SlovakFitness.sk  SlovakFitness.sk  ›  14 výhod drepovania
Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Rangers už nahradili Knoblaucha Tím New York Rangers najal do pozície hlavného trénera záložného tímu Hartford Wolf Pack z AHL Granta Potulnyho. Ten sa stane nasledovníkom Krisa Knoblaucha, ktorý sa v novembri stal hlavným trénerom Edmontonu Oilers. Odvtedy tím viedol na dočasnej báze Steve Smith. Potulny strávil posledných sedem sezón na lavičke Univerzity Severného Michiganu. Dosiahol na nej bilanciu 128-113-17 a dvakrát sa dostal do finále CCHA. Tiež bol členom trénerského zboru reprezentácie USA na niekoľkých medzinárodných podujatiach.

04. 07. 2024

Sharks najali trénerov a majú aj nového asistenta GMTím San Jose Sharks oznámil, že asistent trénera Brian Wiseman, tréner brankárov Thomas Speer, video tréner Nick Gialdini a asistent video trénera Cody Ward sa všetci vrátia do organizácie v nasledujúcej sezóne. Tím však tiež najal Douga Houdi a Jeffa Ulmera do pozície asistentov trénera. Okrem toho, bývalý hráč NHL Ryan Clowe, sa stal asistentom generálneho manažéra.
Burrows mení pozíciuTím Montreal Canadiens nebude mať v budúcej sezóne na lavičke Alexandreho Burrowsa ako asistenta trénera. V organizácii však zostane. Viceprezident hokejových operácií Jeff Gorton informuje, že sa na vlastnú žiadosť presunul do pozície v Oddelení hráčskeho rozvoja. Tím tiež za rozvojového trénera najal Lauriho Korpikoskiho, ktorý bude mať na starosti Európu.

03. 07. 2024

Video: Dvorský zažiaril v kempe krásnym gólom! Nádejný slovenský útočník Dalibor Dvorský sa v týchto dňoch účastní rozvojového kempu tímu St. Louis Blues. A v utorok sa postaral o lahôdku, s ktorou sa tím musel podeliť s ostatnými aj na sociálnych sieťach. Vychutnať si jeho gólové zakončenie môžete v spomalenom zábere:

02. 07. 2024

Islanders majú nového asistenta tréneraTím New York Islanders v pondelok oznámil, že Douga Houdu na pozícii asistenta hlavného trénera nahradí v sezóne 2024/25 bývalý hráč NHL Tommy Albelin. Toto generálny manažér Lou Lamoriello pozná ešte z pôsobenia v New Jersey a Toronte, kde plnil funkcie asistenta trénera, resp. profesionálneho skauta. Šesťdesiatročný Švéd pôsobil ako obranca v Quebecu, New Jersey a Calgary. S Devils získal dva Stanleyho poháre.

01. 07. 2024

Panthers predĺžili zmluvu so švédskym centromTím Florida Panthers podpísal v nedeľu novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a s garantovaným príjmom 475 000 amerických dolárov s centrom Ramusom Asplundom. Dvadsaťšesťročný Švéd, ktorý v minulosti odohral 183 zápasov NHL v dresoch Sabres a Predators so ziskom 49 bodov (18+31), strávil celý ročník v AHL. V drese Charlotte zaznamenal 44 bodov (9+35) v 67 zápasoch. V troch dueloch play-off pridal gól. Asplunda draftovalo Buffalo z 33. miesta v roku 2016.
Capitals predĺžili zmluvu s centromTím Washington Capitals podpísal v nedeľu novú dvojročnú zmluvu s centrom Ethenom Frankom, ktorá je v provm roku dvojcestná a v druhom jednocestná. Jej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťšesťročný nedraftovaný Američan pomohol Hershey k titulom v AHL v posledných dvoch sezónach po sebe. V tej poslednej nazbieral 47 bodov (29+18) v 64 dueloch základnej časti a 17 bodov (10+7) v 18 dueloch play-off.
Blues predĺžili zmluvu s obrancomTím St. Louis Blues podpísal v nedeľu novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Hunterom Skinnerom, ktorá mu na úrovni NHL vynesie 775 000 amerických dolárov a v nižšej lige 85 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Američan na svoju šancu v NHL stále čaká. Posledný ročník strávil v Springfielde z AHL. V 50 zápasoch zaznamenal tri góly a sedem asistencií. Draftovaný bol v roku 2019, v ktorom si ho Rangers vybrali zo 112. miesta.
Canucks predĺžili zmluvu s obrancomTím Vancouver Canucks podpísal v nedeľu jednoročný dvojcestný kontrakt s obrancom Jettom Wooom. Na úrovni NHL má hodnotu 775 000 amerických dolárov, v nižšej lige 150 000. Woo sa v 23 rokoch stále nedočkal šance v NHL, hoci bol draftovaný v roku 2018 z 37. miesta. V poslednej sezóne AHL zaznamenal 31 bodov (7+24) v 62 stretnutiach.

29. 06. 2024

Florida si upísala dvoch hráčov Tím Florida Panthers podpísal novú dvojročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Patrickom Gilesom a novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Mattom Kierstedom. Ročná hodnota oboch je na úrovni NHL 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťštyriročný Giles ešte nikdy za prvý tím nehral. V poslednej sezóne AHL odohral za Charlotte 66 duelov so ziskom 23 bodov (13+10). Dvadsaťšesťročný Kiersted strávil celú uplynulú sezónu v AHL, kde zaznamenal 15 bodov (4+11) v 57 zápasoch. V minulosti odohral za Panthers 37 zápasov so ziskom dvoch gólov a štyroch asistencií.
Petrovic podpísal novú zmluvuObranca Alex Petrovic sa dohodol s tímom Dallas Stars na novej dvojročnej dvojcestnej zmluve s ročnou hodnotou 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Tridsaťdvaročný rodák z Edmontonu odohral v tejto sezóne len jeden bezbodový duel NHL – bol to jeho jediný zápas v lige od ročníka 2019/20. Na „farme“ v AHL nazbieral 22 bodov (5+17) v 70 dueloch. Petrovic má skúsenosti z 264 zápasov NHL, v ktorých zaknihoval 50 bodov (5+45). Hrával aj za Floridu a Edmonton.
Sabres predĺžili zmluvu s obrancomTím Buffalo Sabres a obranca Kale Clague sa dohodol na novej jednoročnej dvojcestnej zmluve s hodnotou 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťšesťročný Kanaďan odohral v poslednej sezóne za prvý tím len tri zápasy so ziskom asistencie. Väčšinu ročníka odohral za Rochester v AHL. V 42 zápasoch si pripísal 23 bodov (3+20). Clague v minulosti hrával aj za Los Angeles a Montreal. V 94 dueloch vyprodukoval 21 bodov (2+19).

28. 06. 2024

Kariéru ukončil útočník s takmer 800 zápasmi v NHLBývalý hráč NHL, ktorý posledných šesť sezón strávil vo švajčiarskom klub Servette Ženeva, ukončil v 39 rokoch aktívnu kariéru. Ide o útočníka Daniela Winnika, ktorý v kanadsko-americkej lige odohral 798 zápasov so ziskom 251 bodov (82+169) a štyri asistencie pridal aj v 63 dueloch play-off. Hrával za Coyotes, Avalanche, Sharks, Ducks, Maple Leafs, Penguins, Capitals a naposledy Wild. Draftovaný bol v roku 2004, kedy si ho Phoenix vybral z 265. miesta.
Poznáme držiteľa Ceny E.J. McGuireaZa držiteľa Ceny J.E. McGuirea za excelentnosť bol vo štvrtok v Las Vegas vyhlásený center Michael Hage, ktorý by mal byť draftovaný v prvom kole tohtoročného draftu. Poslednú sezónu hrával za Chicago v USHL, kde predviedol mimoriadnu silu charakteru, súťaživosti a atletickosti. To všetko po zranení ramena, pre ktoré v sezóne 2022/23 odohral len 13 zápasov. Minulé leto sa pritom musel vyrovnať aj s nešťastnou smrťou otca, ku ktorej došlo pri plávaní.
Rangers už nahradili Knoblaucha Tím New York Rangers najal do pozície hlavného trénera záložného tímu Hartford Wolf Pack z AHL Granta Potulnyho. Ten sa stane nasledovníkom Krisa Knoblaucha, ktorý sa v novembri stal hlavným trénerom Edmontonu Oilers. Odvtedy tím viedol na dočasnej báze Steve Smith. Potulny strávil posledných sedem sezón na lavičke Univerzity Severného Michiganu. Dosiahol na nej bilanciu 128-113-17 a dvakrát sa dostal do finále CCHA. Tiež bol členom trénerského zboru reprezentácie USA na niekoľkých medzinárodných podujatiach.

26. 06. 2024

Stars predĺžili zmluvu s nádejným útočníkomTím Dallas Stars podpísal nový ročný dvojcestný kontrakt v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL s útočníkom Oskarom Bäckom, ktorému vypršala nováčikovská zmluva. Počas jej platnosti hrával výhradne v AHL, kde si v poslednom ročníku vyrovnal osobné maximum so 7 gólmi a vytvoril nové s 36 bodmi. Odohral 59 duelov. Dvadsaťštyriročný Švéd bol draftovaný v roku 2018 zo 75. miesta.
Senators podpísali zmluvu s nedraftovaným centromTím Ottawa Senators podpísal ročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL s centrom Wyattom Bongiovannim. Dvadsaťštyriročný Američan, ktorý nebol nikdy draftovaný, strávil posledné dve sezóny po univerzitnej kariére v AHL. V tej poslednej zaznamenal 16 gólov a 9 asistencií v 48 zápasoch v dresoch Manitoby a Belleville. V NHL ešte nikdy nehral.

22. 06. 2024

Anaheim má nového asistenta tréneraTím Anaheim Ducks v piatok oznámil, že do pozície asistenta trénera najal Richa Cluneho. Ten strávil posledné dve sezóny v Toronte najskôr ako rozvojový tréner a v poslednej sezóne ako asistent trénera záložného tímu v AHL. Tridsaťsedemročný rodák z Toronta získal s Marlies Calderov pohár v roku 2018 a zahral si aj v 139 zápasoch NHL v dresoch Los Angeles, Nashvillu a Maple Leafs. Vyprodukoval v nich sedem gólov a 22 bodov.
Goncalves podpísal s Tampou novú zmluvu Tím Tampa Bay Lightning v piatok informoval, že podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Gageom Goncalvesom. Dvadsaťtriročný Kanaďan zažil v tejto sezóne debut v NHL, keď odohral za Lightning dva bezbodové duely. Inak zaznamenal aj 58 bodov (13+45) v 69 zápasoch AHL. V siedmich dueloch play-off pridal gól a päť asistencií. Tampa Bay ho draftovala v roku 2020 zo 62. miesta.
Senators predĺžili zmluvu s útočníkom z Belleville Tím Ottawa Senators podpísal novú ročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Jamiesonom Reesom, ktorý stále čaká na svoju premiéru v NHL. V tejto sezóne hrával v AHL, kde v dresoch troch tímov – Springfieldu, Charlotte a Belleville – vyprodukoval osem asistencií v 51 dueloch. Ottawa ho získala v marci od Caroliny, ktorá ho draftovala v roku 2019 zo 44. miesta.

20. 06. 2024

Red Wings predlžili zmluvu s nádejným obrancom Tím Detroit Red Wings podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Alberton Johanssonom, ktorého draftova v roku 2019 zo 60. miesta. Dvadsaťtriročný Švéd má za sebou druhú sezónu v Grand Rapids z AHL. Vyprodukoval v nej 21 bodov (6+15) a 46 trestných minút v 66 stretnutiach. V deviatich dueloch play-off pridal tri asistencie.

16. 06. 2024

Kane opäť nehralÚtočník Edmontonu Evander Kane nebol v základnej zostave v druhom zápase po sebe. Pred štvrtým duelom finálovej série proti Floride vynechal aj dopoludňajšie rozkorčuľovanie. Podľa TSN ho trápi prietrž. Piaty zápas série sa odohrá v utorok v Sunrise.
Senators sa v Hockeyville stretnú s PenguinsNHL v sobotu oznámila, že prípravný zápas Kaft Hockeyville 2024 v ontárijskom Elliot Lake sa uskutoční v nedeľu 29. septembra. Stretnú sa v ňom tímy Ottawa Senators a Pittsburgh Penguins. Elliot Lake ako víťaz súťaže získa okrem možnosti sledovať v akcii tímy NHL aj 250 000 amerických dolárov na vylepšenie svojho štadióna a výstroj pre mládež v hodnote 10 000 amerických dolárov.

14. 06. 2024

Toronto sa lúči s GilmanomTím Toronto Maple Leafs a manažér Laurence Gilman sa po vzájomnej dohode rozhodli ísť vlastnými cestami. Informuje o tom Pierre LeBrun z TSN s tým, že Gilmanovi vyprší tento mesiac zmluva a mal by na otvorenom trhu pútať veľkú pozornosť. Gilman pracoval od ročníka 2018/19 ako asistent generálneho manažéra Maple Leafs a bol aj viceprezidentom hokejových operácií Toronta Marlies z AHL.

13. 06. 2024

Clutterbuck získal Cenu Boba Nystroma Tím New York Islanders v stredu oznámil, že skúsený útočník Cal Clutterbuck získal Cenu Boba Nystroma. Tá sa udeľuje hráčovi za líderstvo, pracovitosť a odhodlanie, pričom o víťazovi rozhodujú v hlasovaní fanúšikovia. Clutterbuck bol v tejto sezóne nominovaný v rámci celej ligy aj na Mastertonovu trofej.

12. 06. 2024

Sabres povýšili Fortona, najali Bergerona Tím Buffalo Sabres v utorok informoval, že povýšil Jerryho Fortona do pozície asistenta generálneho manažéra a najal Chrisa Bergerona za amatérskeho skauta. Forton, ktorý bol predtým riaditeľom amatérskeho skautingu, bude teraz dohliadať na oddelenia amatérskeho i profesionálneho skautingu. Bergeron prichádza do tímu po tom, čo strávil posledných päť sezón ako hlavný tréner Miami Univerzity a predtým desať sezón ako hlavný tréner Bowling Green State University.

11. 06. 2024

Tampu opúšťa fínsky útočník Útočník Waltteri Merela sa po sezóne 2023/24, v ktorej odohral svojich prvých 19 zápasov NHL v drese Tampy Bay, vráti do Európy, aby hral za SC Bern vo švajčiarskej NL. Informuje o tom Eduardo A. Encina z Tampa Bay Times. Merela zaznamenal v drese Lightning jeden gól a dva plusové body.
Canucks majú nového tréneraGenerálny manažér Vancouveru Patrik Allvin oznámil, že sa k organizácii pripojil Jason Krog, ktorý v nej bude pracovať ako tréner zručností a korčuľovania. Na starosti bude mať hráčov prvého tímu i Abbotsfordu z nižšej AHL. Krog hrával v NHL za Islanders, Mighty Ducks, Thrashers, Rangers a Canucks. V 202 zápasoch zaznamenal 59 bodov (22+37).

08. 06. 2024

Video: Chára sa dočkal ovácií na finále NBA. Stretol aj ShaqaLegendárny slovenský obranca Zdeno Chára sa presvedčil o tom, že ho v Bostone stále milujú. Pred otváracím zápasom finále NBA sa objavil v TD Garden, kde miestni Celtics hostili Dallas. Diváci mu venovali ovácie a na palubovke sa stretol aj s legendárnym Shaqom O’Nealom.



06. 06. 2024

Sedinovci budú zaangažovanejší Tím Vancouver Canucks v stredu oznámil, že bol Yogi Švejkovský povýšený do pozície asistenta trénera po tom, čo ostatné dve sezóny strávil ako tréner zručností. Štyridsaťsedemročný český rodák má skúsenosti zo 113 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 23 gólov a 42 bodov. Ian Beckenstein medzitým prichádza z Abbotsfordu pracovať do Vancouveru ako asistent video trénera. Daniel a Henrik Sedinovci zase budú v novej sezóne viac zahrnutí do každodenných trénerských aktivít vo Vancouveri i Abbotsforde.

04. 06. 2024

Columbus poslal Mateychuka k MonstersTím Columbus Blue Jackets poslal obrancu Dentona Mateychuka do AHL, kde posilní Cleveland Monsters v boji o postup do finále Calderovho pohára. Mateychuk má za sebou Memorial Cup, na ktorom jeho tím Moose Jaw Warriors postúpil do semifinále a on sa stal súčasťou all-star tímu. Devätnásťročný talent sa stal v tejto sezóne najlepším obrancom WHL a bol aj najužitočnejším hráčom play-off.

  1 z 388   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Import draft v CHL: Kluby si vybrali deväť SlovákovSlafkovského zmluva dávala zmysel ako jediná. Stávka na neho je relatívne bezpečná, verí expert Studenič priznáva: Dostal som ponuky aj z NHL. Prečo ich neakceptoval? Ktorý tím vás prekvapil najpozitívnejšie? Najviac sklamal tím so SlovákomTarasenko si už našiel nový domov: Smeruje do slávneho tímuSyn bývalého hráča NHL sa rozhodol: Vráti sa späť na univerzitu? Seattle si doplnil trénerský zbor. Prepisuje históriu! Detroit vymenil známeho útočníka do Anaheimu za brankáraOttawa vymenila ruského útočníka za českého Utah podpísal zmluvu s druhým SlovákomPanthers podpísali novú šesťročnú zmluvu s Fínom. Dostali sa cez strop Najlepší zo zvyšku: Voľným hráčom kraľuje ruská hviezda s dvoma Stanleyho pohármi Dvorský ohuruje v rozvojovom kempe, cieľ pred hlavným má jasný: Nie som výnimkou, tvrdí Celebrini má za sebou premiéru v drese Sharks. Rozhodnutie sa blíži, tvrdí Slafkovský ešte neoslavoval: Nebolo to o peniazoch, najdôležitejšie je niečo iné Blues podpísali novú lukratívnu zmluvu s hviezdnym Rusom, cez výmenu získali ČechaNHL zverejnila rozpis sezóny 2024/25: Začne v Prahe, toto sú najdôležitejšie dni Kraken vymenili dvojnásobného šampióna do AnaheimuBlues poskytnú šancu hrať bratom spolu: Jedného si upísali, druhého získali výmenou Dvaja hráči podpísali vstupné zmluvy. Aj Čech z prvého kola draftu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies