Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
21:00info
WPG
PIT
NHL live
02:00info
SJS
COL
NHL live
02:00info
ANA
LAK
20. 10.
kurzy
21:00info
WPG
PIT
NHL live
02:00info
SJS
COL
NHL live
02:00info
ANA
LAK
21. 10.
kurzy
01:30info
TOR
TBL
NHL live
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Nedeljkovic je späť v prvom tímePittsburgh povolal naspäť do prvého tmu brankára Alexa Nedeljkovica, ktorého kondičný pobyt v AHL trval nakoniec len jeden zápas. Pri výhre nad Lehigh Valley kryl 33 z 36 striel. Nedeljkovic absentoval v úvode sezóny pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel počas prípravy.

19. 09. 2022

Video: Fleury si v Las Vegas vystrelil z CrosbyhoBrankár Minnesoty Marc-Andre Fleury je známy aj tým, že si rád sem-tam z niekoho vystrelí. Platilo to aj minulý týždeň v Las Vegas, kde sa vybraní hráči venovali mediálnym povinnostiam. Stretol tam aj svojho bývalého spoluhráča z Pittsburghu Sidneyho Crosbyho, ktorému pripravil nečakané privítanie v kabíne – výstroj mu zabalil do celofánu:

Boychuk je späť v organizácii IslandersAndrew Gross z Newsday informuje, že sa niekdajší obranca Johnny Boychuk vrátil do organizácie New York Islanders, v ktorej strávil posledných šesť sezón kariéry. Spozorovaný bol minulý týždeň na ľade s nádejami tímu, pretože začal pracovať v oddelení hráčskeho rozvoja. Tridsaťosemročný rodák z Edmontonu hrával v NHL aj za Colorado a Boston. V 725 zápasoch nazbieral 206 bodov (54+152) a 331 trestných minút.

18. 09. 2022

Live Prenos: Slafkovský a Mešár proti Senators (ukončený)Zápas Montreal vs Ottawa na Prospect Challenge 2022 skončil výhrou Canadiens 7:2. Slováci nebodovali.

17. 09. 2022

Video: Aj Nemca sa pokúsil pomstiť spoluhráč Po Jurajovi Slafkovskom našiel svojho ochrancu na turnaji nádejí v Buffale aj Šimon Nemec. Slovenský obranca sa v piatkovom zápase New Jersey proti Montrealu stal terčom Johna Parker-Jonesa, ktorý ho v rohu narazil na mantinel. To sa nepáčilo Nikitovi Ochoťjukovi, ktorý svojho partnera z obranného páru pokúsil pomstiť:

16. 09. 2022

Zhodil rukavice: Spoluhráč si bránil Slafkovského + videoSlovenský útočník Juraj Slafkovský zažil vo štvrtok vydarený prvý zápas na turnaji nádejí v Buffale. Hoci zaznamenal „len“ asistenciu a Montreal prehral 3:4, bol ho plný ľad. V posledných minútach tretej tretiny sa stal aj terčom bodyčeku, ktorý sa následne pokúsil pomstiť spoluhráč Lucas Condotta:

15. 09. 2022

Generálny manažér Seattlu bude mať asistentku Tím Seattle Kraken v stredu povýšil Alexandru Mandryckyovú do pozície asistentky generálneho manažéra po tom, čo v organizácii strávila tri roky ako riaditeľka hokejovej stratégie a výskumu. V súčasnosti bude šiestou ženou, ktorá bude v NHL zastávať túto funkciu. Spolupracovať bude s Rickym Olczykom a Jasonom Botterillom, ktorí už robia asistentov Ronovi Francisovi.

14. 09. 2022

Johnstonová bude pracovať na plný úväzok Tridsaťdvaročná Rebecca Johnstonová sa pripojila k tímu Calgary Flames na plný úväzok. V utorok to oznámil samotný klub, v ktorom trojnásobná zlatá olympionička a dvojnásobná majsterka sveta bude pracovať na rozvoji hráčov – asistovať pri aktivitách na ľade i posudzovať rozvoj nádejí.

13. 09. 2022

Stars najali Bena BishopaDallas na začiatku leta vymenil brankára Bena Bishopa do Buffala s tým, že už bolo jasné, že si viac pre chronické zranenia nezachytá. O niekoľko týždňov neskôr si Stars priviedli Bishopa naspäť, no už do funkcie koordinátora hráčskeho rozvoja. Ako to ovplyvní jeho kontrakt, v ktorom je stále platný jeden rok s platom 3,5 milióna dolárov, je nejasné. Informoval o tom Matthew DeFranks z Dallas Morning News.
Víťaz Stanleyho pohára mieri do Nemecka Útočník Carter Rowney sa rozhodol opustiť NHL i Severnú Ameriku. Smeruje do nemeckej DEL, kde bude hrávať za Lowen Frankfurt. Tridsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne 26 zápasov za Detroit, v ktorých zaznamenal štyri góly a dve asistencie. V NHL dokopy odohral 249 duelov za Penguins, Ducks a Red Wings so ziskom 63 bodov (24+39). V roku 2017 získal aj Stanleyho pohár.

11. 09. 2022

Kariéru ukončil niekdajší obranca FlyersNiekdajší obranca Flyers Oskars Bartulis oznámil vo veku 35 rokov koniec svojej kariéry. Rodák z lotyšskej Rigy bol draftovaný v roku 2005 z 91. miesta a za Philadelphiu odohral 66 zápasov v sezónach 2009/10 a 2010/11. Pripísal si v nich gól a osem asistencií. Následne pôsobil v KHL a v sezóne 2020/21 v Rakúsku.
Český útočník opúšťa NHLČeský útočník Dominik Simon zasiahol do zápasov NHL v každej z predošlých siedmich sezón, no teraz sa rozhodol pre návrat domov. S tímom Sparta Praha sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťosemročný pražský rodák pôsobil vlani v Pittsburghu a Anaheime. V 72 zápasoch strelil tri góly a pridal desať asistencií. V kariére si zahral aj za Pittsburgh a Calgary. Odohral spolu 256 zápasov so ziskom 22 gólov a 55 asistencií.

10. 09. 2022

Jonathan Drouin pred novou sezónou mení číslo Útočník tímu Montreal Canadiens, Jonathan Drouin, vstúpi do novej sezóny s číslom 27 po tom, čo v predošlých piatich sezónach v tíme nosil číslo 92. Teraz sa vracia k číslo, ktoré nosil aj v organizácii Tampy Bay. Umožnil mu to júlový koniec zmluvy obrancu Karla Alznera, ktorý vlastnil číslo 27.

09. 09. 2022

Lundqvist dostal prácu u RangersNiekdajší brankár Henrik Lundqvist bude opäť pracovať pre tím New York Rangers. Ten ho najal do novo vytvorenej pracovnej pozície, v ktorej bude podporovať obchodné operácie v rôznych partnerských a sponzorských vzťahoch, podieľať sa na raste digitálnych platforiem, podporovať vzťah klubu s bývalými hráčmi a podporovať klubovú nadáciu. O svoju pozíciu analytika v televízii MSG Network nepríde.
Foto: Podoba prvej kartičky Juraja Slafkovského Tím Montreal Canadiens sa vo štvrtok pochválil fotografiou, z ktorej spoločnosť Upper Deck vytvorí prvú hokejovú kartičku slovenského útočníka Juraja Slafkovského v drese klubu NHL.

Kadri venoval miliónový darCenter tímu Calgary Flames, Nazem Kadri, venoval dar vo výške 1 milióna amerických dolárov na podporu Centra ambulantnej chirurgie v ontárijskom Londone. Následkom toho Vedecké a zdravotné centrum v Londone premenuje inštitúciu na Chirurgické centrum Nazema Kadriho. Centrum sa zameriava na nízkorizikové a menej zložité operácie v oblasti ortopedickej alebo športovej medicíny.

07. 09. 2022

Penguins pozvali do kempu siedmich hráčovPenguins v pondelok oznámili, že pozvali na skúšku do svojho tréningového kempu siedmich hráčov. Útočníci Kyle Olson, Sam Houde a Jamie Devane, obrancovia Mitch Reinke, Jon Lizotte a Chris Ortiz a brankár Timmy Nappier nemajú zmluvu v NHL, no všetci sú pod zmluvou s tímom AHL Wilkes-Barre/Scranton Penguins, ktorý je „farmou“ Pittsburghu.

01. 09. 2022

Švédsky center sa rozhodol pre odchod z NHLCenter Jonathan Dahlen sa dohodol na päťročnej zmluve s tímom Timra IK zo švédskej SHL. Dvadsaťštyriročný Švéd sa vracia do Európy po sezóne, ktorú strávil v prvom tíme San Jose Sharks. V 61 zápasoch zaznamenal 12 gólov a 10 asistencií, ku ktorým pridal aj 12 trestných minút a 25 mínusových bodov. Kalifornský tím mu v lete nepredložil kvalifikačnú ponuku.

24. 08. 2022

Video: Slafkovský zaujal gólom jednou rukouSlovenskí útočníci Filip Mešár a Juraj Slafkovský sa v utorok v Montreale zúčastnili zápasu letnej ligy. Druhý menovaný sa pritom zviditeľnil jednoručným zakončením, ktoré skončilo gólom:


20. 08. 2022

Video: Mešár a Slafkovský znovu v akcii v MontrealeSlovenskí útočníci Filip Mešár a Juraj Slafkovský v piatok vykorčuľovali na ľad tréningového centra tímu Montreal Canadiens v kanadskom Brossarde. Spoločnosť im robili aj ďalšie nádeje, ako Arber Xhekaj, ktorý mal podľa videa veselý rozhovor so Slafkovským, či dokonca útočník „Habs“ Jonathan Drouin:

18. 08. 2022

Colorado predlžilo zmluvu s kanadským útočníkom Útočník Shane Bowers podpísal s tímom Colorado Avalanche nový ročný dvojcestný kontrakt, ktorý mu vynesie 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL. V nej si ešte nikdy nezahral. Dvadsaťtriročný Kanaďan bol draftovaný v roku 2017 už v prvom kole, keď si ho z 28. miesta vybrala Ottawa. Nováčikovskú zmluvu podpisoval s Coloradom v roku 2019. Vlani odohral v AHL 37 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal tri asistencie.

17. 08. 2022

Skúsený Kanaďan smeruje do KHLÚtočník Cedric Paquette po deviatich sezónach v NHL mieri do KHL, kde bude hrávať za Dinamo Minsk. Dvadsaťdeväťročný rodák z Quebecu odohral v minulej sezóne 24 zápasov so ziskom dvoch asistencií za Montreal. V 14 dueloch nižšej AHL pridal deväť gólov a asistenciu. V minulosti hrával aj za Tampu, s ktorou v roku 2020 získal Stanleyho pohár, Ottawu a Carolinu. V 448 dueloch zaknihoval 51 gólov a 95 bodov.

16. 08. 2022

Kanadský veterán mení NHL za EurópuPo tom, čo minulý ročník strávil v organizácii Edmontonu, sa útočník Colton Sceviour rozhodol v 33 rokoch vymeniť NHL za Európu – dohodol sa na ročnej zmluve so švajčiarskym klubom SC Bern. Sceviour zaznamenal dva góly a tri asistencie v 35 zápasoch v drese Oilers. Ďalších 22 odohral za Bakersfield v AHL. V nich strelil šesť gólov a pridal päť asistencií. V NHL dokopy odohral 535 zápasov so ziskom 156 bodov (66+90). Hrával aj za Dallas, Floridu a Pittsburgh.

11. 08. 2022

Jets si upísali posledného obmedzeného voľného hráča Winnipeg a útočník David Gustafsson, ktorý bol posledným obmedzeným voľným hráčom klubu, sa dohodli na novej dvojročnej zmluve s priemernou ročnou hodnotou 775 000 amerických dolárov. Zmluva je v prvom roku dvojcestná, v druhom jednocestná. Dvadsaťdvaročný Švéd odohral v minulej sezóne za Jets len dva zápasy. V nižšej AHL ich pridal 47 so ziskom 15 gólov a 15 asistencií. Winnipeg ho draftoval v roku 2018 z celkového 60. miesta.
Devils predĺžili zmluvu s mladým ŠvédomKrídelník Fabian Zetterlund podpísal ako obmedzený voľný hráč nový jednoročný dvojcestný kontrakt s New Jersey. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 dolárov. Dvadsaťdvaročný Švéd odohral za prvý tím v minulej sezóne 14 zápasov so ziskom 8 bodov (3+5). Ďalších 34 duelov odohral v AHL, kde si pripísal 19 bodov (7+12). Devils ho draftovali v roku 2017 zo 63. miesta.
Hammond je medzi hráčmi, ktorí pôjdu na skúškuProfesionálne skúšobné zmluvy podpísali v stredu v rámci NHL traja hráči. Brankár Andrew Hammond absolvuje počas tréningového kempu skúšku v tíme Florida Panthers, brankár Dylan Ferguson v tíme Toronto Maple Leafs a obranca Josh Brook v tíme Calgary Flames. Hammond sa ako jediný z tejto skupiny predstavil v NHL aj v minulej sezóne. V 11 zápasoch v dresoch Canadiens a Devils dosiahol bilanciu 4-5-1 a 87,9% úspešnosťou zákrokov. V kariére odchytal v NHL 67 duelov, 31 z nich vyhral a kryl 91,6 % striel. Ferguson odchytal v ročníku 2017/18 deväť minút za Vegas, Brook si v NHL ešte nezahral vôbec.

09. 08. 2022

Video: Wild odhalili prvý dres s reklamouTím Minnesota Wild je prvým, ktorý sa počas tohto leta pochválil partnerom, ktorého bude propagovať na svojom drese. Ide o súkromnú ortopedickú a športovú kliniku Tria.

Pateryn ukončil kariéruObranca Greg Pateryn sa vo veku 32 rokov rozhodol ukončiť hráčku kariéru. Rodák z amerického Michiganu strávil poslednú sezónu v organizácii Anaheimu. Za prvý tím odohral 10 duelov so ziskom gólu a asistencie, v nižšej AHL ďalších 35 duelov so ziskom 12 bodov (2+10). V NHL si v minulosti zahral aj za Canadiens, Stars, Wild, Avalanche a Sharks. V 290 zápasoch nazbieral 44 bodov (5+39) a 178 trestných minút. V siedmich dueloch play-off pridal tri asistencie.

08. 08. 2022

Video: Canadiens sa vrátili k privítaniu Mešára do svojej rodinyUž je to mesiac, čo si tím Montreal Canadiens v prvom kole draftu vybral dvoch Slovákov. Z prvého miesta to bolo Juraj Slafkovský, ktorému sa po drafte venovala väčšina pozornosti. Tú si teraz môže užiť aj Filip Mešár, ktorého „Habs“ draftovali z 26. pozície. V nedeľu sa k tomu vrátili:

05. 08. 2022

Michael Raffl opúšťa NHL Krídelník Michael Raffl neopúšťa iba Dallas, ale aj celú NHL. Vo štvrtok sa dohodol na dvojročnej zmluve so švajčiarskym klubom Lausanne HC. Tridsaťtriročný Rakúšan odohral v minulej sezóne 76 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal deväť asistencií. V minulosti hrával aj za Philadelphiu a Washington. Celkovo odohral v NHL 590 zápasov so ziskom 179 bodov (89+90).
Kapitán Marlies končí. Smeruje do vedenia LeafsKapitán tímu AHL Toronto Marlies, Rich Clune, oznámil vo štvrtok koniec svojej hráčskej kariéry. V 35 rokoch sa však s hokejom nelúči úplne a pripája sa k vedeniu tímu NHL Toronto Maple Leafs, v ktorom bude pracovať v Oddelení hráčskeho rozvoja. Clune má za sebou aj 139 zápasov NHL v dresoch Kings, Predators a Maple Leafs. Pripísal si v nich sedem gólov, 22 bodov a 327 trestných minút.

|< <   59 z 61   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies