Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Ako je štruktúrovaný život meniaci kontrakt Slafkovského? Hughes odhalil detaily rokovaní


Juraj Slafkovský (foto: Instagram/Canadiens de Montreal)

Slovenský útočník Juraj Slafkovský podpísal v pondelok s tímom Montreal Canadiens novú osemročnú zmluvu v hodnote 60,8 milióna amerických dolárov. Neskôr vyšli najavo podrobnosti o jej platovej štruktúre.


Ako sme už informovali, Slafkovského zmluva so štartom platnosti v sezóne má cap-hit 7,6 milióna amerických dolárov, s ktorým sa radí hneď za spoluhráčov z prvej formácie Nicka Suzukiho (7,875 mil. USD) a Colea Caufielda (7,85 mil. USD).

Frank Seravalli z Daily Faceoff označil nový kontrakt dvadsaťročného košického rodáka za „život meniaci“ a priniesol jeho detailné rozloženie:

Rok 1: plat 4,725 mil. USD + podpisový bonus 7 mil. USD
Rok 2: plat 4,725 mil. USD + podpisový bonus 3 mil. USD
Rok 3: plat 9,725 mil. USD
Rok 4: plat 8 mil. USD
Rok 5: plat 6 mil. USD
Rok 6: plat 5,875 mil. USD
Rok 7: plat 5,875 mil. USD
Rok 8: plat 5,875 mil. USD

Na plate teda draftová jednotka z roku 2022 zarobí 50,8 milióna amerických dolárov, na podpisových bonusoch 10 miliónov amerických dolárov. Takmer štvrtina hodnoty zmluvy bude vyplatená počas prvých 366 dní.

Článok pokračuje pod reklamou

Pre Montreal bol práve podpis novej zmluvy so Slafkovským hlavnou udalosťou prvého dňa otvoreného trhu s voľnými hráčmi. Generálny manažér Kent Hughes tak nemohol jeho zmluvu pred novinármi odignorovať.

Povedal k nej: „Rokovania s jeho agentom Gerrym Johannsonom prebiehali mesiac. Slafkovského sme draftovali ako draftovú jednotku. Je veľmi dôležitý pre budúcnosť Montrealu Canadiens. Juraj miluje Montreal – miluje mesto, rád tu hrá – takže cieľom bolo vždy prísť na to, či sa nám podarí podpísať dlhodobú zmluvu, či už na osem rokov, sedem, dokonca šesť. Nakoniec sme sa dnes dohodli na ôsmich rokoch.“

Canadiens boli v pondelok na trhu nevýrazní, keď si z neobmedzených voľných hráčov upísali len útočníka Alexa Barre-Bouleta.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Import draft v CHL: Kluby si vybrali deväť SlovákovSlafkovského zmluva dávala zmysel ako jediná. Stávka na neho je relatívne bezpečná, verí expert Studenič priznáva: Dostal som ponuky aj z NHL. Prečo ich neakceptoval? Ktorý tím vás prekvapil najpozitívnejšie? Najviac sklamal tím so SlovákomTarasenko si už našiel nový domov: Smeruje do slávneho tímuSyn bývalého hráča NHL sa rozhodol: Vráti sa späť na univerzitu? Seattle si doplnil trénerský zbor. Prepisuje históriu! Detroit vymenil známeho útočníka do Anaheimu za brankáraOttawa vymenila ruského útočníka za českého Utah podpísal zmluvu s druhým SlovákomPanthers podpísali novú šesťročnú zmluvu s Fínom. Dostali sa cez strop Najlepší zo zvyšku: Voľným hráčom kraľuje ruská hviezda s dvoma Stanleyho pohármi Dvorský ohuruje v rozvojovom kempe, cieľ pred hlavným má jasný: Nie som výnimkou, tvrdí Celebrini má za sebou premiéru v drese Sharks. Rozhodnutie sa blíži, tvrdí Slafkovský ešte neoslavoval: Nebolo to o peniazoch, najdôležitejšie je niečo iné Blues podpísali novú lukratívnu zmluvu s hviezdnym Rusom, cez výmenu získali ČechaNHL zverejnila rozpis sezóny 2024/25: Začne v Prahe, toto sú najdôležitejšie dni Kraken vymenili dvojnásobného šampióna do AnaheimuBlues poskytnú šancu hrať bratom spolu: Jedného si upísali, druhého získali výmenou Dvaja hráči podpísali vstupné zmluvy. Aj Čech z prvého kola draftu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies