Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Brodeur dosiahol svoje 650. víťazstvo

NEWARK, NJ – „Znamená to pre mňa veľa. Znamená to, že som vyhrával veľa zápasov,“ povedal Martin Brodeur, ktorý v nedeľu dosiahol ďalší míľnik vo svojej bohatej a úspešnej kariére. Proti Philadelphii urobil 18 zákrokov, aby vychytal triumf 4:1, ktorý bol jeho 650. v kariére.

Brodeur vyhral 650 zápasov, pričom chytal v 1180 stretnutiach. Ako líder historického poradia už dávno nepozerá na iné mená, ale na okrúhle čísla. To najbližšie je 700. Ak by ho dosiahol, od druhého v poradí, Patricka Roya, by mal náskok 149 výhier. Royov rekord, 551 víťazstiev, prekonal už v roku 2009.

„Je to neskutočné. Naša brankárska situácie je skvelá a Marty chytá skutočne dobre. Vyzerá to, akoby bolo len včera, keď mal na svojom konte 551 víťazstiev. Ten čas skutočne letí,“ skonštatoval kapitán Devils Zach Parise.

Tridsaťdeväťročný veterán vie, že za svoje úspechy vďačí aj svojim spoluhráčom. Tým sa v nedeľu podarilo ukončiť päťzápasovú sériu výhier Philadelphie. New Jersey sa tak bodovo vyrovnalo svojmu poslednému súperovi a je šieste v konferenčnom poradí.

„Defenzívne sme sa zomkli. To je vždy skvelé znamenie. Naše oslabenia sú skvelé a naše presilovky nám pomáhajú. Rovnakými spôsobmi vyhrávame v podstate každý zápas,“ povedal Brodeur, ktorý v posledných štyroch zápasoch v rade neinkasoval viac ako jeden gól.

Brodeur strávil celú svoju kariéru v drese New Jersey, ktorému pomohol k trom Stanley Cupom. Počas bohatej kariéry vytvoril niekoľko iných rekordov. Napríklad, nikto z brankárov v histórii nevychytal viac čistých kont (117), nestrelil víťazný gól, nevychytal viac víťazstiev v jednej sezóne (48) či čistých kont v jednom play-off (7 v 2002/03). Zoznam je samozrejme omnoho bohatší.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies