšie.

„Vyskúšať tieto páry na začiatku zápasu by dávalo zmysel. Ak by sa im nedarilo dobre, poľahky by sa mohli vrátiť do podoby, v akej boli v prvých zápasoch,“ skonštatoval Reinitz.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner Detroitu: Už chápem, prečo Šesťorkin odmietol 88 miliónov Pospíšil nevedie NHL len s maximálnou rýchlosťou. V tomto je na čele s Malkinom! McDonagh prehovoril o tom, aké je to hrať znova s ČernákomHistória sa nie vždy prepisuje za každú cenu. Najlepším príkladom je Ted LindsayPatrick Roy ľutuje, ako ukončil pôsobenie v Colorade. Tvrdí, že MacKinnon je jeho zásluha Dvaja Slováci sa presadili, Pekarčík si natiahol bodovú sériu Ovečkin mení pozíciu. Možno budem aj chytať, povedal Tréner velebí Nemcovho partnera z páru. Čo však bude so slovenským obrancom? Slafkovský mal vzácnu návštevu. Potešil ju gólom! Nemcov parťák hviezdil Fehérváry má nového partnera v páre. Čo bude s tým pôvodným? Ako dlho budú Panthers bez hviezdneho Tkachuka? Blues zapísali na listinu zranených letnú akvizíciu Video: Bitky zo 14. októbra 2024 (2) Devils pripravili Utahu prvú prehru. Nemec si zahral v presilovke, jeho parťák zažiaril Medzi hviezdami týždňa sú zástupca Utahu i držiteľ Vezinovej trofeje Rozruch na tréningu Sabres, ktorý zachytila kamera: Kapitán sa bil so spoluhráčom! Slafkovský reaguje na vyhlásenie SZĽH: Snažíte sa skrývať, súhlasia so mnou aj ďalší NHL na TV Tipsport: Diabli i medvede víťazne?Najrýchlejší hráč úvodu tejto sezóny? Slovák. Má šancu udržať sa hore dlhodobo!Úspešné debuty slovenských brankárov. Do zámoria prichádza veľký slovenský talent! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies