Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Černák a Slafkovský odohrali vydarené duely, Kelemenov tím zahanbil ten Fehérváryho

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov. Hrali v nich štyria Slováci.

Highlighty noci
  • Černák asistoval, Tampa si ukončila sériu prehier
  • Slafkovský, Kelemen a Fehérváry nebodovali
  • Arizona vyhrala piaty zápas po sebe
  • Seattle prehral piaty zápas po sebe, Studenič na tribúne
  • Pennsylvánske derby opäť v prospech Flyers
  • Kučerov bodoval v 10. zápase po sebe
  • Hedman odohral 1000. zápas v NHL
  • Vasilevskij a Ingram vychytali čisté konto
  • Brossoit urobil 42 zákrokov

TBL - DAL 4:0

Vasilevskij vynuloval Dallas, sériu prehier pomohol ukončiť aj Černák

Slovenský obranca Erik Černák predviedol peknú prihrávku na gól po prieniku k bráne, aby svojím piatym bodom v sezóne prispel k výhre Tampy 4:0 nad Dallasom. Svoje prvé čisté konto v sezóne a 33. v kariére vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil všetkých 25 striel. „Toto bol prvý zápas, v ktorom som sa cítil byť sám sebou,“ poznamenal Vasilevskij, ktorý vynuloval texaský tím už po šiesty raz v kariére. Ukončiť štvorzápasovú sériu prehier pomohli aj dva góly Anthonyho Cirelliho, či presné zásahy Nikitu Kučerova a Lukea Glendeninga. Jakea Oettingera prekonali z 23 striel. Stars prišli o trojzápasovú bodovú sériu a prehrali druhý zápas z troch. Černák v ňom nakoniec odohral 19 a pol minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov, jedného bloku a troch bodyčekov. Na nevydarený výkon z predošlého zápasu odpovedal veľmi dobrým spôsobom aj po hernej stránke. Jeho spoluhráč Victor Hedman odohral svoj 1000. zápas v NHL ako prvý obranca v klubovej histórii a tretí hráč celkovo po Vincentovi Lecavalierovi (1037) a Stevenovi Stamkosovi (1027). Kučerov bodoval v desiatom zápase po sebe – ide o najdlhšiu aktívnu bodovú sériu v NHL. Séria Joea Pavelskiho skončila na deviatich dueloch. Lightning obmedzili Stars v tretej tretine len na päť striel na bránu.

Černákova piata asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Hagel (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)



MTL - SEA 4:2

Monahan dvojgólový, Canadiens natiahli sériu prehier Kraken

Juraj Slafkovský sa dočkal návratu do prvej formácie a podal veľmi dobrý výkon. Bodmi ho neovenčil, ale tešil sa z výhry Montrealu 4:2 nad Seattlom, za ktorý Marián Studenič tentoraz nenastúpil. Sean Monahan strelil dva góly a Sam Montembeault urobil 31 zákrokov, aby Canadiens predišli tretej prehre v sérii. Do čierneho sa trafil aj Tanner Pearson, do prázdnej brány dvojbodový Josh Anderson. Slafkovský, ktorý nebodoval v treťom zápase po sebe, odohral 17 a štvrť minúty s dvoma bodyčekmi a jednou strelou na bránu Philippa Grubauera, ktorý kryl 26 z 29 striel. Vince Dunn zaknihoval gól a asistenciu, Jared McCann gól. Kraken prehrali už piaty zápas po sebe. Všetci traja strelci „Habs“ si ukončil dlhšie, dvojciferné gólové suchoty a Anderson dokonca skóroval prvýkrát v sezóne.


Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. J. Anderson (MTL)


ARI - WSH 6:0

Coyotes vyhrali piaty zápas po sebe, Kelemen vs. Fehérváry

Dvaja Slováci sa stretli v Arizone, kde domáci rozhodli o svojej piatej výhre v sérii už prvej tretine, v ktorej strelili päť gólov. Nakoniec zdolali Washingtonu 6:0 aj vďaka druhému čistému kontu Connora Ingrama v sezóne. Prvá hviezda uplynulého týždňa zneškodnila 26 striel. Nick Schmaltz strelil dva góly, Jason Zucker zaznamenal gól a asistenciu a skórovali aj Nick Bjugstad (v oslabení), Michael Carcone a Logan Cooley. Až po tri asistencie nazbierali Clayton Keller a Alex Kerfoot. Darcy Kuemper striedal po tom, čo inkasoval tri góly z piatich striel. Charlie Lindgren následne urobil 19 zákrokov. Capitals prehrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných šiestich. Coyotes teraz zdolali už posledných piatich šampiónov po sebe! Domáci útočník Miloš Kelemen odohral deväť minút s blokom a bodyčekom, pričom absolvoval aj dve neúspešné vhadzovania. Hosťujúci obranca Martin Fehérváry zaznamenal mínusový bod, dve strely, blok a dva bodyčeky počas 18 minút a 23 sekúnd strávených v akcii. Carcone skóroval v piatich domácich zápasoch po sebe. Ide o druhú najdlhšiu sériu v klubovej histórii po sedemzápasovej Keitha Tkachuka z ročníka 1996/97. Coyotes strelili päť gólov v prvej tretine len po tretíkrát od presťahovania organizácie z Winnipegu. Naposledy to dokázali v roku 2013. Alexa Ovečkina stále delí jeden bod od hranice 1500.


Hviezdy duelu: 1. C. Ingram (ARI), 2. N. Schmaltz (ARI), 3. C. Keller (ARI)


PHI - PIT 2:1 PP

Flyers opäť vyhrali derby, rozhodol o tom Couturier

Pennsylvánske derby sa opäť predlžovalo, tentoraz rozhodnutie prišlo ešte pred nájazdmi. Sean Couturier minútu pred koncom predĺženia rozhodol o výhre domácej Philadelphie 2:1 nad Pittsburghom, ku ktorej viedol aj gól Tysona Foerstera z druhej tretiny. Na oba góly prihrával Travis Konecny. Obaja brankári, Carter Hart aj Alex Nedeljkovic, predviedli 31 zákrokov. O jediný gól Penguins sa postaral Sidney Crosby na konci prvej tretiny. Hostia bodovali v piatom zápase po sebe (2-0-3). Predošlé derby vyhrali Flyers 4:3 po nájazdoch. Crosby už proti Philadelphii nazbieral 125 bodov v 85 zápasoch, čím prekonal rekord Maria Lemieuxa v počte bodov hráča akéhokoľvek tímu NHL v zápasoch proti „oranžovo-čiernym“. S 565. gólom kariéry prekonal zápisy Matsa Sundina a Joea Nieuwendyka na 24. mieste historického poradia ligy.

Predĺženie veľkého derby:

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic (PIT), 2. S. Couturier (PHI), 3. C. Hart (PHI)



WPG - CAR 2:1

Brossoit doviedol Jets k tesnej výhre nad Hurricanes

Laurent Brossoit zneškodnil 42 striel, aby doviedol Winnipeg k výhre 2:1 nad Carolinou. Len jeden zákrok ho delil od osobného maxima v NHL. Víťazný gól strelil Nikolaj Ehlers, ktorý predtým prihrával na gól Kylea Connora. Ten pre zmenu asistoval pri góle dánskeho spoluhráča. Dve asistencie zaznamenal Mark Scheifele. „Brossoit bol neskutočný. Naši brankári sú skvelí celú sezónu. Je to dôležité víťazstvo. Potrebovali sme vyhrať dva zápasy po sebe po tej trojzápasovej sérii prehier,“ skonštatoval Ehlers. O jediný gól Hurricanes, ktorí prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1), sa postaral Martin Nečas. Duel zdramatizoval na konci druhej dvadsaťminútovky. Antti Raanta urobil 20 zákrokov. Winnipeg má v tejto sezóne bilanciu proti tímom z Východnej konferencie 7-0-2.

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. K. Connor (WPG)



VGK - STL 1:2 PP

Bučnevič rozhodol v predĺžení o výhre nad Vegas

Pavel Bučnevič skóroval 38 sekúnd po začatí predĺženia, aby St. Louis zdolalo Vegas 2:1 a vyhralo druhý zápas z posledných troch. Alexej Toropčenko skóroval v normálnom hracom čase a Jordan Binnington urobil 33 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Jack Eichel, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Logan Thompson zastavil 25 striel. Golden Knights nenatiahli svoju víťaznú sériu na tri zápasy, ale ťahajú päťzápasovú bodovú šnúru (2-0-3).

Bučnevičov gól z nadstaveného času:

Hviezdy duelu: 1. P. Bučnevič (STL), 2. J. Eichel (VGK), 3. J. Binnington (STL)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
19:27
0
1
1
+2
0
0
3
 J. Slafkovský (MTL)
17:14
0
0
0
0
0
1
2
 M. Kelemen (ARI)
08:55
0
0
0
0
0
0
1
 M. Fehérváry (WSH)
18:23
0
0
0
-1
0
2
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Predpokladaná zostava Devils: Tatar ani Nemec v elitných formáciách nie sú Toto je top 10 nádejí Montrealu. Dostal sa do rebríčka aj Mešár? Bude hráč z prvého kola draftu vymenený aj napriek novej zmluve? Pohne sa jeho výmena vpred? V situácii Patrika Laineho došlo k veľkému zlomu Útočník Canadiens dostal zlú správu: Po operácii vynechá mesiace! Po boji so zákernou chorobou zomrel niekdajší člen lavičky SenatorsSlafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Fanúšikovia Oilers sa búria: Proti novému GM spísali petíciu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies