Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Neprehliadnite: Dnes o 18:00 sa v NHL otvorí trh s voľnými hráčmi. Budeme pri tom.

Slováci v NHL

Capitals urobili výmenu, aby draftovali jediného Slováka. Otec je veľmi hrdý


Miroslav Šatan ml. (foto: iihf.com)

Od slovenských nádejí sa na tohtoročnom vstupnom drafte NHL veľa nečakalo. Aj jeden vybraný Slovák by bol považovaný za úspech a presne to sa aj stalo.

Medzi hŕstku reálnych adeptov na draftovanie patril aj Miroslav Šatan, po ktorom nakoniec siahol tím Washington Capitals z celkovej 212. pozície.

Tá však pôvodne patril tímu Vegas Golden Knights. Ten sa voľby v poslednom siedmom kole vzdal, keď mu tím z hlavného mesta ponúkol na oplátku voľbu v šiestom kole draftu 2025.

Osemnásťročný rodák z newyorského East Amherst je synom slovenskej legendy Miroslava Šatana, ktorý bol veľmi hrdý na moment draftovania jeho potomka:

Článok pokračuje pod reklamou


Šatan mladší je dvojmetrovým centrom, ktorý väčšinu minulej sezóny strávil v juniorke bratislavského Slovana. V 26 zápasoch zaznamenal 14 gólov a 16 asistencií. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov, na ktorých zaznamenal štyri asistencie v siedmich dueloch.

Jediný draftovaný Slovák v tomto roku znamená, že sme zažili najhorší draft v NHL od roku 2021, v ktorom bol zo 128. miesta draftovaný tímom Vegas Golden Knights Jakub Demek.

V roku 2022 bolo draftovaných šesť Slovákov, vlani dokonca osem. Jedného draftovaného Slováka sme v ére samostatnosti zažili aj v rokoch 2014 a 2019, v rokoch 2008, 2012 a 2016 dokonca ani jedného.

Miroslav Šatan, Ú
Slovan Bratislava (SVK Jr.)
Základná časť
Play-off
Z
G
A
B
TM
Z
G
A
B
TM
26
14
16
30
20
-
-
-
-
-
Slovensko (SVK Jr.)
Základná časť
Play-off
Z
G
A
B
TM
Z
G
A
B
TM
1
0
1
1
0
-
-
-
-
-
Slovensko (SVK 2)
Základná časť
Play-off
Z
G
A
B
TM
Z
G
A
B
TM
9
1
3
4
0
-
-
-
-
-
Rebríček CSS: 51. miesto (Európa)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies