Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Blues podpísali novú lukratívnu zmluvu s hviezdnym Rusom, cez výmenu získali Čecha


Pavel Bučnevič (foto: X/St. Louis Blues)

Tím St. Louis Blues mal v utorok rušný deň. Okrem zisku bratov Josephovcov, podpisu menšej zmluvy s Coreym Schuenemanom a nováčikovskej zmluvy s Adamom Jiříčkom, zaujalo dvoma o čosi významnejšími transakciami.


Tou top novinkou bolo podpísanie novej šesťročnej zmluvy s útočníkom Pavlom Bučnevičom. Platiť začne po budúcej sezóne, v ktorej má hráč platnú ešte zmluvu s cap-hitom 5,8 milióna amerických dolárov. Nová zmluva má priemernú ročnú hodnotu 8 miliónov amerických dolárov a zahŕňa aj klauzulu o nevymeniteľnosti.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Čeľabinska strávil v St. Louis posledné tri sezóny. V tej poslednej bol najmenej produktívny, keď získal 63 bodov za 27 gólov a 36 asistencií v 80 stretnutiach. V minulosti hrával aj za Rangers a v NHL už absolvoval 517 duelov so ziskom 401 bodov (162+239). Ďalších 12 bodov (1+11) nazbieral v 20 dueloch play-off.

Druhou väčšou novinkou bola akvizícia útočníka Radka Faksu z Dallasu, ktorý sa uspokojil s tzv. budúcim vyrovnaním.

Tridsaťročný rodák z českého Vítkova bol tretím najdlhšia slúžiacim hráčom Stars po Jamiem Bennovi a Tylerovi Seguinovi, pričom doteraz nehrával v NHL za iný tím. V poslednej sezóne zaznamenal 19 bodov (7+12) v 74 zápasoch základnej časti a jeden gól v ôsmich dueloch play-off.

Faksa už v NHL odohral 638 zápasov, v ktorých strelil 89 gólov a pridal 111 asistencií. V 79 zápasoch play-off dosiahol bilanciu 9+11.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies