SlovakFitness.sk  SlovakFitness.sk  ›  14 výhod drepovania
Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Slafkovského zmluva dávala zmysel ako jediná. Stávka na neho je relatívne bezpečná, verí expert


Juraj Slafkovský (foto: Instagram/Canadiens de Montreal)

Tím Montreal Canadiens podpísal v deň otvorenia trhu s voľnými hráčmi len jednu významnú zmluvu. Osemročnú v hodnote 60,8 milióna amerických dolárov s Jurajom Slafkovským.

„Je to tiež jediná zmluva svojho druhu, ktorá pre nich dávala zmysel, aby ju v tento deň podpísali,“ myslí si Eric Engels z televízie Sportsnet.

Canadiens sú podľa neho na kritickej križovatke prestavby. Sú v bode, kedy by jeden veľký prešľap pri snahe naplniť krátkodobú potrebu mohol mať hrozivý vplyv na dlhodobý cieľ stať sa každoročným adeptom na Stanleyho pohár.

„Radi by si Canadiens v pondelok upísali Stevena Stamkosa alebo Jonathana Marchessaulta? Samozrejme,“ skonštatoval Engels. „Dať však tridsaťštyriročnému Stamkosovi alebo tridsaťtriročnému Marchessaultovi štvor- alebo päťročné zmluvy teraz – také, aké podpísali s Nashvillom – nepasuje do časovej osi Canadiens. Dať dvadsaťročnému Slafkovskému osemročnú zmluvu pasovalo.“

Článok pokračuje pod reklamou

Pre Montreal bolo esenciálne podpísať so Slafkovským zmluvu, ktorá mu bude od roku 2025 vyplácať v priemere 7,6 milióna amerických dolárov, z niekoľkých dôvodov. Relevantné bolo, akým hráčom je teraz, a aký hráč sa z neho stane.

Momentálne je to robustný krídelník, ktorý v druhej polovici svojej druhej sezóny v NHL produkoval body takým tempom, že pri plnej sezóne by mal nábeh na 70 bodov. A to ako jeden z najmladších hráčov ligy hrajúci proti top hráčom súperov, pričom len naznačil svoj veľký potenciál ako silový útočník.

„Stávka na to, že Slafkovský bude napredovať týmto smerom, je relatívne bezpečná, a to, že ju urobili Canadiens teraz, im pravdepodobne ušetrí poriadne drobné. Mohli čakať, kým sa v júli 2025 stane obmedzeným voľným hráčom, ale riziko, že si vybuduje argumenty pre vyšší plat vtedy bolo vyššie, ako riziko, ktoré podstupujú tým, že si ho upísali teraz,“ verí Engels.

Engels tiež poukázal na druhú stranu veci a tou je, že čakať mohol aj Slafkovský. Ten však radšej uprednostnil istotu. Neurobil by to však, ak by nechcel byť s Canadiens tak dlho, ako je to možné. „A Canadiens by to neurobili, ak by ho nebrali za základný kameň toho, čo sa snažia vybudovať,“ doplnil Engels.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies