Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL Top nádeje draftu
- - - - -

Slováci v NHL

Chára: Siedmy zápas je viac o hlave. Čo bude jeden z najdôležitejších faktorov úspechu?


Zdeno Chára (foto: X/Boston Bruins)

Niekdajší kapitán Bostonu Zdeno Chára hral v posledných dvoch zápasoch číslo sedem, ktoré prinieslo finále Stanleyho pohára. Zažil v nich sklamanie i úspech. Neprekvapí teda, že si ho oficiálny web NHL vybral na to, aby okomentoval duel, ktorý v pondelok čaká na hráčov Panthers a Oilers.

Väčšinu zápasov číslo sedem vo finále NHL vyhrali domáci, ale v posledných prípadoch to boli hostia. Má teda význam výhoda domáceho ľadu v takomto type zápasov?

„Je to ťažké povedať. Nemyslím si to. Minimálne to je moja skúsenosť. My sme vyhrali siedmy zápas finále vo Vancouveri a doma sme ho prehrali proti St. Louis. Ak začnete vyhrávať vonku, domáce publikum je napäté a to je dobrá vec,“ myslí si Chára.

Chára je jediným slovenským kapitánom, ktorý dvihol nad hlavu Stanleyho pohára. Stalo sa tak v roku 2011, v ktorom jeho tím prehrával 0:2 a potom 2:3 na zápasy.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to jeden z najlepších momentov, ktoré ako športovec a spoluhráč zažijete. Je to ten najväčší cieľ tímu. A mať to privilégium zdvihnúť Pohár a odovzdať ho tímu je jeden z najlepších pocitov, aké môžete ako športovec zažiť,“ povedal Chára.

Bruins v roku 2011 vyhrali zápas číslo šesť predtým, ako Canucks zdolali aj v siedmom zápase. Mohlo by tento rok pomôcť Edmontonu to, že vyhral predošlé tri zápasy?

„Neviem. Nepovedal by som, že je to zložitá vec na prekonanie. Musíte ísť do toho s prístupom, že budete hrať rovnako, ako ste hrali, keď ste boli úspešní v základnej časti. Zároveň však chápete, čo je v hre. Naozaj si myslím, že zápas číslo sedem je viac mentálna vec ako fyzická,“ skonštatoval Chára.

A čo je podľa Cháru jeden z najväčších kľúčov k tomu, aby ste vyhrali zápas číslo sedem?

„Príde mi, že jedným z najdôležitejších faktorov je, kto strelí gól ako prvý,“ odvetil. „Mám pocit, že vo väčšine prípadov tím, ktorému sa to podarí, môže začať diktovať hru.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies