Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Devils vyradia číslo Niedermayera

NEWARK, NJ – Tím New Jersey Devils v pondelok oznámil, že s hrdosťou vyradí z používania číslo 27, ktoré patrilo obrancovi Scottovi Niedermayerovi. Jeho číslo budeme vidieť putovať pod strop Prudential Center 16. decembra.

Niedermayer, ktorý vyhral počas 12 sezón strávených v New Jersey tri Stanleyho poháre, bude tretím hráčom, ktorý bude organizáciou takýmto spôsobom poctený. „Diabli“ už vyradili čísla obrancu Kena Daneyka (3) a bývalého kapitána Scotta Stevensa (4).

Ceremoniál pripravený na počesť Niedermayera, ktorý ukončil kariéru v roku 2010, je naplánovaný pred zápasom proti Dallasu Stars. Práve proti tomuto tímu sa podarilo Devils v roku 2000 získať svoj druhý Stanley Cup v klubovej histórii.

Edmontonský rodák odohral v NHL 17 sezón a kariéru ukončil v drese Anaheimu Ducks, s ktorým tiež získal Stanley Cup. Počas víťaznej cesty k svojmu štvrtému titulu si vyslúžil aj Conn Smythe Trophy, cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off.

Niedermayer bol draftovaný New Jersey v roku 1991 z celkového tretieho miesta. V NHL odohral spolu 1263 duelov, v ktorých zaznamenal 740 bodov za 172 gólov a 568 asistencií. Na svojom konte má aj 167 plusových bodov a 784 trestných minút. V roku 2004 sa stal najlepším obrancom sezóny.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies