Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 10.
kurzy
01:00info
TBL
VAN
01:00info
WSH
VGK
NHL live
01:00info
CAR
NJD
01:00info
CBJ
FLA
01:30info
STL
MIN
02:00info
NSH
SEA
NHL live
02:00info
DAL
SJS
03:00info
CGY
CHI
04:00info
EDM
PHI
16. 10.
kurzy
01:00info
PIT
BUF
01:30info
TOR
LAK
NHL live
03:30info
COL
BOS
04:00info
ANA
UTA
NHL live
«

Správy z NHL

Patrick Roy ľutuje, ako ukončil pôsobenie v Colorade. Tvrdí, že MacKinnon je jeho zásluha


Patrick Roy (foto: X/NHL PR)

Hlavný tréner tímu New York Islanders, Patrick Roy, sa v pondelok vrátil do Denveru, kde sa po prvýkrát postavil proti svojmu bývalému tímu na lavičke súpera. Pri návrate do Colorada mal zmiešané pocity.

„Veľa dobrých spomienok. Takto sa na to chcem pozerať,“ povedal Roy pre Denver Gazette.

Člen Siene slávy strávil v bráne Avalanche osem sezón, počas ktorých získal aj dva z jeho štyroch Stanleyho pohárov a jednu z jeho troch Trofejí Conna Smythea. Do tímu sa vrátil ako tréner, ktorým bol v sezónach 2013/14 až 2015/16, po ktorej nečakane rezignoval a nahradil ho Jared Bednar.

Roy svoj koniec vysvetľoval nespokojnosťou nad tým, že sa pri personálnych otázkach nebrali ohľady na jeho názory. Ako situáciu riešil, však s odstupom času ľutuje.

Článok pokračuje pod reklamou

„Želám si, aby som veci v tom čase urobil inak. Myslím si, že som nemal dostatočný rešpekt k tej trénerskej pozícii,“ povedal Roy.

Roy získal za sezónu 2013/14 Cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera po tom, čo Colorado nazbieralo 112 bodov len rok po dosiahnutí druhej najhoršej bilancie v NHL. V ďalších dvoch sezónach sa však už s tímom do play-off nepozrel.

Roy však v organizácii zanechal pretrvávajúci vplyv. Tvrdí, že práve on presadzoval, aby tím v roku 2013 draftoval z prvého miesta Nathana MacKinnona. Alternatívami boli Aleksander Barkov, Jonathan Drouin či Seth Jones.

„Nedraftovali by sme MacKinnona, ak by som tam nebol. Som hrdý na to, ako za nich Mac hráva,“ skonštatoval Roy.

Islanders najali Roya za svojho hlavného trénera počas sezóny 2023/24. Klub doviedol k bilancii 20-12-5 i účasti v play-off. V pondelok sa tešil z výhry 6:2, po ktorej má tím z Long Islandu bilanciu 1-1-1.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner Detroitu: Už chápem, prečo Šesťorkin odmietol 88 miliónov Pospíšil nevedie NHL len s maximálnou rýchlosťou. V tomto je na čele s Malkinom! McDonagh prehovoril o tom, aké je to hrať znova s ČernákomHistória sa nie vždy prepisuje za každú cenu. Najlepším príkladom je Ted LindsayPatrick Roy ľutuje, ako ukončil pôsobenie v Colorade. Tvrdí, že MacKinnon je jeho zásluha Dvaja Slováci sa presadili, Pekarčík si natiahol bodovú sériu Ovečkin mení pozíciu. Možno budem aj chytať, povedal Tréner velebí Nemcovho partnera z páru. Čo však bude so slovenským obrancom? Slafkovský mal vzácnu návštevu. Potešil ju gólom! Nemcov parťák hviezdil Fehérváry má nového partnera v páre. Čo bude s tým pôvodným? Ako dlho budú Panthers bez hviezdneho Tkachuka? Blues zapísali na listinu zranených letnú akvizíciu Video: Bitky zo 14. októbra 2024 (2) Devils pripravili Utahu prvú prehru. Nemec si zahral v presilovke, jeho parťák zažiaril Medzi hviezdami týždňa sú zástupca Utahu i držiteľ Vezinovej trofeje Rozruch na tréningu Sabres, ktorý zachytila kamera: Kapitán sa bil so spoluhráčom! Slafkovský reaguje na vyhlásenie SZĽH: Snažíte sa skrývať, súhlasia so mnou aj ďalší NHL na TV Tipsport: Diabli i medvede víťazne?Najrýchlejší hráč úvodu tejto sezóny? Slovák. Má šancu udržať sa hore dlhodobo!Úspešné debuty slovenských brankárov. Do zámoria prichádza veľký slovenský talent! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies