Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL Top nádeje draftu
- - - - -

Slováci v NHL

Fehérváry a Černák dopadli rovnako. Jeden z nich mal úplne najmenej kritikov


Fehérváry, Černák (foto: Instagram/Washington Capitals, Instagram/Tampa Bay Lightning)

Najostrieľanejšími Slovákmi v NHL po veteránovi Tomášovi Tatarovi sú obrancovia Erik Černák z Tampy Bay a Martin Fehérváry z Washingtonu. Ako dopadli v hodnotení slovenskými fanúšikmi na SlovakNHL.sk?

Obaja dostali rovnakú známku – dvojku. Lepší priemer však z 1566 hodnotení dosiahol Fehérváry – 1,96. Zároveň mal najmenej kritikov, keď zo všetkých Slovákov dostal najmenej pätiek – len štyri. Najčastejšie dostával známku 2, čo platilo aj o Černákovi, ktorý z 1575 hodnotení dosiahol priemer 2,18.

Obaja mali spoločné aj to, že v sezóne vynechali značnú časť zápasov pre zranenia. Fehérváry ich odohral 66 so ziskom troch gólov a 16 bodov. Černák na neho stratil gól a tri body, pričom odohral o tri zápasy viac.

Dvadsaťštyriročný Fehérváry má pred sebou druhú sezónu z trojročnej zmluvy s cap-hitom 2,675 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťsedemročný Černák má väčšiu zmluvnú istotu, keď má platných ešte sedem rokov zo zmluvy s cap-hitom 5,2 milióna amerických dolárov. Zároveň však nad ním visí otáznik, pretože od 1. júla mu začne platiť klauzula o nevymeniteľnosti, a preto sa už spájal s výmenou, ktorá by získala Lightning väčšiu flexibilitu na upísanie si Stevena Stamkosa a ďalších hráčov.

Hodnotenia Slovákov podľa slovenských fanúšikov (priebežne):
4- (4,43): Adam Ružička, Ú, ARI
4 (3,66): Tomáš Tatar, Ú, SEA
2 (2,18): Erik Černák, O, TBL
2 (1,96): Martin Fehérváry, O, WSH
2 (1,79): Martin Pospíšil, Ú, CGY
2 (1,70): ???
1 (1,20): ???




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies