Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
«

Sumáre

Slafkovský dvojbodový, presadili sa aj Tatar a Černák. Ten v jednom ohľade viedol zápas + video


Slafkovský, Tatar, Černák (koláž, foto: Instagram/Canadiens de Montreal, X/New Jersey Devils, X/TSN Hockey)

V štyroch z 13 sobotných zápasoch NHL sa predstavili aj Slováci. Ako sa im darilo?

OTT - TBL 5:4

Tampa Bay prvýkrát v sezóne prehrala. Černák v Ottawe asistoval

Slovenský obranca Erik Černák zaznamenal druhú asistenciu v sezóne, ale po prvýkrát od začiatku základnej časti sa netešil z víťazstva. Jeho Tampa Bay síce zmazala straty 0:2 a 2:3, ale nakoniec svoj štvrtý zápas v sezóne prehrala 4:5. O druhej výhre Ottawy z posledných troch duelov rozhodol Noah Gregor. Dva góly a asistenciu zaznamenal Drake Batherson a skórovali aj Brady Tkachuk a Josh Norris. Jake Sanderson dvakrát asistoval a Anton Forsberg predviedol 25 zákrokov. Prekonali ho Nikita Kučerov, Nicholas Paul, Mitchell Chaffee a Jake Guentzel, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Lightning. Kučerov pridal aj asistenciu, Anthony Cirelli ich zaknihoval dve. Andrej Vasilevskij opustil duel s 23 zásahmi. Černák odohral 19 minút a 49 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj plusový bod a štyri bloky, s ktorými viedol zápas. Kučerov strelil v prvých štyroch zápasoch sezóny sedem gólov. Viac ich od ročníka 1983/84 strelili len Alex Ovečkin (8, 2017/18), Patrick Marleau (8, 2012/13) a Mark Parrish (8, 2001/02).

Kučerov strelil už svoj siedmy gól v sezóne, Černák asistoval:

Hviezdy duelu: 1. D. Batherson (OTT), 2. J. Sanderson (OTT), 3. A. Cirelli (TBL)



NJD - WSH 5:6 PP

Wilson rozhodol o výhre nad Devils, Tatar asistoval

Tom Wilson strelil svoj druhý gól v zápase minútu pred koncom predĺženia, aby si Washington natiahol víťaznú sériu na tri zápasy triumfom 6:5 nad New Jersey. Skóroval v štvrtom zápase po sebe od začiatku sezóny a z duelu si odniesol aj asistenciu. Gól a dve asistencie zaknihoval Dylan Strome, gól a asistenciu Connor McMichael a skórovali aj Andrew Mangiapane a Alex Ovečkin. Jakob Chychrun a Trevor van Riemsdyk si pripísali po dve asistencie a Logan Thompson predviedol 26 zákrokov. Dvakrát ho prekonal trojbodový Nico Hischier, raz aj Erik Haula, Dawson Mercer a Dougie Hamilton. Timo Meier nazbieral tri asistencie, Stefan Noesen dve a Jacob Markstrom urobil 31 zákrokov. Z troch Slovákov bodoval len Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal asistenciu, plusový bod a jednu strelu počas 11 minút a 17 sekúnd strávených na ľade. Jeho spoluhráč Šimon Nemec odohral skoro 18 minút s jednou „mínuskou“ a jednou strelou na bránu. V drese hostí nechýbal Martin Fehérváry, ktorý odohral necelých 17 minút. Prezentoval sa strelou, troma blokmi a troma bodyčekmi. Ovečkina delí od Gretzkého rekordu aktuálne 40 gólov.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhá asistencia, tretí bod Tatara v sezóne:



Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. T. Wilson (WSH), 3. T. Meier (NJD)


NYI - MTL 4:3 SN

Slafkovský dvojbodový pri nájazdovej prehre s Islanders

Juraj Slafkovský sobotný zápas nevynechal a nakoniec v ňom získal dve asistencie, aby mal po šiestich zápasoch na konte šesť bodov. Jeho tím dokázal získať na Long Islande bod, ale domáci Islanders zdolali Montreal 4:3 po tom, čo v deviatej sérii premenil rozhodujúci nájazd Noah Dobson. V normálnom hracom čase skórovali Bo Horvat, kyle Palmieri a Anders Lee, Dobson dvakrát asistoval a Semion Varlamov kryl 21 striel. Canadiens zmazali dvojgólovú stratu gólmi Colea Caufielda a Logana Maillouxa, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Caufield následne ešte vynútil predĺženie svojím druhým gólom v zápase a šiestym v sezóne. Cayden Primeau urobil 33 zákrokov. Slafkovský odohral 16 minút a pripísal si aj strelu, dva bloky a štyri bodyčeky. Svoj samostatný nájazd nepremenil. Zápas pre zranenie pravej nohy nedohral domáci útočník Anthony Duclair.

Samostatné nájazdy:

Asistencie Slafkovského:



Hviezdy duelu: 1. N. Dobson (NYI), 2. C. Caufield (MTL), 3. A. Lee (NYI)


SEA - CGY 2:1 PP

Pospíšil prvýkrát v sezóne pocítil prehru

Calgary po prvýkrát v sezóne nevyhralo. V sobotu síce viedlo po góle Blake Colemana, ale nakoniec sa muselo skloniť pred Seattlom, ktorý vyhral 2:1 po predĺžení. Stav vyrovnal Chandler Stephenson a o všetkom rozhodol v úvodnej minúte nadstaveného času Jordan Eberle. K tretej výhre v sérii viedlo aj 21 zákrokov Joeyho Daccorda. Medzi hviezdy duelu sa dostal aj Dan Vladař, ktorý kryl 21 striel. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral necelých 13 minút, počas ktorých sa prezentoval jedným blokom a troma bodyčekmi. Nebodoval v druhom zápase po sebe. Prehral všetkých sedem vhadzovaní. Jeho tím má aktuálne bilanciu 4-0-1.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (SEA), 2. J. Daccord (SEA), 3. D. Vladař (CGY)

Neprehliadnite:
KOMPLETNÝ SUMÁR NOCI

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies