Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 10.
kurzy
01:00info
TBL
VAN
01:00info
WSH
VGK
NHL live
01:00info
CAR
NJD
01:00info
CBJ
FLA
01:30info
STL
MIN
02:00info
NSH
SEA
NHL live
02:00info
DAL
SJS
03:00info
CGY
CHI
04:00info
EDM
PHI
16. 10.
kurzy
01:00info
PIT
BUF
01:30info
TOR
LAK
NHL live
03:30info
COL
BOS
04:00info
ANA
UTA
NHL live
«

Slováci v NHL

Expert má recept pre Nemca: Čo sa podľa neho musí naučiť?


Šimon Nemec (foto: X/New Jersey Devils)

Hoci bola po pražskom dvojzápase nádej, že obranný pár zložený zo Seamusa Caseyho a Šimona Nemca bude životaschopný, v vo väčšine zápasoch od návratu do Severnej Ameriky tomu tak nebolo. Myslí si to Chris Fieldhouse z All About The Jersey.

Zámorský autor pripomína, že sa vlani Devils museli pre zranenie spoliehať na neskúrených bekov a ten slovenský podal veľmi dobrú úlohu. V tejto sezóne zranenie zatiaľ nie sú veľkým faktorom – aj keď chýbajú Luke Hughes a Brett Pesce – ale Nemcovi sa veľmi nedarí.

Problémom by mohlo byť to, že jeho americký rovesník je tiež pravák.

„Keďže Nemec hral prevažne na pravej strane s Caseym vľavo, Nemec by sa mal cítiť ako ryba vo vode. Ale možno, to, že má po ľavej strane praváka, znamená, že nerobí rovnaké prihrávky alebo sa podriaďuje Caseyho zručnostiam v útočnom pásme. Jeho kreativitu môžu ovplyvňovať aj zmeny, ktoré chceli tréneri, aby urobil pri riešení svojich slabých stránok,“ poznamenal Fieldhouse.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pravdou je, že Nemec bol veľmi dobrý vo vytváraní šancí v hre piatich proti piatim v minulej sezóne, ale v tejto nie. Videl som náznaky v zápase proti Washingtonu, ale stále to nie je na rovnakej úrovni ako v minulom ročníku. Namiesto toho, aby bol vždy faktorom v útočnom pásme, tam bol Nemec vidieť len párkrát.“

Fieldhouse si myslí, že v dohľadnej dobe zostane Nemec po boku Caseyho, pretože prvá štvorka obrany hrá v úvode sezóny efektívne. Nemec sa podľa neho jednoducho musí naučiť hrať s iným pravákom po svojom boku a teraz na to má priestor.

„Ak si budú Devils chcieť udržať celé svoje defenzívne jadro pokope, potrebujú obrancov, ktorí strieľajú rovnakou stranou, aby sa navzájom zžili. A hoci sa zdá, že som z Nemca sklamaný, v jeho veku má všetok čas sveta, aby na tieto veci prišiel. To, že má okolo seba dobrý tím, mu dáva ešte viac času,“ skonštatoval zámorský autor.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies