Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Devils vyvesili Niedermayerov dres

NEWARK – Tím New Jersey Devils si v piatok uctil jedného zo svojich najlepších hráčov v histórii, obrancu Scotta Niedermayera, a jeho dres s číslom 27 vyradil z používania.

Jeho číslo stúpalo pod strop Prudential Center počas tridsať minút trvajúceho ceremónialu pred stretnutím proti Dallasu Stars. Číslo 27 sa stalo iba tretím, ktoré sa dočkalo v klube takejto pocty. Predtým vyradili Devils iba čísla Kena Daneyka (3) a Scotta Stevensa (4).

„Keď som bol pred dvadsiatimi rokmi draftovaný v Buffale, som presvedčený, že som si vtedy nedokázal predstaviť svoje šťastie a čo všetko sa stane počas mojej kariéry,“ povedal Niedermayer.

Článok pokračuje pod reklamou

Rodák z Edmontonu sa stal v roku 1991 celkovou trojkou vstupného draftu, ale ako sám povedal, v čase draftu netušil nič o štáte New Jersey: „Nevedel som ani to, kde leží. Netušil som, kam som sa to dostal. Ako dieťa som mal zeleno-červený dres Devils. Pamätám si na jeden zápas play-off z roku 1987 a poznal som mená niektorých hráčov, ale to bolo zhruba všetko. Bol som vtedy veľmi mladý a zelenáč. Zrazu som sa dostal do úplne nového sveta.“

Svoj prvý zápas v NHL odohral Niedermayer 16. októbra 1991 proti New Yorku Rangers. V drese „diablov“ strávil celkovo trinásť sezón, počas ktorých dokopy strelil 101 gólov a pridal 364 asistencií. Devils pomohol k trom Stanley Cupom a v roku 2004 sa radoval zo svojej jedinej Norrisovej trofeje, ktorá sa udeľuje najlepšiemu obrancovi.

„Bolo pre mňa veľkou cťou a privilégiom byť niekoľko rokov hráčom New Jersey Devils. Sú to spomienky, ktoré so bude uchovávať vo svojom srdci až do konca svojho života,“ pokračoval tridsaťosemročný legendárny obranca.

V roku 2005 opustil Niedermayer New Jersey a podpísal zmluvu s Anaheimom, kde v tej dobe hral jeho mladší brat Rob, a v roku 2007 sa radoval aj zo svojho štvrtého Stanley Cupu. Svoju profesionálnu kariéru ukončil 22. júna 2010 a momentálne pracuje na polovičný úväzok ako konzultant Ducks.

V Národnej hokejovej lige nastúpil na 1263 stretnutí s bilanciou 172 gólov, 568 asistencií, 167 plusových bodov a 784 trestných minút. V play-off pridal ďalších 98 bodov v 202 stretnutiach a v roku 2007 dostal Conn Smythe Trophy, ktorá sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi vyraďovacích bojov.

Zúčastnil sa piatich zápasov hviezd a úspešne reprezentoval aj svoju krajinu. S Kanadou vyhral dvakrát olympijské hry (2002, 2010), raz svetový šampionát (2004), raz svetový pohár (2004) a raz juniorský svetový šampionát (1991).

„Ak sa mám poohliadnuť za svojou kariérou a povedať, koho si naozaj vážim, musím spomenúť svojich spoluhráčov, kamarátov, s ktorými som hral. Mal som naozaj šťastie, že som si mohol zahrať s výbojnými hokejistami. Naozaj si zaslúžia veľké poďakovanie,“ povedal vďačný Niedermayer.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies