Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
«

Sumáre

Traja Slováci bodovali, Slafkovský bol viacbodový pri dráme. Lightning a Flames prvýkrát prehrali


Juraj Slafkovský (foto: Instagram/Canadiens de Montreal)

V sobotu sa v NHL odohralo 13 zápasov. V akcii bolo aj šesť Slovákov, z ktorých polovica sa presadila bodovo.

Highlighty noci
  • Slafkovský, Černák a Tatar asistovali, Nemec, Pospíšil a Fehérváry nebodovali
  • Calgary a Tampa prvýkrát v sezóne prehrali
  • Tyler Myers odohral 1000. zápas v kariére
  • Stamkos strelil prvý gól za Nashville, ktorý prehral aj piaty zápas v sezóne
  • Mailloux strelil svoj prvý gól v NHL
  • Lankinen vychytal čisté konto
  • Samsonov urobil 45 zákrokov

NYI - MTL 4:3 SN

Slafkovský dvojbodový pri nájazdovej prehre s Islanders

Juraj Slafkovský sobotný zápas nevynechal a nakoniec v ňom získal dve asistencie, aby mal po šiestich zápasoch na konte šesť bodov. Jeho tím dokázal získať na Long Islande bod, ale domáci Islanders zdolali Montreal 4:3 po tom, čo v deviatej sérii premenil rozhodujúci nájazd Noah Dobson. V normálnom hracom čase skórovali Bo Horvat, kyle Palmieri a Anders Lee, Dobson dvakrát asistoval a Semion Varlamov kryl 21 striel. Canadiens zmazali dvojgólovú stratu gólmi Colea Caufielda a Logana Maillouxa, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Caufield následne ešte vynútil predĺženie svojím druhým gólom v zápase a šiestym v sezóne. Cayden Primeau urobil 33 zákrokov. Slafkovský odohral 16 minút a pripísal si aj strelu, dva bloky a štyri bodyčeky. Svoj samostatný nájazd nepremenil. Zápas pre zranenie pravej nohy nedohral domáci útočník Anthony Duclair.

Samostatné nájazdy:

Mailloux a jeho prvý gól v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Asistencie Slafkovského:


Hviezdy duelu: 1. N. Dobson (NYI), 2. C. Caufield (MTL), 3. A. Lee (NYI)



NJD - WSH 5:6 PP

Wilson rozhodol o výhre nad Devils, Tatar asistoval

Tom Wilson strelil svoj druhý gól v zápase minútu pred koncom predĺženia, aby si Washington natiahol víťaznú sériu na tri zápasy triumfom 6:5 nad New Jersey. Skóroval v štvrtom zápase po sebe od začiatku sezóny a z duelu si odniesol aj asistenciu. Gól a dve asistencie zaknihoval Dylan Strome, gól a asistenciu Connor McMichael a skórovali aj Andrew Mangiapane a Alex Ovečkin. Jakob Chychrun a Trevor van Riemsdyk si pripísali po dve asistencie a Logan Thompson predviedol 26 zákrokov. Dvakrát ho prekonal trojbodový Nico Hischier, raz aj Erik Haula, Dawson Mercer a Dougie Hamilton. Timo Meier nazbieral tri asistencie, Stefan Noesen dve a Jacob Markstrom urobil 31 zákrokov. Z troch Slovákov bodoval len Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal asistenciu, plusový bod a jednu strelu počas 11 minút a 17 sekúnd strávených na ľade. Jeho spoluhráč Šimon Nemec odohral skoro 18 minút s jednou „mínuskou“ a jednou strelou na bránu. V drese hostí nechýbal Martin Fehérváry, ktorý odohral necelých 17 minút. Prezentoval sa strelou, troma blokmi a troma bodyčekmi. Ovečkina delí od Gretzkého rekordu aktuálne 40 gólov. Hischier dvoma gólmi za 10 sekúnd vytvoril nový klubový rekord. Predošlý držal Wilf Paiement s 24 sekundami (1977).


Druhá asistencia, tretí bod Tatara v sezóne:

Hischier strelil dva góly za 10 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. T. Wilson (WSH), 3. T. Meier (NJD)



OTT - TBL 5:4

Tampa Bay prvýkrát v sezóne prehrala. Černák v Ottawe asistoval

Slovenský obranca Erik Černák zaznamenal druhú asistenciu v sezóne, ale po prvýkrát od začiatku základnej časti sa netešil z víťazstva. Jeho Tampa Bay síce zmazala straty 0:2 a 2:3, ale nakoniec svoj štvrtý zápas v sezóne prehrala 4:5. O druhej výhre Ottawy z posledných troch duelov rozhodol Noah Gregor. Dva góly a asistenciu zaznamenal Drake Batherson a skórovali aj Brady Tkachuk a Josh Norris. Jake Sanderson dvakrát asistoval a Anton Forsberg predviedol 25 zákrokov. Prekonali ho Nikita Kučerov, Nicholas Paul, Mitchell Chaffee a Jake Guentzel, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Lightning. Kučerov pridal aj asistenciu, Anthony Cirelli ich zaknihoval dve. Andrej Vasilevskij opustil duel s 23 zásahmi. Černák odohral 19 minút a 49 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj plusový bod a štyri bloky, s ktorými viedol zápas. Kučerov strelil v prvých štyroch zápasoch sezóny sedem gólov. Viac ich od ročníka 1983/84 strelili len Alex Ovečkin (8, 2017/18), Patrick Marleau (8, 2012/13) a Mark Parrish (8, 2001/02).

Kučerov strelil už svoj siedmy gól v sezóne, Černák asistoval:

Hviezdy duelu: 1. D. Batherson (OTT), 2. J. Sanderson (OTT), 3. A. Cirelli (TBL)



SEA - CGY 2:1 PP

Pospíšil prvýkrát v sezóne pocítil prehru

Calgary po prvýkrát v sezóne nevyhralo. V sobotu síce viedlo po góle Blake Colemana, ale nakoniec sa muselo skloniť pred Seattlom, ktorý vyhral 2:1 po predĺžení. Stav vyrovnal Chandler Stephenson a o všetkom rozhodol v úvodnej minúte nadstaveného času Jordan Eberle. K tretej výhre v sérii viedlo aj 21 zákrokov Joeyho Daccorda. Medzi hviezdy duelu sa dostal aj Dan Vladař, ktorý kryl 21 striel. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral necelých 13 minút, počas ktorých sa prezentoval jedným blokom a troma bodyčekmi. Nebodoval v druhom zápase po sebe a prehral všetkých sedem vhadzovaní. Jeho tím má aktuálne bilanciu 4-0-1.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (SEA), 2. J. Daccord (SEA), 3. D. Vladař (CGY)



NSH - DET 2:5

Detroit natiahol Nashvillu mizerný štart do sezóny

Steven Stamkos strelil svoj prvý gól v novom drese, ale Nashville prehral nakoniec aj piaty zápas v tejto sezóne. Tretej prehre v sérii sa vyhol Detroit, ktorý ho zdolal pomerom 5:2. Andrew Copp strelil dva góly, vrátane jedného do prázdnej brány, do čierneho sa trafili aj Vladimir Tarasenko a Dylan Larkin, do prázdnej brány aj Simon Edvinsson. Prvou hviezdou zápasu bol Alex Lyon, ktorý predviedol 37 zákrokov. Okrem Stamkosa na neho našiel recept len Luke Schenn. Juuse Saros kryl 19 striel z 22. Predators začali ročník s piatimi prehrami po sebe po prvýkrát vo svojej histórii. V sezóne 2002/03 prehral prvé štyri zápasy a piaty remizoval. Na výhru vtedy čakal do ôsmeho duelu. Steven Yzerman sa stal šiestou osobou v histórii NHL s 1000 zápasmi v pozícii hráča i generálneho manažéra. Dokázali to aj Bobby Clarke, Bob Gainey, Bob Murray, Bob Pulford a Doug Wilson.

Lyon okradol Stamkosa o gól:

Stamkos neskôr predsa skóroval:

Hviezdy duelu: 1. A. Lyon (DET), 2. S. Stamkos (TBL), 3. L. Schenn (NSH)



DAL - EDM 4:1

Duchene a Oettinger doviedli Stars k výhre nad Oilers

Matt Duchene strelil dva góly a Jake Oettinger urobil 30 zákrokov, aby sa Dallas vrátil na víťaznú koľaj triumfom 4:1 nad Edmontonom, ktorý sa snažil vyhrať tretí zápas po sebe. Nakoniec Stars vyhrali piaty zápas z prvých šiestich v ročníku. Gólmi k tomu pomohli aj Roope Hintz a Jason Robertson, ktorý skóroval do prázdnej brány. Robertson pridal aj jednu asistenciu, Hintz dve. Dvakrát asistoval aj Logan Stankoven. O jediný gól Oilers sa postaral Leon Draisaitl, ktorý v 58. minúte znižoval na 1:3 svojím 350. gólom v kariére. Connor McDavid asistoval, aby bodoval v piatom zápase po sebe. Stuart Skinner urobil v repríze posledného finále Západnej konferencie 20 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. M. Duchene (DAL), 3. R. Hintz (DAL)



FLA - VGK 4:3 PP

Forsling rozhodol o výhre oslabenej Floridy nad Vegas

Gustav Forsling skóroval 17 sekúnd pred koncom predĺženia, aby Florida zdolala Vegas 4:3 a natiahla mu sériu prehier na tri zápasy. Panthers vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, v ktorých zakaždým bodovali, aj napriek tomu, že trikrát prehrávali. Stav vyrovnávali Sam Reinhart, Sam Bennett a Eetu Luostarinen. Reinhart pridal aj dve asistencie, Bennett jednu. Dvakrát asistovali aj Anton Lundell a Aaron Ekblad, Sergej Bobrovskij zastavil 23 striel. Viac práce mal jeho náprotivok Iľja Samsonov, ktorý urobil 45 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Tanner Pearson, Keegan Kolesar a Brett Howden, zatiaľ čo Nicolas Roy zaznamenal dve asistencie. Florida hrala bez Aleksandra Barkova, matthewa Tkachuka a Jonaha Gadjovicha, pričom pre platový strop nemohla povolať hráča z „farmy“, a tak nastúpila len s 11 útočníkmi a šiestimi obrancami. Jedným z útočníkov bol pritom Uvis Balinskis, ktorý hrá bežne ako obranca.

Hviezdy duelu: 1. G. Forsling (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. S. Bobrovskij (FLA)



TOR - NYR 1:4

Šesťorkin doviedol Rangers k výhre nad Maple Leafs

Alexis Lafreniere bodoval aj v piatom zápase sezóny a tentoraz gólom prispel k výhre Rangers 4:1 nad Torontom. Víťazný gól strelil Chris Kreider, ktorý neskôr pridal aj poistku do prázdnej brány. Do nej sa ešte trafil aj Artemij Panarin. Mika Zibanejad dvakrát asistoval. Prvou hviezdou zápasu bol Igor Šesťorkin, ktorého z 35 striel prekonal len Auston Matthews. Anthony Stolarz kryl 25 z 27 striel. Maple Leafs prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, Rangers vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Matthews (TOR), 3. C. Kreider (NYR)



PHI - VAN 0:3

Lankinen vychytal nulu vo Philadelphii, Myers s míľnikom

Kevin Lankinen predviedol 26 zákrokov, aby so svojím štvrtým čistým kontom v kariére doviedol Vancouver k výhre 3:0 nad Philadelphiou. Nils Hoglander, Brock Boeser a Kiefer Sherwood sa zapísali do streleckej listiny, Tyler Myers odohral svoj 1000. zápas ako 400. hráč ligovej histórie. V domácej bráne stál Samuel Ersson, ktorý kryl 29 striel. Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen (VAN), 2. T. Myers (VAN), 3. T. Sanheim (PHI)



CBJ - MIN 1:3

Kaprizov a Gustavsson doviedli Wild k úspechu nad Blue Jackets

Kirill Kaprizov strelil v tretej tretine víťazný gól a pridal prihrávku na ďalší, aby Minnesota zdolala Columbus 3:1 a bodovala už v piatom zápase po sebe (3-0-2). Z gólu mal radosť aj Marco Rossi, Filip Gustavsson predviedol 23 zákrokov. O čisté konto ho minútu a pol pred koncom zápasu pripravil Jegor Činachov, pri ktorého góle asistoval aj David Jiříček. Ten zažil sezónnu premiéru. Daniil Tarasov urobil 32 zákrokov a Blue Jackets prehrali druhý zápas z posledných troch. Do zostavy Wild sa vrátili Marcus Johansson a Joel Eriksson Ek. Tím zo St. Paul je len piatym mužstvom v histórii, ktorý v normálnom hracom čase prvých piatich zápasoch sezóny ani raz neprehrával. Dokázali to aj Boston (7, 1969/70), Montreal (5, 2015/16), Boston (5, 1990/91) a Toronto (5, 1930/31).

Hviezdy duelu:1. F. Gustavsson (MIN), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. J. Činachov (CBJ)



STL - CAR 4:3

Blues si poradili s Carolinou tesne 4:3

Jake Neighbours a Mathieu Joseph zaznamenali po góle a asistencii, Joel Hofer urobil 37 zákrokov a St. Louis si poradilo s Carolinou 4:3, aby vyhralo druhý zápas po sebe. Z gólov sa tešili aj Dylan Holloway a Kasperi Kapanen. Piotr Kočetkov inkasoval štyri góly z 19 striel. Góly Hurricanes, ktorí sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe, strieľali dvojbodový Andrej Svečnikov, Shayne Gostisbehere a Jack Roslovic. Sebastian Aho dvakrát asistoval. V drese Blues bodoval aj Philip Broberg, ktorý tak ťahá už šesťzápasovú bodovú sériu. Medzi obrancami tímu tým vyrovnal klubový rekord. Gostisbehere skóroval v treťom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Neighbours (STL), 2. M. Joseph (STL), 3. A. Svečnikov (CAR)



CHI - BUF 2:4

Peterka rozhodol o výhre nad Blackhawks

JJ Peterka skóroval v treťom zápase po sebe, aby pomohol Buffalu k výhre 4:2 nad Chicagom. Jeho gól bol víťazný. Do čierneho sa trafili aj Tage Thompson a Beck Malenstyn, do prázdnej brány Ryan McLeod. Peterka a Thompson pridali po asistencii a k triumfu pomohol s 35 zákrokmi aj Ukko-Pekka Luukkonen. Recept na neho našiel len Craig Smith, ktorý v druhej tretine dvoma gólmi zmazal dvojgólovú stratu. Pri oboch góloch asistoval Lukas Reichel. Arvid Soderblom zastavil 18 z 21 striel a Blackhhawks prehrali druhý zápas z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (CHI), 2. J. Peterka (BUF), 3. L. Reichel (CHI)



UTA - BOS 2:1 PP

Utah otočil zápas proti Bruins, o výhre rozhodol v predĺžení Kesselring

Michael Kesselring skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Utah zdolal Boston 2:1 a predišiel tretej prehre v sérii. Nadstavený čas pritom vynútil Vladislav Koliačonok v 55. minúte. Kľúčový výkon podal aj Connor Ingram, ktorého z 23 striel prekonal len Cole Koepke. Jeremy Swayman opustil duel s 30 zásahmi a Bruins si pripísali druhú prehru z posledných troch zápasov. Slovenský obranca Patrik Koch za domácich nenastúpil. Utah sa stal prvou organizáciou od ročníka 1992/93 (Tampa Bay), ktorá vyhrala prvé dva svoje domáce zápasy. Ingram je prvým brankárom histórie NHL s päťzápasovou bodovou sériou od začiatku sezóny v inauguračnej sezóne svojho tímu.

Hviezdy duelu: 1. M. Kesselring (UTA), 2. V. Koliačonok (UTA), 3. C. Ingram (UTA)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bč
Bl
 Š. Nemec (NJD)
17:57
0
0
0
-1
0
1
0
0
 T. Tatar (NJD)
11:17
0
1
1
+1
0
1
0
0
 E. Černák (TBL)
19:49
0
1
1
+1
0
0
0
4
 M. Fehérváry (WSH)
16:49
0
0
0
0
0
1
3
3
 J. Slafkovský (MTL)
15:57
0
2
2
0
0
1
4
2
 M. Pospíšil (CGY)
12:46
0
0
0
0
0
0
3
1

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies