Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview sobotných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview dvanástich sobotných zápasov, v ktorých sa predstaví aj niekoľko Slovákov.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington (15) - New Jersey (2)
Tím z hlavného mesta USA sa stále nedokáže odlepiť z dna tabuľky. S jedenástimi bodmi a len piatimi výhrami zo šestnástich duelov mu patrí posledná priečka v celej lige. Momentálne má na konte dve prehry v sérii, keď vo štvrtok podľahol práve svojmu dnešnému súperovi (2:3) a predtým aj newyorským „jazdcom“ (1:2). Doma vyhral tri zápasy z ôsmich. „Diabli“ sú naďalej na čele Atlantickej divízie a majú rovnaký počet bodov ako prvý tím konferencie - Montreal (24). Okrem štvrtkového súboja s Capitals vyhrali aj ich prvý vzájomný zápas – 25. januára (3:2 pp). Vonku majú bilanciu 4-2-2.
Náš tip: 2

Philadelphia (10) - Winnipeg (11)
Jediný raz v aktuálnej sezóne sa stretli 12. februára, kedy „letci“ uleteli „stíhačom“ po víťazstve 3:2. V ostatnom dueli však Flyers nestačili na Floridu (2:5), ktorá ukončila ich rozlet po dvoch výhrach v rade s výsledným skóre 13:5. V domácej aréne majú bilanciu 4-2-1. Winnipegu sa konečne začalo dariť, keď uspel v dvoch predchádzajúcich dueloch. Poradil si s Buffalom (2:1) aj Carolinou (4:3). Na súperových klziskách bodoval naplno štyrikrát, rovnako v štyroch dueloch okúsil trpkosť prehry.
Slováci v akcii: Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: X

Ottawa (7) - Toronto (6)
Tabuľkoví susedia a divízni rivali sa dnes stretnú po druhý raz v sezóne. Prvý vzájomný súboj (16. februára) zvládlo lepšie Totonto, ktoré doma zvíťazilo 3:0. „Senátori“ majú na konte tri výhry v sérii, keď postupne zdolali všetky tri newyorské celky. Naposledy si poradili s „jazdcami“ po výsledku 3:2 po nájazdoch. Doma uspeli v siedmich dueloch z desiatich. „Javorové listy“ porazili v ostatnom stretnutí Buffalo (3:1), predtým nestačili na Tampu Bay (2:4). Z posledných desiatich zápasov vyhrali sedem. Oba celky majú zhodný počet bodov (22) po 18 odohratých dueloch. Kto bude dnes lepší?
Náš tip: X

Carolina (3) - Tampa Bay (9)
Prvé dva celky Juhovýchodnej divízie na seba narazia po druhýkrát v ročníku. V prvom vzájomnom meraní síl (22. januára) bol úspešnejší floridský tím, ktorý zvíťazil 4:1. „Hurikáni“ zaknihovali po neúspešnom domácom súboji s Winnipegom (3:4) druhú prehru v rade, keď predtým nestačili ani na Montreal (0:3). Líder spomínanej divízie má v RBC Center vyrovnanú bilanciu: 3-3-0. „Blesky“ sú aj naďalej najlepšie strieľajúcim mužstvom súťaže (61), prehrou s Bostonom (2:4) však ukončili sériu dvoch triumfov. Vonku dvakrát vyhrali, no v štyroch dueloch nezískali ani bod.
Slováci v akcii: Richard Pánik (TBL)
Náš tip: 1

Buffalo (14) - NY Islanders (12)
Sabres nehrajú vo forme a od 13. februára vyhrali len jeden zápas z piatich (porazili len Boston). V posledných troch ťahali za kratší koniec a naposledy podľahli Torontu 1:3. Buffalo zaznamenalo v domácom prostredí bilanciu 3-5-1, ale prehralo predchádzajúce dve stretnutia. Naopak, Islanders sa vonku celkom darí a v deviatich súbojoch získali 11 bodov, pričom päťkrát vyhrali. Naposledy zdolali Montreal 4:3 po predĺžení. „Šable“ vyhrali ostatné tri vzájomné stretnutia, ako dopadne dnešný zápas?
Slováci v akcii: Andrej Sekera (BUF) – Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: X

Montreal (1) - NY Rangers (8)
Canadiens vo štvrtok prehrali s Islanders 3:4 po predĺžení a ukončili päťzápasovú víťaznú sériu, no aj naďalej sú najlepším mužstvom konferencie. Doma neuspeli štyrikrát v jedenástich dueloch. Rangers zaknihovali dve porážky za sebou vrátane štvrtkovej proti Ottawe. Na cestách sa im veľmi nedarí a zvíťazili len v dvoch zo šiestich súbojov. Obe mužstvá na seba narazili aj v utorok a vtedy boli úspešnejší Canadiens (3:1). Kto zvíťazi dnes?
Slováci v akcii: Peter Budaj (MTL, náhradný brankár) – Marián Gáborík (NYR)
Náš tip: 2

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Edmonton (13) - Phoenix (7)
„Olejári“ sa aj naďalej v sezóne trápia, keď doposiaľ zaknihovali šesť výhier v šestnástich zápasoch, v ktorých získali spolu pätnásť bodov. Prehrali tiež posledné dva duely, oba výsledkom 1:3 – v utorok s Los Angeles a o dva dni neskôr s Minnesotou. V Rexall Place hrali deväť stretnutí, no uspeli len v troch. „Kojoti“ naopak ťahajú dvojzápasovú víťaznú sériu po triumfoch nad Columbusom (5:3) a Calgary (4:0). Na cestách vyhrali dva duely z piatich. Jediný vzájomný súboj (30. januára) zvládol lepšie kanadský celok (2:1 pp).
Náš tip: 2

Los Angeles (11) - Colorado (12)
Kings sa v poslednom období rozbehli a v posledných piatich stretnutiach zaznamenali štyri víťazstvá, pričom inkasovali len sedem gólov. Naposledy zdolali Calgary 3:1, no v domácom prostredí odohrali najmenej stretnutí zo všetkých mužstiev – štyri (bilancia: 2-1-1). Avalanche vyhrali tri z predchádzajúcich piatich súbojov a momentálne ťahajú sériu dvoch výhier. Vonku sa im veľmi nedarí a doteraz získali štyri body v siedmich dueloch. „Lavíny“ porazili „kráľov“ šesťkrát za sebou, podarí sa im to aj dnes?
Náš tip: 1

Detroit (10) - Nashville (4)
„Červené krídla“ momentálne prežívajú menšiu krízu. Prehrali totiž päť zápasov za sebou, ten posledný doma proti Columbusu (2:3). Predtým nestačili na svojho dnešného súpera, ktorému v utorok podľahli 3:4 po predĺžení, ani na Minnesotu, Anaheim a St. Louis. V Joe Louis Arene sa im tiež veľmi nedarí, vyhrali v nej polovicu svojich duelov (bilancia: 5-4-1). „Predátori“ sú na tom celkovo o niečo lepšie, v piatok však prehrali s Vancouverom futbalovo 0:1. Na súperových klziskách uspeli v štyroch stretnutiach z deviatich.
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: 2

St. Louis (5) - Columbus (15)
„Bluesmanom“ nepomohol ani návrat Jaroslava Haláka do brány a v stredu prehrali s Coloradom 0:1 po predĺžení. O deň skôr podľahli aj San Jose (1:2). Doma sa im v tejto sezóne nedarí, vyhrali len tri zápasy z ôsmich. „Modrokabátnici“ sú naďalej na chvoste konferencie s 12 bodmi na konte a piatimi víťazstvami zo 17 duelov. V ostatnom stretnutí zaskočili Detroit, ktorý zdolali 3:2., aby si pripísali prvé dva body počas ich šesťzápasového tripu., ktorý ukončia v nedeľu na ľade Chicaga. V posledný januárový deň St. Louis zdolalo Columbus 4:1.
Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL)
Náš tip: 1

Dallas (9) - San Jose (6)
Obom tímom sa v poslednej dobe moc nedarí. Stars ťahajú sériu dvoch prehier, naposledy neuspeli doma proti Canucks (3:4) a rovnakým pomerom prehrali aj s Calgary. Doma vyhrali tri zápasy zo siedmich. „Žraloci“ aj po tretíkrát v sezóne podľahli Chicagu (1:2) po tom, čo víťazstvom v St. Louis (2:1) pretrhli nelichotivú sériu siedmich porážok. Na súperových klziskách naplno bodovali len v troch z ôsmich stretnutí. V uplynulom ročníku Sharks vyhrali päť zo šiestich duelov s „hviezdami“, ich jediná prehra prišla až po nájazdoch.
Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 2

Calgary (14) - Minnesota (8)
Posledný tím Severozápadnej divízie privíta na svojom ľade rozbehnutú Minnesotu, ktorá uspela v dvoch posledných stretnutiach. V nedeľu zdolali „divosi“ Detroit (3:2) a vo štvrtok vyhrali aj v Edmontone (3:1). Vonku zvládli len dva duely zo siedmich. „Plamene“ majú na konte dve porážky v rade, keď podľahli Phoenixu (0:4) aj Los Angeles (1:3). V domácej aréne sa z víťazstva tešili len dvakrát v deviatich stretnutiach. Ktorý z tímov dnes ukončí svoju sériu?
Náš tip: 2

AUTORI: MARIÁN MASARYK, MAREK KANTORÍK




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies