Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
«

Slováci v NHL

Slafkovský sa ešte len rozbieha a lepší od neho je len Bedard!


Juraj Slafkovský (foto: X/Canadiens Montreal)

Slovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský v úvodných zápasoch sezóny 2024/25 nepodáva výkony, aké sme u neho videli v druhej polovici minulého ročníka, no potichu sa radí medzi najproduktívnejších mladíkov celej NHL.

Slafkovský v prvých šiestich zápasoch sezóny zaznamenal gól a päť asistencií, aby bol podľa Stat Muse jedným z piatich hráčov vo veku 21 alebo menej rokov s minimálne šiestimi bodmi na konte.

Dvadsaťročný košický rodák je v kategórii do 20 rokov dokonca druhý najproduktívnejší hráč kanadsko-americkej NHL po hviezdnom centrovi Connorovi Bedardovi zo Chicaga. Ten v šiestich dueloch vyprodukoval gól a šesť asistencií.

Slafkovský za sebou necháva hráčov, ako sú Logan Cooley z Utahu (5), spoluhráč Lane Hutson (4), Matvej Mičkov z Philadelphie (4) či Leo Carlsson z Anaheimu (3). Ak by sme započítali aj dvadsaťjedenročných borcov, viac bodov by mal už len Logan Stankovnen z Dallasu (7).

Draftová jednotka z roka 2022 je druhým najproduktívnejším hráčom Montrealu za Coleom Caufieldom (6+1). Vďaka dvom asistenciám zo soboty sa dostala už aj do čela slovenského bodovania pred Martina Pospíšila z Calgary (1+4).

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:

Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies