SlovakFitness.sk  SlovakFitness.sk  ›  14 výhod drepovania
Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Studenič priznáva: Dostal som ponuky aj z NHL. Prečo ich neakceptoval?


Marián Studenič (foto: X/Seattle Kraken)

Slovenský útočník Marián Studenič opúšťa po ôsmich rokoch zámorie, aby sa pripojil k švédskemu tímu Färjestads BK. Neznamená to však, že nečelil potenciálnym ponukám z NHL. Prečo však uprednostnil návrat na starý kontinent?

„Najmä po vydarenom play-off mi agent hovoril, že tam bolo viacero tímov so záujmom, ale už som nechcel podpisovať dvojcestný kontrakt. Po minulom roku som to ešte skúsil a bolo to skoro rovnaké, potrebujem zmenu,“ povedal Studenič pre denník Šport.

Dvadsaťpäťročnému Záhorákovi sa v uplynulej sezóne darilo, keď na „farme“ Seattlu zaznamenal 15 gólov a 44 bodov v 64 zápasoch základnej časti. V play-off sa s Coachella Valley dostal až do finále, k tomu prispel štyrmi gólmi a siedmimi asistenciami.

„Aj minulú sezónu som mal super v AHL a nič sa nezmenilo. Je to asi jedno, som rád, že som sa nevzdal a aj na farme som sa neopustil a snažil sa hrať svoj hokej. Teraz idem vyskúšať niečo nové,“ poznamenal Studenič.

Studenič dostal v poslednom ročníku šancu aj v dvoch zápasoch NHL, kde doteraz odohral dokopy 46 zápasov so ziskom troch gólov a troch asistencií za New Jersey, Dallas a Seattle. Aj napriek tomu, že zámorie opúšťa, svoj cieľ stať sa hráčom najlepšej ligy sveta ešte neopúšťa.

„Určite sa toho ešte nevzdávam, naďalej mám motiváciu sa tam dostať naspäť. Vo Švédsku som podpísal na dva roky, ak budem hrať dobre, môžem potom zabojovať v dvadsiatich siedmich rokoch o šancu na jednocestný kontrakt v NHL. Všetko je v budúcnosti možné,“ skonštatoval Studenič.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies