Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Židlický sa sťahuje do New Jersey

NEWARK – Český obranca Marek Židlický chýbal v tomto roku viackrát v zostave Minnesoty a bol veľmi frustrovaný. Vo februári sa stal predmetom početných špekulácii a s jeho menom sa spájal najmä tím New Jersey Devils. V piatok sa jeho výmena do Newarku stala skutočnosťou.

Generálny manažér Devils Lou Lamoriello poslal Minnesote za tridsaťpäťročného Židlického troch hráčov a dva výbery v draftoch – obranca Kurtis Foster, útočník Nick Palmieri, útočníci Stephane Veilleux, výber v druhom kole draftu 2012 (od Washingtonu) a podmienený výber v treťom kole draftu 2013.

Posledný draft získajú Wild, ak New Jersey postúpi v tejto sezóne do konferenčného finále a Židlický odohrá v prvých dvoch kolách 75 percent všetkých duelov.

Židlický, rodák z Mostu, v aktuálnom ročníku nazbieral 14 asistencií v 41 stretnutiach. Zo súčasného kontraktu mu ešte ostáva jedna sezóna, jeho trojročná zmluva mu zaručuje príjem štyri milióny dolárov ročne. V Minnesote hral od sezóny 2008/09.

Článok pokračuje pod reklamou

Foster aj Veilleux sa vracajú do známeho prostredia. Prvý menovaný, ktorý začal ročník v Anaheime, obliekal dres Minnesoty v rokoch 2005-09. V prebiehajúcom ročníku odohral 58 zápasov, v ktorých zaznamenal 28 bodov (10+18).

Veilleux, ktorého „divosi“ draftovali v roku 2001 v treťom kole, strávil v St. Paul šesť sezón a spolu nastúpil na 361 zápasov. Uplynulé tri roky odohral v Tampe Bay, fínskej SM-liige, švajčiarskej Swiss League a v lete 2011 sa dohodol na kontrakte s Devils. Sezónu však strávil na farme v Albany.

„Divosi“ tiež získali talentovaného krídelníka Nicka Palmieriho, ktorý v NHL do dnešného dňa odohral 78 stretnutí s bilanciou 13 gólov a 12 prihrávok. Za farmársky tím nastúpil 25-krát a zaknihoval päť gólov a šesť asistencií.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies