Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 10.
kurzy
01:00info
PIT
BUF
01:30info
TOR
LAK
NHL live
03:30info
COL
BOS
04:00info
ANA
UTA
NHL live
17. 10.
kurzy
01:00info
MTL
LAK
01:00info
OTT
NJD
01:30info
DET
NYR
01:00info
TBL
VGK
01:00info
FLA
VAN
NHL live
01:00info
WSH
DAL
01:00info
CBJ
BUF
02:00info
STL
NYI
02:00info
NSH
EDM
NHL live
02:30info
CHI
SJS
04:00info
SEA
PHI
«

Slováci v NHL

Honzek vyzerá dosť slušne, no najlepšia pre neho sa zdá byť AHL, tvrdí expert


Samuel Honzek (foto: X/Calgary Flames)

Zámorský novinár Drew Ostmoen z The Win Column sa zaoberal otázkou, kde by malo byť miesto slovenského útočníka Samuela Honzeka a jeho spoluhráča Matta Coronatta, keď sa zo zranenia vráti Jegor Šarangovič.

Obaja majú podľa neho na úrovni NHL len obmedzené možnosti. Formácia Huberdeau-Pospíšil-Mantha sa momentálne zdá nerozdeliteľná a ku Kadrimu a Kuzmenkovi sa vráti Šarangovič. Nerozlučnou dvojkou sú Backlund s Colemanom, ktorých dopĺňa Zary.

A práve presun Zaryho na post centra štvrtej formácie by bol prvou možnosťou. To by znamenalo, že by Honzek alebo Coronato mohli nastupovať v hornej deviatke útoku vedľa Backlunda a Colemana. Ďalšou teoretickou možnosťou by bola formácie Honzek/Coronato-Zary-Klapka/Lomberg.

„Toto je pohľad do budúcna, ako využívať Coronata a Honzeka, ale momentálne všetko funguje. A Honzek vyzerá dosť slušne. Nerobil príliš veľa chýb a robí to najlepšie, čo vie, aby sa udržal veľkých chlapcov. Neohromuje však tak, ako v príprave,“ poznamenal Ostmoen.

Článok pokračuje pod reklamou

Podľa zámorského autora je celkom dobrá šanca, že po deviatom zápase bude Honzek poslaný do AHL, kým Coronato by dostal šancu v štvrtej formácii. Otázkou je, či by toto riešenie dávalo zmysel pre Coronata, keďže by nehrával s ofenzívne obdarenými hráčmi. Možno by preto bolo najlepším riešením poslať na „farmu“ s Honzekom aj jeho.

Pre Slováka by však pobyt u Wranglers neznamenal koniec sveta. V AHL by mohol lepšie rozvíjať svoj talent predtým, ako bude pripravený na NHL plnohodnotne.

„Pokiaľ Honzek neexploduje po stránke produktivity v nasledujúcich zápasoch, zdá sa veľmi pravdepodobné, že ho po deviatom zápase uvidíme u Wranglers. A to nie je kritika Honzeka. Je pozoruhodné, ako zvrátil kariéru po zraneniach a pochybnostiach. Ale takto to v NHL chodí. Čas u Wranglers by mohol urobiť veľa pre Honzeka. Dostával by možnosť hrať najdôležitejšie minúty a mať skvelú šancu byť produktívnym hráčom,“ skonštatoval Ostmoen.

„Honzek je projektovaný ako krídelník, ktorý vie hrať centra, ale možno úspechy v AHL v takom mladom veku by mu dodali sebavedomie, aby bol vnímaný viac ako center. Určite by mohol dostať šancu hrávať na tej pozícii v AHL po prvýkrát na profesionálnej úrovni. Úprimne, AHL sa zdá najlepšie pre jeho rozvoj, pretože by mohol dostať lepšiu príležitosť vytvarovať sa v hráča, akým chce byť. Mohol by sa v AHL trápiť, ale to je v poriadku. Pomyslite na to, aké problémy mal Zary v jeho prvom profesionálnom ročníku a teraz je jedným z najlepších mladíkov Flames.“

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský sa môže pochváliť niečím, čo dokázal zatiaľ ako jediný mladík v NHL Nebuďte prekvapení, ak Nemec skončí na „farme“ ako prvý. Bolo by to pre neho zlé? Zo slabiny sa stáva silná stránka: Aj Brodeur je spokojný s bránkoviskom DevilsOvečkin sa po zmene postu dostal do exkluzívneho klubu legiend: Dosť veľké číslo, tvrdí spokojne Columbus sa postaral o dojímavú poctu Gaudreauovi. Nastúpil aj bez ľavého krídla + videoHonzek vyzerá dosť slušne, no najlepšia pre neho sa zdá byť AHL, tvrdí expertV utorok sme v NHL videli gól brankára! Do dejín sa zapísal Švéd + video Utahu sa zranil kľúčový obranca. Šanca pre Slováka? Generálny manažér ho spomína!U skúseného obrancu Stars sa prognózy zhoršili Hurricanes umiestnili obrancu na waiver listinuŠiesti Slováci v akcii, Pospíšil prišiel o sériu. On aj Honzek boli pri vyrovnaní rekorduVideo: Bitky z 15. októbra 2024 (2) Expert má recept pre Nemca: Čo sa podľa neho musí naučiť? Slafkovský skóroval, ale bol sklamaný: Je to na nič Tréner Detroitu: Už chápem, prečo Šesťorkin odmietol 88 miliónov Pospíšil nevedie NHL len s maximálnou rýchlosťou. V tomto je na čele s Malkinom! McDonagh prehovoril o tom, aké je to hrať znova s ČernákomHistória sa nie vždy prepisuje za každú cenu. Najlepším príkladom je Ted LindsayPatrick Roy ľutuje, ako ukončil pôsobenie v Colorade. Tvrdí, že MacKinnon je jeho zásluha Dvaja Slováci sa presadili, Pekarčík si natiahol bodovú sériu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies