Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Slafkovský ešte neoslavoval: Nebolo to o peniazoch, najdôležitejšie je niečo iné


Juraj Slafkovský (foto: X/Canadiens Montreal)

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa deň po podpise novej zmluvy s tímom Montreal Canadiens postavil pred kameru, aby prostredníctvom videorozhovoru odpovedal na otázky zámorských novinárov, ktoré sa týkali zväčša jeho dlhodobého záväzku.

„Milujem Montreal a cítim, že sme na dobrej ceste a budujeme niečo veľmi špeciálne a len chcem byť toho súčasťou najdlhšie, ako budem môcť,“ povedal Slafkovský s tým, že rokovania prebehli bez problémov.

„Išlo to celkom rýchlo. Veľa sa toho nehovorilo. Samozrejme, diskutovalo sa, ale ja som vedel, že chcem predĺžiť zmluvu. Pre mňa to nebolo o peniazoch, zobral by som čokoľvek, len som tu chcel zostať.“

Slafkovský je teraz k „Habs“ zmluvne viazaný do konca ročníka 2032/33. V najbližšej sezóne mu ešte platí nováčikovská zmluva, následne bude poberať 7,6 milióna amerických dolárov ročne.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pre mňa bolo kľúčových tých osem rokov. Ak by som chcel viac peňazí alebo niečo iné, tak som mohol čakať a premýšľať o tých ostatných veciach. Teraz je to však hotové, je to preč z cesty, nemusím na to myslieť a môžem sa koncentrovať len na hranie a vyhrávanie, čo je pre mňa najdôležitejšia vec. Som len rád, že mám zmluvu s Montrealom na ďalších deväť rokov a chcem vyhrávať a budovať s ostatnými chlapcami niečo špeciálne,“ poznamenal Slafkovský.

Dvadsaťročný košický rodák bol šťastný, že sa na novej zmluve dohodol v prvý možný deň. To, že sa dlhodobého kontraktu dočkal tak skoro, a ešte po tom, ako sa stal draftovou jednotkou, je pre neho viac ako sen. Pracoval na to však celý život a chcel sa do toho bodu dostať.

„Nemohol som uveriť, ako rýchlo sa to stalo,“ skonštatoval Slafkovský, ktorý zmluvu ešte neoslávil: „Musel som dnes ráno vstávať na nejaké vyšetrenie, takže som oslavovať nemohol, ale povedal som to každému z rodiny, kamarátov a dôležitých ľudí. Som doma, zatiaľ nebola žiadna oslava, ale možno bude počas víkendu.“

Pre mladého hráča môže byť predstava 60 miliónov amerických dolárov lákadlom pre nerozvážne rozhadzovanie, ale Slafkovský o tom príliš ešte nepremýšľal a dôveruje, že s ľuďmi okolo seba sa k peniazom postaví rozumne.

„Stále si užívam, čo sa stalo a skutočne som o tom nepremýšľal. Okolo mňa sú rozumní ľudia, takže som si istý, že sa uistia, že sa budú robiť tie správne rozhodnutia,“ povedal Slafkovský s úsmevom. Okrem toho, že zaistil seba, zaistil do konca života aj svojich rodičov - je šťastný, že už nebudú musieť nikdy pracovať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies